Zakaj sem to naredila?

Vprašanja na tosemjaz.net.
Gipsl

Zakaj sem to naredila?

ObjavaNapisal Gipsl » 12 Maj 2019 17:29

Prosim ne objavite javno.
/ izbrisano v uredništvu /
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Zakaj sem to naredila?

Uredništvo » 14 Maj 2019 13:00

Odgovor svetovalke
_________________

Prijazno pozdravljena,

pišeš o tem, da si se prijavila na televizijski šov oziroma več teh. Da ti bom lahko lažje pomagala me zanima, ali si se prijavila kot tekmovalka ali gledalka? Zanima me tudi, koliko si stara?

Pišeš še, da ti je težko čutiti neodločnost in dvome. Da sovražiš občutke, kot da nisi dovolj pametna in nisi zmožna presoje. Da močno čutiš krivico, ko denar ne dobijo pomoči potrebni. Da dosti jočeš. Res je težko čutiti našteto, v mladostništvu, ko so naši občutki in čustva podkrepljeni, pa še toliko bolj.

Zelo dobro je, če imamo v takih situacijah nekoga, kateremu lahko zaupamo, nas v stiski razume in potolaži. Kdo je tak v tvojem okolju? Predlagam ti tudi, da si poskusiš napisati seznam stvari, ki so ti všeč na sebi. Lahko so telesne, povezane z osebnostjo, take, ki jih izkazuješ v odnosih z drugimi. Poskusi po spominu najti še situacije, kjer si bila odločna, kjer si se držala svojih odločitev in kjer si se pravilno odločila. Veš, nikdar se nihče ne odloči VEDNO narobe. To si samo govorimo, ker včasih prehitro izkrivimo dejstva glede na svoje počutje. Dobro pa je stvari pogledati z realne perspektive, tako tudi čustvom odvzamemo malo moči.

Vsekakor je zdaj čas, da raziskuješ sebe in svet, da doživiš nove stvari, zato te podpiram, da se opogumiš in slediš svojim željam in ciljem. Z vsako pozitivno izkušnjo boš dobila več poguma in motivacije.

Srečno.
Tjaša Kos Strašek, psihologinja