Cigareti in hrana

Vprašanja na tosemjaz.net.
mayya69

Cigareti in hrana

ObjavaNapisal mayya69 » 01 Jan 2019 14:49

Sem dijakinja stara 18 let, vendar kadim ze od 13-ega leta naprej. Vsi v moji druzini so kadilci, zato sem tudi jaz enkrat probala. Redno kadim od mojega 16-ega leta naprej, in sicer imam eno skatlico, 20 cigaretov, za priblizno tri dni.
Ugotovila sem, da mi velikokrat bolj zapase jet na cik, kakor pojesti topel obrok. Zato to tudi naredim in pogosto jem le enkrat na dan.
Je to normalno, da rajsi kadim kot kaj pojem??
Hvala za odgovore.
Slovenski patriot
Objave: 28
Pridružen: 05 Feb 2018 16:10

Re: Cigareti in hrana

ObjavaNapisal Slovenski patriot » 03 Jan 2019 18:53

Ja jest je treba vec kot ebkrat na dan.

Pri meni je vcasih tudi bilo tako pa sem se pol prisilil da sem dovolj jedel.....
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Cigareti in hrana

Uredništvo » 29 Jan 2019 12:14

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena!

Imeti raje cigarete kot hrano vsekakor ni dobro zate. To verjetno tudi sama sklepaš. Verjetno tudi veš, koliko je kajenje škodljivo zate, pa naj kljub temu še poudarim, da ti ga močno odsvetujem.

Da si postala odvisna, je jasno, kajenje med drugim tudi zatira lakoto, zato si cigareto bolj zaželiš kot hrano, potem ko skadiš, pa ti se še toliko manj ljubi jesti. Na dolgi rok to ne bo dobro zate, zato ti svetujem, da dobro premisliš o svojih navadah, saj z njimi ustvarjaš podlago za svojo prihodnost.

Če potrebuješ pomoč pri prenehanju kajenja ali nasvete o zdravem življenjskem slogu, ti lahko poskusimo pomagati po najboljših močeh, odločitev pa je v vsakem primeru v tvojih rokah.

Lepo te pozdravljam,
Sanja Vulović, dr.med., specializantka pediatrije