Ljudje mislijo da sem gej

Vprašanja na tosemjaz.net.
mitja123123

Ljudje mislijo da sem gej

ObjavaNapisal mitja123123 » 30 Avg 2019 16:44

Zivjo sem Mitja in star sem 14 let, imam problem saj nekateri ljudje mislijo da sem gej.. Najbolj mislita to moja sestricna in njen fant ki mi greta oba zelo nazivce saj se imata vedno za nekaj vec ampak to ni zdaj pomembno. imam zensko in mosko druzbo, zanima me tehnologija in racunalnistvo. in moja sestricna me zelo dostikrat vprasa ce sem gej in da se ji zdi da sem ampak ji jaz vedno recem NE, ker nisem! ampak se vedno tako misli, to misli zato ker imam veliko zenskih prijateljic in ker rad poslusam zenske pevke ampak nevidim tu problema ker rad poslusam taylor swift ali pa seleno gomez, poslusam pa tudi moske pevce kot npr. gnash, eminem, drake. in zato moja sestricna in njen fant mislita da sem gej. Sicer nimam punce ampak jo za enkrat ne potrebujem saj sem komaj 14 let sicer prvi poljub sem imel ze. Sedaj je zacela to misliti tudi moja babica in mislim da ji je moja sestricna nekaj omenila o tem in to ni edino ker vem da sta me opravljale se o drugih stvareh. Torej danes me je babica se to vprasala in mi ze gre pocasi na zivce. Moja starsa ne mislita to tako kot ostali sorodniki. Moji prijatelji nemislijo tega temvec samo te tri osebe ki me ze spravljajo ob zivce! Mislim da ce fant poslusa zenske pevke to nepomeni da si gej niti ce ima veliko zenskih prijateljic!
Potrebujem vase mnenje kako naj se izogibam temu da kdo misli da sem gej.
bvvijb

Re: Ljudje mislijo da sem gej

ObjavaNapisal bvvijb » 05 Sep 2019 22:24

Glej o tem se ne rabiš obremenjevat, to kar imaš rad veš ti sam zato se ne obremenjuj kaj si drugi mislijo o tebi.
Mogoče te zafrkavajo s tem namenom da bi te spravili ob živce zato se ne zmeni za njihovo zafrkavanje in jih bo že minilo če pa se bo nadaljevalo pa lahko poveš staršem da ti to ni všeč da se spravljajo na tebe.
Sicer pa ima vsak svoj okus za glasbo npr. jaz poslušam spet nekaj tretjega glasba nima nobene veze z usmerjenostjo.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljudje mislijo da sem gej

Uredništvo » 06 Sep 2019 07:20

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljen Mitja,

hvala, ker si se s svojim vprašanjem obrnil na nas. Če povzamem - zapisal si, da nekaj od tvojih sorodnikov misli, da si gej. Kljub temu, da si jim že večkrat odgovoril, da to ne drži, se vprašanja še vedno pojavljajo.

Ob prebiranja tvojega zapisa mi ni bilo lahko in razumem tvojo stisko. Vem, da je zelo zoprno, ko nas ljudje označujejo za nekaj, kar nismo, mi pa jim ne moremo dokazati nasprotno. Pa vendarle prihajaš v leta, ko se boš naučil, da mnenja drugih niso pomembna. Pomembno je, da se v svoji koži počutiš dobro, da počneš stvari, ki te veselijo. Zahteva veliko vztrajnosti in poguma, da se na opazke drugih ne oziramo in, da smo dovolj močni, da jih preslišimo. Napisal si, da tvoja starša in prijatelji ne mislijo tako, kar je izrednega pomena. Veliko pomeni, da imamo s starši in prijatelji dobre odnose. Sploh v mladostniških letih, ko je marsikdo malce izgubljen, je dobro vedeti, da imamo nekoga, ki nas podpira in nudi varnost. Iz opisa bi rekla, da sta tvoja sestrična in njen fant izredno nezrela. To, da te ves čas dražita izkazuje njuno nezrelost. Si morda pomislil na iskren pogovor o tem, da te takšne obtožbe bolijo in ti ni vseeno? Poskusi še to. Morda bosta potem odnehala.

