Stran 1 od 1

Teza

Objavljeno: 30 Jan 2019 10:52
Napisal AndreaPaunovic2003
Marca bom 16 let stara,visoka sem 167 in teska 86.6kg..zelo si zelim shujsati pa ne vem kako in ne gre mi😕 Lahko kaksen nasvet?

Re: Teza

Objavljeno: 30 Jan 2019 18:25
Napisal Justtryingtohelph
Hej!
Stara sem 18 in vem, kako je imeti tezave s tezo. 5 let sem se borila z anoreksijo, saj so me v soli zbadali zaradi moje teze.
Svetujem ti, da nekaj dni belezis, kaj jes. Tako bos lazje ugotovila, kaj je vzrok za tvojo situacijo. Lahko tudi poisces prehranslega svetovalca ali gres do odebnega zdravnika ter skupaj z njim sestavita plan prehrane in gibanja.
Tudi jaz trenutno delam AFP tecaj za prehransko svetovalko in ce zelis, ti lahko pomagam.
Upam, da nama bodo uredniki omogocili, da se kontaltifava, seveda, ce bos ti tako zelela.
Lp,
A.M.

Re: Teza

Objavljeno: 11 Feb 2019 07:46
Napisal Sanja Vulović
Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Splošno pravilo pri hujšanju je, da mora biti kaloričen vnos manjši od porabe. Še zmeraj pa dovolj velik, da zadovolji dnevne potrebe po hranilih, da lahko telo normalno deluje. Hkrati je treba seveda vključiti tudi veliko gibanja, s katerim porabljaš maščobne zaloge (tek, hitra hoja, kolesarjenje, plavanje itd.).

Glede na to da je tvoja teža trenutno izredno prekomerna in zate nezdrava, ti svetujem da obiščeš izbranega pediatra, ki te lahko napoti na nadaljne preiskave.

V vmesnem času lahko poskusiš postopoma s spremembami življenjenjskega sloga: recimo nadomestiti sladke pijače z vodo, izključiti iz prehrane sladkarije in hitro hrano, vsak dan biti telesno aktivna vsaj pol ure... začni spreminjati svoje navade - to je v bistvu ključ do uspeha.

Lep pozdrav,

Re: Teza

Objavljeno: 12 Feb 2019 13:35
Napisal jaka311
Nikoli ti ni treba shujšat #fatpride #fatisbeautifull ne se vdat ostani kakršna si

Re: Teza

Objavljeno: 13 Feb 2019 20:54
Napisal idk
Heii
Hmm imas pa zanimiv problem ki za nekatere sploh ni problem. Glej sicer vsak ve da je to tvoja odlocitev ali shujsas ali ne. Za bolj podroben nasvet me zanima ce treniras kaksen sport? To pa sprasujem zato ker misice tehtajo vec kot mascoba. In se nekaj. Najstnica si se. Ne obremenuj se s tezo!!! Glavno je da zivis zdravo!! Teza ni tako pomembna se sploh pa v najstnistvu!!
Upam da sem ti kako pomagala😊
Diana

Re: Teza

Objavljeno: 14 Feb 2019 10:50
Napisal Legendica57
Metamfetamini naredijo da shujšaš, sicer ne vem če je to ravno to kar iščeš