Prijatelji

Vprašanja na tosemjaz.net.
Blablabla

Prijatelji

ObjavaNapisal Blablabla » 12 Avg 2019 21:03

Zivijo. Stara sem 17 let in imam tezavo najti prijatelje. Ne morem reci da nimam prijateljev, problem je samo v tem da nimam prijateljev s katerimi bi bila na vsaj približno enaki mentalni zrelosti. Tesko dobim prijatelje na istem nivoju. Ko sem bila mlajša sem bila prisiljena hitreje odrasti in sedaj na svet ne gledam tako kot moji sovrstniki.

Veliko bolje se znajdem v družbi starejši v katero se je pa nekoliko tesko vključiti saj sem se mladoletna.

Problem pa nastane tudi pri fantih, saj sama ne morem biti v zvezi s clovekom ki mi je čustveno neodrasel. Ce pa pristopim do starejših moških (20-23) se jim pa zdi premlada...
In sedaj me nekoliko ubija da sem osamljena in nevem kako naprej. Zacenja se novo solsko leto jaz pa sem med poletjem ostala brez prijateljev. Pocasi si pa zelim zveze... Ljudi, ki bi me imeli radi

Hvala in lep pozdrav
Petalsli87301

Re: Prijatelji

ObjavaNapisal Petalsli87301 » 13 Avg 2019 16:45

Živijo. Enako se počutim ampak nisem iste starosti sem mlajša. Želim si nekoga ob sebi fanta ki bi me imel rad me objel razumel se z mano smejal in zabaval prav tako ne najdem prijateljev istega mišljenja ali podobne osebnosti.
Upam da ti bo uspelo najti prijatelje tvoje zrelosti in fanta ki te bo imel rad.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Prijatelji

Uredništvo » 14 Avg 2019 22:17

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena.

Vesela sem, da si se obrnila na nas in kot vidiš, nisi sama v tem. Mislim, da se veliko mladostnikov sooča s podobnimi občutki.

Napisala si, da na svet gledaš drugače kot sovrstniki in se na nek način mogoče počutiš bolj odraslo, kar je razvidno tudi iz načina, kako si opisala svojo situacijo. Kljub temu, da se v tem trenutku zaradi tega počutiš malo osamljeno, je tvoj drugačen (mogoče malo bolj zrel) način razmišljanja in delovanja v resnici tvoja prednost. Verjamem, da se nam vse v življenju zgodi z razlogom in vse izkušnje, ki si jih doživela v preteklosti so te naredile takšno kot si sedaj.

Pišeš o tem, da si želiš imeti ob sebi ljudi, ki te bodo imeli radi. A najprej moraš imeti rada sebe in se sprejemati taka kot si, z vsemi izkušnjami, ki si jih doživela in z vsemi lastnostmi. Seveda pa popolnoma razumem kako je, ko se počutiš drugačna od drugih in se s svojimi vrstniki ne uspeš povezati tako kot bi si želela. Edino kar ti lahko rečem je to, da ne obupaj. Ne dopusti, da te neprijetni občutki premagajo. Glavo pokonci! Kmalu boš končala srednjo šolo in boš mogoče nadaljevala šolanje na fakulteti. Iz lastne izkušnje ti lahko povem, da se takrat veliko spremeni, spoznaš ogromno novih ljudi in se lahko vključiš v dejavnosti, kjer so zagotovo tudi taki, ki imajo podobno razmišljanje kot ti. Če med svojimi trenutnimi prijatelji in znanci ne najdeš takih s katerimi bi se lahko bolj globoko povezala, se potrudi in premisli kako bi lahko svojo socialno mrežo malo razširila. Kje bi lahko našla vrstnike, ki bi podobno razmišljali kot ti? Bi se mogoče lahko vključila v kakšno novo dejavnost ali krožek? Prepričana sem, da je nekje nekdo, ki bi te razumel ali celo imel podobne izkušnje kot ti. Ob pravem času pa bo prišel tudi tak, ki te bo imel rad. Še eno leto ti manjka do polnoletnosti in takrat boš tudi v očeh drugih odrasla, kljub temu da se mogoče sama sedaj že počutiš tako. Vsekakor pa bodi vedno zvesta sama sebi. Posvečaj se svoji osebni rasti in boš videla, da bo vse ok!

Želim ti lep preostanek počitnic.
Maja Kodele, mag. psihologije
Blablabla

Re: Prijatelji

ObjavaNapisal Blablabla » 24 Avg 2019 17:18

Pozdravljeni,
zahvaljujem se vam za odgovor. To je ena lepsih stvari, ki sem jih prebrala. Hvala vam! Zo ob branju mi je bilo veliko lazje. Vas odgovor sem si prepisala na list, saj ga zelim imeti ob sebi v trenutkih, ko bom potrebovala vzpodbudne besede.

Se enkrat se Vam zahvaljujem.