Stran 1 od 1

Depresija

Objavljeno: 05 Jun 2019 14:50
Napisal Srednješolka
Pozdravljeni pišem vam zato ker zadnje čase ugotavljam da sem zelo depresjvna skoraj vsak dan se jočem in podobnk vglavnem vse mi že grr počasi na živce. Prosim vas za pomoc da bi se to nehalo in PL

Re: Depresija

Objavljeno: 10 Jun 2019 22:06
Napisal Tjaša Rola
Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena Srednješolka,

kako dolgo se že pojavljajo težave, ki jih navajaš?

Zaenkrat ti glede na opisano predlagam, da si vsak dan daš cilj, da narediš nekaj, kar imaš rada. Naj bo to en dan, da si pripraviš in poješ jed, ki jo imaš zelo rada, drug dan se odpravi na sprehod, če te to veseli, tretji dan pokliči prijateljico, s katero se že dolgo nisi slišala, četrti dan si nadeni svoja najljubša oblačila in se uredi tako, da se boš počutila samozavestno.

Hkrati pa je pomembno, da o svojih občutkih z nekom govoriš. Naj te ne bo strah tega deliti s svojo najboljšo prijateljico, prijateljem, mamo ali svetovalno delavko na šoli oz. s komerkoli, ki mu zaupaš. Če boš spregovorila o svojih občutkih, bodo zadeve postopoma postale lažje. Vsekakor pa imaš vedno tudi možnost, da zadevo predstaviš svojemu osebnemu zdravniku, ki te lahko napoti k psihologu, da se z njim pogovoriš.

Če imaš še kakšno vprašanje, sem ti na voljo.