Kaj ce nikoli ne dobim menstruacije???

Vprašanja na tosemjaz.net.
Bela11
Objave: 1
Pridružen: 11 Feb 2019 22:33

Kaj ce nikoli ne dobim menstruacije???

ObjavaNapisal Bela11 » 12 Feb 2019 15:58

Zivjo
Jaz bom letos stara 15 let in se mi zdi zelo cudno, da se nimam memstruacije, in sem tudi ze nekako obupala nad njo.
Vse moje sosolke in so-sosolke jo ze imajo. Tudi moja prijateljica, ki je 7 dni starejsa od mene jo ima ze leto in pol. Moja mama jo je dobila v njenem sestem razredu, moja sestra pa ze pri 12 letih.
Imam beli tok in to ze priblizno 3 leta. Imam 44 kg in sem velika 161 cm (mogoce to tudi kaj vpliva). Je morda mozno, da nikoli ne dobim menstruacije? Tako nikoli ne bom postala ženska... In nikoli ne bom imela otrok...
Vem, da vecina ljudi pravi, naj bom vesela ce je se nisem dobila, vendar kaj ce je tudi nikoli ne bom??? Moja babi mi je povedala, da ce je ne dobim do 16 leta, bom morala k zdravniko po tablete. Edina tezava je, da jaz nekako ne morem pozreti tablet, tudi ce se potrudim in spijem cez veliko vode. Vodo spijem, tableta pa ostane v mojih ustih ne glede na to, kako majhna je.
Od moje mami prijateljica mi je povedala, da ce dobis menstruacijo pozno, jo lahko tudi zelo hitro izgubis, poleg tega pa imas tudi razne tezave in moras jesti tablete za hormone.
Skrbi me, da bom ravno jaz tista od vseh, ki ne bo nikoli postala zenska... Edino dobro bo to, da vsi ki se sedaj norcujejo iz mene in tega, da je jaz se nisem dobila, bodo upam da obzalovali.
Hvalezna bom za vse predloge, komentarje in nasvete. Hvala :)
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Kaj ce nikoli ne dobim menstruacije???

Uredništvo » 13 Feb 2019 11:27

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

ne skrbi, še imaš čas, da pride menstruacija, tako da kar potrpežljivo; v kolikor je ne bo do 16. leta, pa je res priporočljiv pregled pri ginekologu.

Lep pozdrav.
Tinkara Srnovršnik, dr.med.,
specialistka ginekologije
idk

Re: Kaj ce nikoli ne dobim menstruacije???

ObjavaNapisal idk » 13 Feb 2019 20:11

Hei!!
Ej ne skrbi zaradi menstruacije. Pac pride ko pride. In hej vsaka punca jo dobi in postane zenska. Glej jaz sem jo dobila pri 11-tih zdaj sem pa 12. To ni nic takega ce jo dobis kasneje. Pa to da jo prej izgubis ni znanstveno dokaza in to pomeni da DAJ CASU CAS!😊
Zelim ti vse dobro😊😊!!
idk, diana
Lej_la

Re: Kaj ce nikoli ne dobim menstruacije???

ObjavaNapisal Lej_la » 17 Feb 2019 22:02

Zivjo!
Jaz sem stara 17 let in ti lahko povem, da sem bila na povsem istem kot si ti. Stara 15 let, menstruacije se vedno ne, in sem se tudi kar sekirala zaradi tega. Ampak verjetno res ni nic narobe in jo bos dobila tudi ti, ko bo pravi cas, bo ze prisla.
Moj nasvet je da povsem nehaj razmisljati o tem ( po lastnih izkusnjah- jaz sem stalno mislila na to) in bo prisla enkrat cist nepricakovano in si bos samo rekla, zakaj si se sekirala. Uglavnem, nic ni narobe, ne s tem da je se vedno nimas, ne s tem da jo dobis bolj pozno, tako da brez skrbi in uzivaj zivljenje!
Lp
IskraLife

Re: Kaj ce nikoli ne dobim menstruacije???

ObjavaNapisal IskraLife » 19 Feb 2019 13:12

hey,
jaz tudi nikoli ne dobim menstruacije, to je cist normalno. Sicer sm moskega spola ampak mislim da nima veze.
Upam da ti to pomaga xd =)
Jaka