Menstruacija!!!

Vprašanja na tosemjaz.net.
Nevemmmm

Menstruacija!!!

ObjavaNapisal Nevemmmm » 12 Jun 2019 13:28

Hej!
Mene pa nekja zanima. Stara sem 16 let menstruacijo imam leto in pol, vednar se vedno ni redna včasih jo dobim že po 16 dneh dugič po 20. Prav tako imam nekakšen temno rjav izcedek, npr. Ta teden sem okoli 5 dni imela rjav izcedek, zaradi katerega sem morala uporabljati tudi vložke. Šele sedaj po teh dnevih sem opazila malo krvi, ki je zelo neenakomerna včasih je je veliko včasih skoraj nič.
Malo me začenja že skrbeti, nevem ali je ta izcedek normalen ali ga imam samo jaz in ali se to šteje pod menstruacijo, ker če se potem takem moja menstruacija traja čez teden dni. Upam da ni kaj resnega.
Hvala za odgovor.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Menstruacija!!!

Uredništvo » 12 Jun 2019 15:37

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena,

v primeru vztrajanja težav predlagam, da obiščeš ginekologa, saj je brez pregleda nemogoče soditi, za kaj gre- lahko gre za prehodne motnje menstruacijskega ciklusa, ki bodo sčasoma izzvenele.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije
Nevemmmm

Re: Menstruacija!!!

ObjavaNapisal Nevemmmm » 13 Jun 2019 11:08

Ja kaj pa rjav izcedek ali je to normalno? Ker res ne bi rada sla k ginekologu, sem se dokaj mlada. In pa se kako dolgo se povpracno ureja menstruacija ali bi morala imeti ze redno?
Hvala!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Menstruacija!!!

Uredništvo » 14 Jun 2019 13:26

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena,

rjavi izcedki so najverjetneje ravno posledica urejanja tvojih ciklusov, kar lahko traja 2 do 3 leta po prvi menstruaciji.

Lep pozdrav,
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije
Deklica_ženska

Re: Menstruacija!!!

ObjavaNapisal Deklica_ženska » 14 Jun 2019 15:25

Živjo!

Glede na to, da traja preden dobiš odgovor svetovalcev, ti bom kar jaz napisala. Jaz sem svojo prvo menstruacijo dobila pri 11ih letih in v bistvu sploh nisem vedela prvih nekaj mesecev, ker je bila rjava. No, taksne rjave menstruacije sem dobivala še nekje do 14./15. leta, sedaj pa so "normalne" rdeče barve, tako da ne skrbi. Sem pa imela takrat tudi jaz menstruacije vsakih 14 dni oziroma več/manj, potem pa se mi je nekako ustalila na 26 dni. Tako da nic prevec skrbeti, tvoje telo se bo uravnovesilo. :)

Lep poletni pozdrav!