prepis iz enega izobraževalnega programa v drugega

Vprašanja na tosemjaz.net.
lel123

prepis iz enega izobraževalnega programa v drugega

ObjavaNapisal lel123 » 10 Jul 2019 15:38

Zdravo!

Imam eno vprašanje v povezavi s spreminjanjem izobraževalnega programa. Končal sem 1. letnik izobraževalnega programa 'elektrikar', zdaj se pa hočem prepisati v program 'trgovec' (srednja šola, katero obiskujem, izvaja oba programa).

Zanima me ali bom lahko nadaljeval izobraževanje v 2. letniku v programu trgovec (poleg tega bi potem seveda moral nadoknaditi učne snovi in prakso) ali pa bi moral ponavljati 1. letnik v programu trgovec?

lp
Cherrie12

Re: prepis iz enega izobraževalnega programa v drugega

ObjavaNapisal Cherrie12 » 11 Jul 2019 12:36

Pozdravljen!
Tudi jaz sem se prepisala na drugi program potem ko sem končala 1.letnik. In pri meni je bilo tako da sem najprej poklicala svetovalno delavko če imajo prostor v razredu in v programu zame in če je možno da se prepišem v 2.letnik in je rekla da imajo prostor ampak da mora ravnatelj odovriti moj vpis in tudi je. Na to sem se sla izpisati iz tistega programa katerega sem naredila 1. Letnik, nato sem se zmenila s svetovalno delavko za termin kdaj se lahko pridem vpisat in sem se šla vpisati v 2.letnik v drugi program AMPAK sem morala tekom 2.letnika opraviti diferencialne oz. predmetne izpite iz strokovnih predmetov 1.letnika, vse to mi je razložila svetovalna delavka in tako sem morala ko sem delala 2.letnik novega programa se delati izpite iz 1.letnika. Na srečo sem vse naredila imela pa sem jih 4. Svetujem pa ti da se prepise ce si resss 100% prepricam da si zelis to in mores tudi vedeti da bos dobil spet nove profesorje nov razred nov predmetnik in podobno...tako da ti zelim vso sreco
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: prepis iz enega izobraževalnega programa v drugega

Uredništvo » 15 Jul 2019 08:49

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljen,

če te pravilno razumem, si letos končal prvi letnik izobraževalnega programa Elektrikar, zdaj pa se imaš željo prepisati v drugi program, Trgovec. Sedaj te zanima ali boš moral ponovno opravljati prvi letnik ali boš lahko šolanje za trgovca nadaljeval v drugem letniku.

Glede na to, da ne vem na katero šolo hodiš, ti ne morem z gotovostjo povedati, kakšen je postopek prepisa, saj se lahko razlikuje od šole do šole. Načeloma se postopek prepisa začne v šolski svetovalni službi, kjer boš dobil podrobnejše informacije o samem prepisu. Svetovalni delavci bodo preverili ali so v izobraževalnem programu, na katerega se želiš prepisati, še prosta vpisna mesta in ali izpolnjuješ vpisne pogoje. Če bosta ta dva pogoja izpolnjena, se ti bodo določile šolske obveznosti in se boš načeloma lahko vpisal v drugi letnik in na začetku ali skozi šolsko leto opravljal diferencialne izpite in prakso. Na tej točki ti predlagam, da se oglasiš oziroma pokličeš v vašo šolsko svetovalno službo, kjer ti bodo dali vse nadaljnje informacije.

Želim ti veliko uspeha,
Eva Hršak, mag. prof. ang. in mag. prof. ped.