naj se prijavim?

Vprašanja na tosemjaz.net.
toublemaker

naj se prijavim?

ObjavaNapisal toublemaker » 14 Maj 2019 21:31

prosim če ne objavite.
za natečaj sm napisala pesm, posnela vokal - ne vem kako zelo dobro :/ - naredila miks instrumentala na aplikaciji. razmišljam da bi se prijavila ampak sem v dvomih. kaj če me bodo obtožili plagiata zaradi instrumentala? nisem vzela dela nobenega avtorja ampak zvoke v knjižnici aplikacije in jih zmiksala skupaj. ne vem zakaj toliko dela v studijih če lahko na fonu narediš nekaj dobrega ampak ja vokal se bokj slabo sliši. kogar sem prosila in je glasbenik ni hotel in sem pač naredila sama.
če bi me slučajno sprejeli moram imeti javni nastop, posnameš video kjer te vsi vidijo. tega me je groza. pesem z mentorjem ob zmagi potem dodelaš, izboljšaš ampak kaj če bo še vedno grdo zvenelo ampak bom zvezana s prijavnico da moram dokančati kar moram. in če bodo to videli sošolci in tisti ki me poznajo, kriza! sramota! in na pevskih vajah sem imela dva nastopa v klubu ampak še vedno rada tok shy in vse je tako crippy ko te gledajo. najraje ne bi poslala. časa imam do 15.5 posim hitro odpišite! hvala.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: naj se prijavim?

Uredništvo » 15 Maj 2019 11:14

Odgovor svetovalke
_________________

Lepo pozdravljena.

Težko ti svetujem, ali gre za plagiat ali ne, saj ne vem, kaj točno si naredila. Če misliš, da je plagiat, ne tvegaj. Kar se pa tiče drugega dela vprašanja (v primeru da pesem ni plagiat), pa ti svetujem, da se prijaviš. Razumljivo je, da te je strah in da si tesnobna že ob misli, da sošolcem in prijateljem ne bi bilo všeč. Ampak tako se vedno počutimo, ko smo negotovi glede neke pomembne stvari ali ko nekaj počnemo prvič.

Če si to zelo želiš in boš s tem morebiti uresničila svoje sanje, potem je vredno tvegati. Verjamem, da je težko, če si sramežljiva, ampak tvegaj in si upaj. Le tako ti lahko uspe. Če ne tvegaš zaradi strahov, potem ne boš nikoli vedela, kako bi bilo, če bi poskusila. Brez tveganja ne moremo premagati svojih strahov in ne uresničiti sanj. Zavedaj se tudi, da ne boš nikoli vsem všeč (ne ti, ne tvoj vokal), in da je to ok. Ti sledi sebi, ne temu, kaj bodo drugi rekli. Želim ti veliko sreče in upam da ti uspe.

Lep pozdrav,
Marjetka Gojkošek, mag. psihologije