Na koncu si napisal, da potrebuješ mnenje, kako se izogibati temu, da bi drugi mislili, da si gej. Za to ti ne morem dati nasveta. Videz in vedenje ne določata tvoje spolne usmerjenosti in tega, kdo si. Še naprej počni kar ti je odgovarja, poslušaj glasbo, ki ti je všeč, ukvarjaj se s hobiji, ki te zanimajo in kar je najpomembneje, ob sebi imej ljudi, ki te imajo radi, te spoštujejo in podpirajo.

Naj dodam še to... Za tiste, ki pa so istospolno usmerjeni, pa je pomembno vedeti, da je to ok. Smo različne rase, velikosti, ver, prepričanj, različne spolne usmerjenosti itd. Vsi smo si različni, a enakovredni. Nič od navedenega ni razlog za obsojanje posameznika.

Želim ti lepo mladost še naprej. Počni stvari, ki jih imaš rad. Bodi obdan z ljudmi, katerim je mar in te imajo radi. Stoj za svojimi prepričanji in jih utemelji. Bodi to kar si!

Želim ti vse dobro,
Živa Krivec, mag. psihologije
Mokramuca

Re: Ljudje mislijo da sem gej

ObjavaNapisal Mokramuca » 06 Sep 2019 17:15

Dragi Kmetija!


Meni je tvoj post gej. Ne te biti strah to kar si. Tudi jaz sem bil buzerant, potem me je pa socialni status fabrškega delavca spremenil.
Evvva

Re: Ljudje mislijo da sem gej

ObjavaNapisal Evvva » 08 Sep 2019 01:28

Pozdravček. Ko sem bila v osmem razredu sem šla na stranišče in tam sta bili dve punci iz paralelke in se nekaj pogovarjali in me je ena vprašala, če sem kdaj imela fanta in se rekla, da na to ne želim odgovoriti in potem je rekla, da ja, ja, po tem odgovoru se vidi, da si imela fanta, ja in na to nisem potem nič rekla. Rekla je pa drugi punci, da ona ni imela nikoli fanta. Vedela pa sem, mislim ona je enkrat prej to rekla, da je že doživela prvi poljub, da se je že poljubljala. In sem si mislila potem (nisem nič rekla sicer), da kaj se ona dela, da je boga, neizkušena, ker "kao ni imela nikoli fanta" da ona ni nikoli nič naredila, če je pa že doživela svoj prvi poljub, in se je že kdaj poljubljala? Ker za torej prvi pojme je to tako, da predstavlja tvoj prvi poljub nekakšen mejnik, torej prvi neposreden stik z nasprotnim spolom. Torej neizkušenost pomeni, da še nikoli nisi doživel svojega prvega poljuba. Na nek način predstavlja bi lahko rekli tvoj prvi poljub oz. poljubljanje tvojega prvega "fanta/punco" oz. tvoje prve romantičnega partnerja/partnerje. Vsaj jaz tako gledam, da oseba s katero si doživel prvi poljub oz. se poljubljal predstavlja to, ker kaj potem predstavlja prvi poljub, en kos smeti, čisto nič ali kaj, če se tako izrazim?
Mi lahko razložite po vašem to logiko, da kako si lahko že doživel prvi poljub, si se poljubljal ampak nisi pa imel fanta/punce? Ne vem, sprašujem, kaj za vas predstavlja prvi poljub, poljubljanje na splošno, zmenki , itd. kako vi na to gledate, ker mogoče se pa jaz motim?
V današnjem času se mi zdi tudi, da je splošno pravilo, da pride poljubljanje pred prvim zmenkom, če se prvi zmenek sploh kdaj zgodi, pogosto se tudi prvi zmenek sploh ne zgodi, čeprav tradicionalno pa naj bi bilo ravno obratno. Tudi kako vi gledate na te stvari?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljudje mislijo da sem gej

Uredništvo » 13 Sep 2019 09:49

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena Evvva,

če na kratko povzamem tvoje razmišljanje - sprašuješ se, kdaj je neka oseba neizkušena, kaj pomeni prvi poljub, kaj pomenijo zmenki in podobno.

