Celulit, hujsanje, samobodoba in sprejemanje sebe

Vprašanja na tosemjaz.net.
myMe
Objave: 8
Pridružen: 14 Jul 2018 17:24

Celulit, hujsanje, samobodoba in sprejemanje sebe

ObjavaNapisal myMe » 31 Avg 2018 16:00

Ta 'spis' je malo zmeden.
Hojla spet sm tuki k bi rabla en nasvet.
Pred mescom in pol sem vas prosila za nasvet glede hujsanja into. Hvala seenkrat za vse odgovore in pomoc ❤.
Torej pred dobrim mescem sem tehtala 55 kg sedaj pa okoli 49-50kg (visina 159cm). Mislila sem da bom bila sedaj ko bol bolj 'suha' bila bolj samozavestna in vesela srecna itd. Ampak sem ugotovila da ni tako. Imam prijatelje in ljudi okoli sebe ki me sprejemajo taka karsna sem in me podpirajo in me ne ravno najbolj razumejo zakaj se ne pocutim dobro v svojem telesu ampak dejstvo je da imam sevedno obcutek kot ce sem ne ravno lepa in da imam sevedno prevec kilogramov. Dejstvo je da imam sevedno celulit (sicer majn ampak je se) in sevedno se nepocutim dobro v svojem telesu.
Torej moj cilj je da bi imela nic (oz minimalno celulita ) inpa kar mije najbolj pomembno RAVEN TREBUH BREZ SPEHA. Torej tu je problemcek. Nebi ravno zapadla v anoreksijo in postala okostnjak samo zato da bi imela ravn trebuh ampak hkrati se nocem zredit in postat enaka kot sem bila prej (danes sem prvic po dobre mescu jedla cokolado in piskote in pocutim se grozno ker kadar zacnem jest sladko jem jem jem in jem dokler mi ne dela slabo in zato me skrbi da ce nebom vec na dieti da bom postala se debelejsa kot sem bila). Res nevem kako naj se ucim sprejemat sama sebe taksno kakrsno sem (po videzu in tudi karakterno) ampak hkrati hocem postat lepsa oseba od znotraj in od zunaj.
Zanima me kolko kg max lahko se shujsam da nebo 'nevarno' oz kako naj se znebjm celulita. Kako naj se poberem po groznem dnevu (ker sem res se prvic v dobrem mescu prenajedla in jedla sladkarije) ter kako naj postanem boljsa oseba.
Pisem zato ker sem zmedena in moja custva so popolnoma zmesana sm zmedena zalostna jezna obupana vesela in vse... res me je strah da ce nebom vec na 'dieti' da se bom spet vsakodnevno basala z sladkarijami. Ampak to bi rada spremenila. Rada bi jedla NORMALNO in zdravo brez sladkarij in .....
Hvala vsem ki boste pomagali #zelo_zmedenemu_myMeju_ki_neve_kako_bo_v_srednji_soli_in_hoce_bit_boljsa_in_lepsa_oseba
Samo prosim ne pisite da je pomembna notranjost ker vem da je ampak dokler nebom zadovoljna z svojo zunanjostjo mi bodo custva preprecevala da bi dejansko bila lepo na notranjost.
Hvala vsem.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Celulit, hujsanje, samobodoba in sprejemanje sebe

Uredništvo » 11 Sep 2018 11:44

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena!

Res te veliko stvari skrbi, pa ni potrebe za tem.

Tvoja telesna teža je zdrava. Sestava tvojega telesa pa je unikatna. Ne moremo spreminjati samo delov svojega telesa, ker delujemo kot celota. In za celoto moraš tudi skrbeti. Moj nasvet bi bil, da si na naši spletni strani prebereš kaj več o samopodobi in kako jo izboljšati. Zate je najpomembneje, da se naučiš razmišljati pozitivno in postaneš prijazna do sebe. Celulit in "špehec" in podobne stvari so manj pomembne. Popolnosti ti ne bo uspelo doseči in verjemi mi, da je tudi nikjer ne boš našla.

Upoštevaj splošna pravila zdravega življenjskega sloga in s tem boš naredila veliko zase.
Če imaš pa še dodatna vprašanja, smo ti na voljo.

Lep pozdrav,
Sanja Vulović, dr.med., specializantka pediatrije