Stran 1 od 1

vozniski izpit

Objavljeno: 10 Avg 2019 19:03
Napisal kaja232
Jaz imam cez en teden vozniski izpit in me je ful strah, ker sem ze enkrat padla in imam obcutek, da bom spet. prvic sem padla po cisto brezveznem, nisem dovolj opazovala in sem skoraj nekomu vzela prednost. Kako naj se skoncentriram na voznjo? pri meni je problem, da vcasih pozabim opazovat in zgresim tablo ali pa ne opazim omejitev in take stvari. Vcasih znam lepo vozit, vcasih pa se zmedem in spregledam taksne stvari. Pomojem niti moj instruktor ne verjame, da bom naredila. Kako se naj skoncentriram na dan izpitne? prosim pomagajte in mi dajte nekaj nasvetov:)

Re: vozniski izpit

Objavljeno: 12 Avg 2019 13:31
Napisal Uredništvo
Odgovor svetovalke
__________________

Draga mladenka,

popolnoma razumem, da te je strah. Veš, zelo malo je ljudi, ki bi šoferski izpit naredili že prvič. Nekateri sploh ne vedo, zakaj ga niso. Ti pa si ugotovila, kje je tvoj problem - nepozornost pri opazovanju. Verjetno zaradi tega, ker si takrat podijo po glavi najrazličnejše misli. Torej. Potrebno je vaditi pozornost. Svetujem ti, da v mislih še
enkrat prevoziš vso pot, kot si jo na izpitu in bodi osredotočena samo na vožnjo. Na nič drugega.

Morda ne bi bilo slabo, če greš s kolesom malo po mestu in si skušaj zapomniti kar največ prometnih znakov in
drugih stvari, na katere mora biti voznik pozoren (omejitev hitrosti, itd.). Še enkrat predelaj vse o prometnih predpisih, posebnostih, na katere lahko naletiš med vožnjo. Ko boš vse to naredila, bo tudi tvoja samozavest zrasla in z lažjim srcem boš pristopila k izpitu. Predvsem pa bolj sproščena.

Žal ti kaj več ne znam povedati, saj ima vsak človek drugačen pristop k premagovanju težav in treme. Vem pa nekaj - znanje zagotovo pripomore k večji samozavesti in zmanjševanju treme.

Lepo te pozdravljam in želim, da uspešno opraviš s tem izpitom.
mag. Maja Krajnc

Re: vozniski izpit

Objavljeno: 12 Avg 2019 14:00
Napisal welcame to slovenia
Prvič itak skoraj vsi ruknejo, tudi če ni pravega razloga. Ali kakšna "živina" noče, da bi 18 letna mularija takoj dobila samozavest, ki bi se odrazila z bolj tveganim slogom samostojne vožnje. Ali pa je kakšen deal med izpitno komisijo in avtošolami, da od kandidatov pocuzajo čim več denarja. Kakorkoli že, v drugo in morebiti nadaljnje se pade, če na izpitni vožnji res kaj zamočiš ali onega zadaj s kakšnimi manevri preveč prestrašiš.