Če sem prav razumela, nimaš fanta in še nisi doživela svojega prvega poljuba. Ne skrbi, to je povsem normalno! Napisala si, da ti ni čisto jasno, kako se lahko zgodi prvi poljub, če oseba sploh nima partnerja. Si v obdobju, v katerem mladostniki precej eksperimentirate, se spoznavate, iščete samega sebe in oblikujete svoj jaz. Ravno zaradi tega, se pogosto zgodi, da med mladostniki pride do poljubljanja, tudi če jim le-to nič ne pomeni. Te osebe so sposobne imeti neke površinske odnose, vendar so zanje še precej čustveno in osebnostno nezrele.

Vesela sem, da ne razmišljaš tako ampak si izredno zrela. Želiš si odnosa, v katerem se bosta s fantom spoznala, si zaupala, se spoštovala in si šele nato izmenjala poljub. Pomembno je, da veš, da so takšna vprašanja in zmedenost povsem normalna. Nikar ne misli, da si v zaostanku za drugimi ali, da nisi dovolj izkušena. Vse bo prišlo ob svojem času, ko boš spoznala pravo osebo. Bolj je pomembno s kom doživiš prvi poljub in kakšne občutke imata s partnerjem drug do drugega. Ko boš spoznala pravega fanta, ki te bo cenil, se s tabo smejal, bo pozoren in se pogovarjal o stvareh, ki oba zanimajo, bo poljub nekaj najlepšega. In ne skrbi, ko bo prišlo do tega, ne razmišljaj preveč ampak se prepusti.

Naj se dotaknem še tvojega zadnjega vprašanja. Zanima te, kako bi jaz definirala zmenkarije, poljubljanje ipd. Nekih splošnih smernic ni. Vsak gleda na te stvari drugače. Lahko pa ti podam svoje razmišljanje... Ko boš imela simpatijo, se poskušajta dogovoriti za skupno srečanje/zmenek. Pogovarjajta se o stvareh, ki so skupne obema in se zabavajta. Pogovarjajta se o tem, kar je všeč obema in iščita skupne točke. Če bosta začutila, da si lahko med seboj zaupata, se bodo stvari same odvijale dalje. Verjamem, da bo pripeljalo tudi do prvega poljuba.

Želim ti, da vztrajaš pri svojih načelih. Ne pusti, da izkušnje drugih vplivajo nate in zgradi lepe odnose. Upam, da sem ti odgovorila na tvoja vprašanja. Če te še kaj zanima te vabim, da nam še pišeš!

Želim ti vse dobro,
Živa Krivec, mag. psihologije
Evvva

Re: Ljudje mislijo da sem gej

ObjavaNapisal Evvva » 15 Sep 2019 16:57

Narobe ste interpretirali. Ko sta me te dve punci vprašali, ali sem že kdaj imela fanta in nisem želela odgovoriti, sem že doživela svoj prvi poljub in svojo prvo obojestransko simpatijo. Tudi narobe ste razumeli, ne zanima me, kako je možno, da nekdo doživi prvi poljub, če pa nima partnerja, ampak ravno obratno, kako lahko nekdo doživi prvi poljub, ampak osebo s katero je doživela prvi poljub ne šteje za svojega "partnerja", ker ne moreš se poljubljati sam s sabo, vedno je pri poljubu prisotna druga oseba. Tudi ko je pisal "mitja123123" , da je že doživel prvi poljub, ni imel pa punce je to mišljeno da si že doživel prvo romantično izkušnjo, ne mudi se ti pa nikamor s tem, da bi se silil imeti partnerja. Čeprav pri nekaterih je malce obratno, da svoje prve poljubljanje ne smatrajo kot realne izkušnje, ampak izkušnje za zajebancij*, če veste kaj imam v mislih.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljudje mislijo da sem gej

Uredništvo » 22 Sep 2019 18:16

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena Evvva.

