Stran 1 od 1

Adrenalin in življenje

Objavljeno: 19 Feb 2019 15:52
Napisal Chacha
Pozdravljeni!
Pred nekaj dnevi ko sem gledala akcijski film in te napete nadaljevanke po televiziji sem ugotovila da tem ljudem zelo zavidam. Ampak ne igralcem ampak ljudem ki se to vsakodnevno dogaja (npr. Ferhat iz turške nadaljevanke na POP TV) o moj bog kaj bi dala da bi živela tako kot on. Strelja, ima pištolo, vsak dan je v življenski nevarnosti, je ogromno spletk v nadaljevanki in vse to pozene kri po žilah in kaj bi dala da bi jaz tako živela da ne bi vedla kaj se bo zgodilo jutri, kje bom, kaj se bo dogajalo,.. In potemm se zavem da sem cist preprosta 16letna najstnica ki obiskuje 2.letnik gostinske sole ( gostinstvo sem izbrala za to ker me to ress veseli in ker se je to nekako najbolj ragibano delo ogromno se ti dogaja, vsak dan razlicni ljudje, razlicni gostje,..) imam normalno druzino mami pa atija s katerima se dobro razumem imam brata s katerim je tudi vse okej imam ogromno sorodnikov s katerimi tudi imam dobre odnose v soli imam dosti prijateljic in nasploh se dobro z vsemi razumem vsi profesorji me imajo radi ker sem pridna puncka redno se ucim delam za solo...torej cistno nic posebnega za vsak dan vnaprej vem kaj me caka saj imam vse v nulo organizirano ker drugace ne gre.. in sem maloo zacela delat kako bi si lahko popestrila zivljenje in zacela sem s sportom ta teden zacnem telovadit v fitnesu tako da se popoldan s cim zamotim da nisem stalno doma in pa v nedeljo grem na prvi trening iz plesa ob drogu ki mi je zeloo vsec sploh ker so akrobacije... In cez dva tedna pa zacnem s sluzbo v restavraciji kjer bom delala za vikende,.. Ampak se vedno to niti priblizno ni isto kot zivljenje Ferhata...

Re: Adrenalin in življenje

Objavljeno: 20 Feb 2019 09:43
Napisal Marjetka Gojkosek
Odgovor svetovalke
_________________

Lepo pozdravljena.

Hvala za tvoje sporočilo in deljenje svojih občutkov z nami.

Menim, da si marsikdo želi življenje kot ga ima Ferhat. Vsak si želi biti nekaj posebnega, biti oboževan in imeti čudovite avanturistične izkušnje kot jih ima on v nadaljevanki. Ampak v resnici noben nima takšnega življenja, niti on sam ne. Nič od tega ni realnost, je samo skupek idej in akcij, kjer ljujde igrajo (se pretvarjajo). Zakaj se pretvarjajo? Zato ker to v resnici ne obstaja. Sem prepričana, da je njegovo privatno življenje precej navadno, le njegova igra je razburljiva, pa še večino vsega ne igra on, ampak so v igri posebni efekti, računalniki, prikazavanje v drugačni luči, kot je v resnici.

Resda opisuješ normalno življenje in družino, ampak to je v resnici veliko bolj pomembno od vsega drugega. Ferhat morda vsega tega sploh nima, pa si želi, da bi imel. Če ne on, pa marsikdo drug. Privatna življenja slavnih ljudi so ponavadi precej težavna, ali pa v najboljšem primeru precej navadna. Glavno je, da je vse ok v tvojem življenju, če pa si želiš izzivov, pa je to povsem normalno.

Najdi dejavnosti (nekaj si jih že naštela, kar je super), da ti popestrijo življenje, hkrati pa se zavedaj, da je res čudovito to, kar že imaš (družino, prijatelje, šolo, ki si jo želiš, z vsemi se dobro razumeš...).

Za igralce in pevce (in druge 'celebrities') si vedno želimo, da bi lahko živeli v njihovi koži. A le malokdo je res srečen in marsikdo bi dal vse, da bi imel, kar imaš ti. Nikoli ni tako kot izgleda na zunaj.

Kot že rečeno, najdi si aktivnosti, da si malo popestriš življenje, imej se fajn, in živi življenje najlepše, kot ga znaš. Če res želiš igranje, pa se vpiši na igralsko akademijo in poskusi. Zelo si še mlada, vse je še pred tabo, še veliko lahko dosežeš. Pa srečno.