Zaljubljena :(

Vprašanja na tosemjaz.net.
Chacha
Objave: 44
Pridružen: 17 Mar 2018 22:29

Zaljubljena :(

ObjavaNapisal Chacha » 14 Feb 2019 21:16

Objavite samo odgovor!
Pozdravljeni!

/izbrisano v uredništvu/
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Zaljubljena :(

Uredništvo » 28 Feb 2019 13:36

Odgovor svetovalke
________________

Najprej naj se ti opravičim, ker si nekoliko dlje čakala na odgovor. Razumem tvojo stisko, sploh če omenjenega fanta videvaš vsak dan v razredu.

Odgovor na tvoje vprašanje ni enostaven. Vsakemu pomaga nekaj drugega. Nekaterim pomaga že to, da preteče nekaj časa in postopoma tisti intenzivni občutki zaljubljenosti izginejo. Ker pa sta sošolca in se vidita vsak dan, verjamem, da je to zate boleča situacija.

Napisala si, da stalno misliš nanj. Mogoče bi ti pomagalo, da poskušaš svoje misli čim večkrat preusmeriti kam drugam. Ko si v šoli, se osredotoči na pouk. Popoldne pa se poskušaj zamotiti s prostočasnimi dejavnostmi, športom, mogoče se lahko večkrat dobiš s prijatelji/cami, preberi kakšno knjigo ali si oglej smešen film. Skratka, karkoli je tebi všeč. Ko se boš zalotila, da razmišljaš o njem, reči svojim mislim odločen »ne« in jih preusmeri drugam. Osredotoči se nase! Prepričana sem, da ti bo z nekaj truda uspelo!

Pa še to. Ko smo zaljubljeni pri drugi osebi vidimo samo pozitivne lastnosti in se nam zdi vse popolno. Včasih pa se zgodi, da ko osebo malo bolje spoznamo in z njo preživimo več časa, vidimo, da kot par ne bi dobro funkcionirala. Zagotovo si želiš fanta, ki ti bo vračal čustva in bo imel rad tebe – točno tako kot si. Vem, da je to zate neprijetna in težka situacija, a nikar ne pozabi, da si ti tista, ki lahko vedno vpliva na svoje misli in počutje. Mogoče te pa že za vogalom čaka nova izkušnja, ki se ti v tem trenutku zdi nemogoča.

Upam, da ti bo moj odgovor v pomoč. Želim ti veliko sreče.

Maja Kodele, mag. psihologije