Stres

Vprašanja na tosemjaz.net.
Someone123

Stres

ObjavaNapisal Someone123 » 08 Nov 2018 17:44

Zivjo,no pac js mam ze neki casa ta problem ampak odkar sem zdaj prisla v sredno solo je se bolj izrazit. In sicer velikokrat me boli glava ko pridem domov. To se mi je pogosto dogajalo v osnovni soli ampak ok je blo se v redu. Odkar pa sem na sredni pa se to dogaja vsak dan plus da je zravn se vrtoglavica in kot nekaksno razbijanje srca.
Fora je da me glava boli res mislim da usak dan ampak recimo ko sedim in potem ustanem mi se bolj nabija in zelo se mi zavrti ter dobim megleno sliko pred ocmi za nekaj sekund da se moram prijeti za steno ali nekaj ker drugace bi samo padla pomojem. Cez nekaj casa pa mi zacne nekam cudno srce razbijat usaj mislim da je srce. Naenkrat naredi malo vec utripov da zlo cutim in za kaksno sekundo se mi se mal dih zaustavi ampak to je res kratk cas tako da ni se tako grozno ampak me skrbi ker se to kar naprej ponavlja. Res usak dan skorej. In tisti dan ko mi srce razbija se zgodi veckrat na dan za par sekund da se res ustrasim. Potem recimo dva dni ni nic ampak kmalu se spet ponovi stara zgodba. In me res ze mal skrbi. Imam obcutek da me malo daje stres zarad sole saj se je treba velik ucit jaz pa sem pred usakim testom zlo ziucna. Nevem mogoce je to razlog? Res prosim ce mi odgovorite zakaj se to dogaja ker ne bi sla rada k zdravniku ceprav starsa pravita da bi bilo smiselno it na pregled. Drugace sem pa stara 15 let in kaksnih drugih zdravstvenih tezav nimam.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Stres

Uredništvo » 09 Nov 2018 09:37

Odgovor svetovalca
___________________

Pozdravljena.

Včasih je težko preko spleta dati točen odgovor in na tvojo žalost je tvoj primer tak.

Sicer ti le lahko povem nekaj. Slabost in vrtoglavica ki se pojavita, ko vstaneš, (skoraj zagotovo) nista znak neke bolezni, ampak dejstva da imaš nizek pritisk. In ko naglo vstaneš krvni pritisk za kratek čas nekoliko pade, kar ti občutiš kot prehodno slabost. Pač, taka si.

Lahko si poskušaš pomagati sama z naslednjimi predlogi: Imej redne obroke, vsaj 3 (zajtrk je obvezen), popij dovolj tekočine (vsaj 1 liter brez hrane) in začni se ukvarjati z neko telesno aktivnostjo- ne rabiš postati profesionalka, a vsaj 2-3x tedensko izvajaj neko aktivnost.

Če ti bo to pomagalo, da glavobol izzveni ok, če pa slednji vztraja ti svetujem da greš do zdravnika.

Lep pozdrav,
Miljen Vidaković, dr.med.,
specialist družinske medicine
vsaimenasozasedena

Re: Stres

ObjavaNapisal vsaimenasozasedena » 02 Dec 2018 11:55

Vrtoglavice in glavoboli lahko imajo vzrok tudi npr. v krvnem tlaku (splača se preveriti) ali v očeh. Če nosiš očala z neprimerno dioptrijo, ali pa jih ne nosiš čeprav bi jih morala, se to kaže tudi z glavoboli, ki so posledica napenjanja oči. Lahko da so tvoje težave predvsem posledica stresa, ampak vsekakor priporočam tudi pregled pri zdravniku, da se o tem prepričaš.