Luknice po zobeh

Vprašanja na tosemjaz.net.
bojj

Luknice po zobeh

ObjavaNapisal bojj » 15 Maj 2019 01:03

pozdravljeni na vseh 4 zadnjih zobeh so mi povrsinsko po straneh zacele nastajati luknjice ki jih obcutim z jezikom ko jem in se hrana dotakne luknjice zelo boli strah mee je iti zobarju kaj ce je kariies in bo vrtanje zelo boleloo in kaj ce bo mela zobozdravnica predsodke da si ne umivam zob in siccer si jih umivam z elektrro oralb z colgate 1min na dan vsako jutro
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Luknice po zobeh

Uredništvo » 15 Maj 2019 15:50

Odgovor svetovalke
_________________

Čim prej se odpravi k zobozdravniku, pa bo vse jasno in urejeno. To je edini nasvet, ki bo rešil problem.
Strah, mogoče poznaš pregovor "strah je votel, okoli ga pa nič ni". Nihče ne more namesto tebe rešiti ta problem, zobje so tvoji in od nikogar drugega.

Tudi bolečina pri vrtanju zob je obvladljiva, saj zobozdravniki pri delu uporabljajo anestetike, drugače povedano, dobiš injekcijo in ne boli.

Zobozdravniki nimamo nobenih predsodkov v zvezi z ustno higieno in ustnim zdravjem svojih pacientov. Kadar pa med kliničnim pregledom ustne votline ugotovimo slabo ustno higieno, ki je eden glavnih vzrokov za nastanek zobne gnilobe, paciente dobro namerno opozorimo na nepravilno ali nezadostno ustno higieno in jim svetujemo, kako ravnati v bodoče.

Še enkrat, čimprej se ojunači in odpravi k zobozdravniku, da ne bo škoda še večja in poseg še bolj neprijeten.

Lep pozdrav,
Vilma Cvikl, dr.dent.med.,
specialistka pedontologije