fant

Vprašanja na tosemjaz.net.
daydreamer

fant

ObjavaNapisal daydreamer » 08 Jun 2019 23:36

Zdravo!
kmalu bom stara 13. zadnje case bi res rada imela fanta....ne mislim zdej ker bi rada imele spolne odnose al pa kej to me sploh ne zanima in vem da še na to nisem pripravljena (psihično), ali pa tako kot veliko mojih vrstnic ki bi rade imele fanta samo zato da bi se lahko malo pohvalile na socialnih omrežjih in si z njim cel dan prek sms-ov pošiljale srčke pa ne vem kaj še....no vglavnem rada bi imela fanta dejanskega fanta kateremu bi lahko povedala vse ga poklicala ko bi mi blo težko, nekdo ki bi me nasmejal kot me še nihče ni, nekdo ko bi me potolažil in nasplošno nekdo komur bi lahko zaupala z življenjem. pred kratkim ssem izgubila najboljšo prijateljico(ni umrla al pa kej samo pač bolje je za obe če nisva v takšnih odnosih kot sva bile nekoč)
meni se zdi kot da je moj um že kar odrasel za moja leta in je bolj primeren kakšni 15 letnici (mogoče celo 16)...rabim vaše mnenje o tej situaciji in kaj bi bilo najboljše da naredim
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: fant

Uredništvo » 10 Jun 2019 20:41

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Super, da tako odraslo in zrelo razmišljaš! Želja po tem, da bi imela nekoga, ki bi mu lahko vse povedala, mu zaupala, ga poklicala ko bi ti bilo težko, nekoga s katerim bi delila lepe in manj lepe trenutke tvojega življenja je popolnoma naravna in mislim, da si vsi ljudje želimo imeti tako osebo. Pa naj bo to partner ali pa najboljša prijateljica.

Napisala si, da si sama pred kratkim najboljšo prijateljico na nek način izgubila. In mogoče je ravno zaradi tega dogodka želja, ki jo opisuješ, še močnejša. Želim ti povedati, da te razumem in da to kar si želiš in čutiš, ni nič čudnega ali napačnega. Prav tako si sedaj v obdobju mladostništva, ko odnosi z vrstniki pridobivajo na pomembnosti. To je tudi čas prvih ljubezni in preizkušanja v partnerskih odnosih.

Žal pa fanta ne moreš kar dobiti, kadar si to zaželiš. Velikokrat se to zgodi prav spontano in takrat, kadar najmanj pričakujemo ljubezen najde nas. Zato ti predlagam, da se v tem času čimbolj posvetiš sebi, razvijaš svojo osebnost, se posvečaš hobijem, ki te veselijo, šoli in se osredotočiš na to, da bo tvoje življenje srečno in polno že sedaj. Tudi če nimaš fanta. Prepričana sem, da boš v prihodnosti spoznala osebo, s katero boš lahko doživela vse to kar si želiš.

Želim ti vso srečo in upam, da ti je moj odgovor v pomoč.
Maja Kodele, mag. psihologije