Hvala, da si mi še enkrat opisala svoje izkušnje in razmišljanje. Vidim, da sem iz tvojega prvega opisa narobe razbrala tvojo situacijo.

Partner je oseba, s katero si deliš skupne interese, ti zaupa, te spoštuje in ima rad. Nekateri posamezniki imajo odnose, v katere sodi poljubljanje ali celo spolni odnosi na zelo površinski ravni. Torej vse to z osebo počnejo, vendar ne želijo vstopiti v zvezo - zatorej lahko rečemo, da nimajo partnerja. Torej, če vzamem za primer prvi poljub, ga oseba vseeno lahko doživi in nasprotne osebe ne smatra za partnerja. Kot si napisala tudi sama, je lahko to neke vrste zabava ali v obdobju mladostništva - eksperimentiranje.

Želim ti lep začetek tedna!
Živa Krivec, mag. psihologije
Evvva

Re: Ljudje mislijo da sem gej

ObjavaNapisal Evvva » 24 Sep 2019 00:46

Ja, mislim, da je prvi poljub nekakšna prelomna točka, ker predstavlja tvoj prvi stik z nasprotnim spolom na tak način, ali ni tako? Sem pa, takrat, ko sem imela svoj prvi poljub izkusila svoje prve pettinge in pač to na tak način mislim, da je to nekako tvoj "partner", ker se glede tega moraš s partnerjem dogovarjati in to in so to tvoje prve izkušnje v dvoje, ni tako? Ker ne moreš reči potem, da izkušenj v dvoje nimaš, če jih pa imaš? Razen, če si prvi poljub doživel, da nista bila prijatelja, potem mogoče lahko rečeš, da nisi imel "partnerja", kaj?
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljudje mislijo da sem gej

Uredništvo » 01 Okt 2019 07:58

Odgovor svetovalke
__________________

Draga Evvva,

naj se najprej opravičim, ker si malce dlje čakala na odgovor. Se strinjam s tabo, da je poljub zelo velik korak v odnosu in, kot si napisala prvi "malce bolj resen" fizični stik z osebo nasprotnega spola (pod fizične stike lahko štejemo tudi objemanje, stisk roke...). Razumem tvoj pogled, ki ga imaš na situacijo, vendar žal v odnosih ni vedno tako. Kot sem že omenila imajo nekateri precej površinske odnose, v katere ne želijo vpletati veliko čustev, morda zato tudi ne gledajo na to, kot na prve izkušnje v dvoje. Zagotovo pa lahko rečejo, da so že doživeli svoj prvi poljub. Sprašuješ se kako lahko nekdo reče, da izkušenj v dvoje še nima, če je prvi poljub že doživel?

Seveda, izkušnje s poljubljanjem že imajo, vendar izkušenj v "dvoje", kot parter v zvezi pa morda ne. V zvezo je potrebno prispevati mnogo več. Potrebno je medsebojno zaupanje, ljubezen, spoštovanje, strpnost in poslušanje drug drugega. Mladostniki pa s tem, še nimate tako veliko izkušenj in kot sem že omenila, veliko eksperimentirate. Vidim, da te beseda partner zmede... Še enkrat - partner je oseba, s katero si deliš skupne interese, ti zaupa, te spoštuje in ima rad. Če se neka oseba poljublja z nekom drugim, ga še ne moremo označiti za njegovega partnerja.

Vse dobro,
Živa Krivec, mag. psihologije