Smrt

Vprašanja na tosemjaz.net.
Darkest_mind13

Smrt

ObjavaNapisal Darkest_mind13 » 16 Jan 2019 21:55

Jsz imam protidepresivne tablete in me zanima če kdo ve koliko jih je potrebno uzeti da koncam svoje življenje in se pridružim bratu ter dedku?

I give up... I give up giving up...
Lala88

Re: Smrt

ObjavaNapisal Lala88 » 17 Jan 2019 14:59

Pozdravljen/na!
Nikoli vec ne pomisli na to. Bori se naprej. Nic ni tako crno kakor zgleda. Veliko casa bos potrebovala da prebrodis vse to,a dvigni glavo in hodi naprej! Sooci se s tem! Vrjamemo vate.
Slovenski patriot
Objave: 28
Pridružen: 05 Feb 2018 16:10

Re: Smrt

ObjavaNapisal Slovenski patriot » 17 Jan 2019 15:50

Dvomim da se je mogoce z antidepresivi predozirat....
Pa zagotovo nimas takih tezav da bi bilo zaradi njih treba koncati zivljenje
neobupaj14

Re: Smrt

ObjavaNapisal neobupaj14 » 18 Jan 2019 17:59

DA NIKOLI VEČ NE POMISLIŠ NA TO!!
VERJEMI VREDNO JE ŽIVETI-POMISLI NA VSE SVOJE PRIJATELJE,LEPE DOGODKE IN POČNI STVARI KI TE OSREČUJEJO,NPR.POSLUŠAJ NAJLJUBSO GLASBO,BERI NAJLJUBSO KNJIGO,DRUŽI SE S PRIJATELJI...,ČE PA OBIŠČI PSIHOLOGA OZ. PSIHOLOGINJO.NE OBUPAJ VERJAMO VATE!!!!!!!!
UPAM DA SEM TI POMAGALA!
Nekdo222

Re: Smrt

ObjavaNapisal Nekdo222 » 19 Jan 2019 22:00

Vem kako se pocutis tudi meni je vcasih zelo hudo in bi najraje koncala svoje zivljenje... ampak nikoli ne smes obupati . Ravno takrat ko svet misli da te je sesul se bori naprej. Bori se zase za ljudi zivali stvari ki jih ljubiš, jokaj kriči govori samo obupati ne .
<3
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Smrt

Uredništvo » 21 Jan 2019 21:46

Odgovor svetovalca
____________________

Pozdravljen/a,

kdorkoli pozna antidepresive do te mere, da bi ti lahko odgovoril na vprašanje "koliko", tega ne bo storil, saj smo vsi, ki se ukvarjamo z ljudmi in njihovim zdravjem, zavezani, da pomagamo živeti, ne umreti. Tako te bom tozadevno tudi jaz razočaral, ali pa ne. Takšna javna vprašanja so sicer dokaz trpljenja, vendar tudi krik po pomoči. Moj nasvet tebi je, drži se navodil zdravnika, ki ti je antidepresive predpisal, vendar se nemudoma vrni k njemu in mu povej, da kljub medikamentozni terapiji razmišljaš o smrti. Če ti ne bo sam ponudil, vprašaj po psihoterapevtski pomoči. Kombinacija zdravila in psihoterapije je največ, ,kar si lahko v taki situaciji zagotovimo. Potrebuješ pa ne samo obravnavo enkrat na teden ali na štirinajst dni, ampak tako imenovano krizno inetrvenco. Če ti ponudijo bolnišnično zdravljenje (ker je takšno intenzivno terapijo zunaj bolnišnice težko dobiti), jo vsekakor sprejmi.

Če verjameš v to, da te dedek in brat nekje čakata in da se nekoč spet srečate, bodi prepričan/a, da ti ne želita smrti (pa čeprav te imata še tako rada, ti pa njiju), saj nista več ujeta v čas, kot ti in zagotovo držita pesti, da ti uspe najti svojo srečo tukaj, na tem svetu.
Tudi jaz navijam zate in si želim, da slediš mojemu navodilu.

Lep pozdrav,
Heliodor Cvetko, univ. dipl. psiholog in psihoterapevt
Svetovalni center za otroke mladostnike in starše Maribor