Ljubosumna

Vprašanja na tosemjaz.net.
Zalostna70

Ljubosumna

ObjavaNapisal Zalostna70 » 31 Avg 2019 22:13

Pozdravljeni. Imam tezavo z ljubosumjem. Bom poskusila pojasnit.
Imam fanta s katerim se dobro razumeva. Sem pa zelo ljubosumna. Ne gre za to da bi mislila da me bo varal al karkoli takega. Ne. Zaupam mu. Gre za to da sama nimam niti enega moskega prijatelja oz nasploh ni v mojem zivljenju nobenega moskega razen oceta. In enako bi rada od partnerja, da pac nima zenskih prijateljic. Razumem in vem da tega ne morem zahtevat, ampak ob temu se jaz ne pocutim dobro. Ko se recimo vidijo, postanem ful zalostna, spremenim obnasanje no, cudna postanem. In to potem lahko traja tudi nekaj dni. Kaj naj storim? Kako naj se sprijaznim da tako pac je in ne morem spremenit? Sem cudna, ja, vem. :( :(
scaredgirl
Objave: 36
Pridružen: 24 Okt 2016 13:44

Re: Ljubosumna

ObjavaNapisal scaredgirl » 03 Sep 2019 13:49

Te popolnoma razumem. Imam enak problem.
hereforhelpandtohelp

Re: Ljubosumna

ObjavaNapisal hereforhelpandtohelp » 09 Sep 2019 18:32

hey, koliko se meni zdi ti ne zaupas puncam s katerimi se on druzi in ne njemu samemu. mogoce bi bilo dobro da mi prezivela vec casa s puncami s katerimi se on druzi in jih boljse spoznala. tako se lahko prepricas, da jim lahko zaupas in, da ti ga nobena ne bo “ukradla”. pa se kaksno prijateljstvo se lahko razvije iz tega. ali pa se poskusi z njim pogovoriti o tem, ceprav je moznost, da bi reagiral cisto ne razumno ali pa zelo razumno. to bos pa ti najbolje vedela, saj ga tudi najbolje poznas! lahko pa se tudi vedno, ko te zacne ljubusumje “grabit”, postavis v njegovo kozo in kako bi se ti pocutila ce bi bilo obratno.
na koncu bo ze tako kot mora biti, probaj se cim manj obremenjevati s tem, ceprav vem, da ni enostavno!
upam, da sem ti pomagala!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljubosumna

Uredništvo » 18 Sep 2019 09:40

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

praviš, da ti je neprijetno kadar se tvoj fant druži s svojimi prijateljicami, ker postaneš ljubosumna.

Kot si že sama povedala, fantu ne moreš ukazati da preneha prijateljstvo s prijateljicami zato ker tudi ti nimaš moških prijateljev. Vsak si sam izbira prijatelje, verjamem da bi tudi ti, če bi želela lahko imela moške prijatelje. Praviš, da fantu zaupaš, torej je težava v nezaupanju ženskim prijateljicam. Tudi če bi omenjene prijateljice kaj poskušale, še vedno je fant tisti ki jim na koncu reče 'ne' in postavi mejo. Če fantu res zaupaš se poskušaj čim manj obremenjevati.

Se pa strinjam z napisanim deklice iz prejšnjega komentarja. Dobro bi bilo, če bi njegove prijateljice spoznala in se družila z njimi. Tako bi bolje razumela njihov odnos in posledično ali je ljubosumje res potrebno. Tudi če se slučajno z njimi ne bi ujela in postala prijateljica je dobro, da jih vsaj spoznaš, se predstaviš kot punca svojemu fantu saj so to ljudje s katerimi je v stiku tvoj fant kar pomeni da boš z njimi v stiku večkrat tudi ti.

In zapolni si, fant te nima zaradi druženja z drugimi puncami nič manj rad! Preko druženja lahko še bolje spozna kakšne so druge punce in kakšno punco želi zase. In izbral je tebe. Mislim da to veliko pove.

Želim ti vse dobro!
Urška Koštomaj, mag. psihologije
Hayat

Re: Ljubosumna

ObjavaNapisal Hayat » 18 Sep 2019 15:56

Ko sem jaz imela fanta je bilo isto. Bila sem reees ljubosumna na njegove prijateljice. Kot ti tudi jaz nisem nikoli imela moškkh prijateljev, govorila sem le s sošolci. Svetujem ti, da jim daš priložnost in jih spoznaš, povabi jih na kavo/čaj/kakav in se druži z njimi. Sigurno niso slabe ampak potrudi se in jim daj priložnost. Mogoče imajo tudi one občutek, da jih ne sprejemaš in bi te spoznale. Moraš se sprostit