Varanje

Vprašanja na tosemjaz.net.
Zogicaaaa2552527

Varanje

ObjavaNapisal Zogicaaaa2552527 » 10 Jul 2018 15:22

Heej:( pac imela sem fanta in me je prevaral z mojo najboljso prijateljico. Kaj naj naredim??
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Varanje

Uredništvo » 27 Jul 2018 13:53

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena, Zogicaaaa2552527,

vesela sem, da si se oglasila in s svojo težavo obrnila name. Če te prav razumem, si imela fanta, ta pa te je prevaral s tvojo najboljšo prijateljico. Sedaj se sprašuješ, kaj naj narediš.

Lahko razumem tvojo bolečino in občutek izdaje ob prevari tvojega fanta. Vsaka prevara osebe, ki jo imamo radi in do nje gojimo globoka čustva, nas boli in jo težko razumemo ter zanjo težko najdemo vzrok, če se zvezi predamo z vsem srcem. V tvojem primeru pa je to še toliko težje, saj je v prevaro vpletena tvoja najboljša prijateljica, s katero imaš prav tako poseben odnos. Predvidevam, da si ji zaupala, se z njo iskreno pogovarjala in je bila tvoja opora. Najverjetneje si zato zelo prizadeta, žalostna in imaš občutek, da te ni izdal samo tvoj bivši fant, pač pa tudi najboljša prijateljica, zaradi česar si ostala naenkrat brez dveh pomembnih oseb v tvojem življenju.

Če gre za dokaj svežo stvar, ki se je zgodila pred kratkim, predlagam, da pustiš, da nekaj časa preteče, da se tudi ti in tvoja čustva malo umirijo. Tako boš čez nekaj časa, ko boš bolj razumno gledala na situacijo, lahko ugotovila, ali je fant resnično bil vreden tvojih čustev in če je bila prijateljica res tista prava, če ti svojih čustev ni mogla predhodno razkriti in se s teboj iskreno pogovoriti o tem. Res je, da čustvom in srcu ne moremo ukazovati in da včasih začutimo stvari tudi takrat, ko jih morda ne bi smeli, kar je človeško, a prav je, da se o tem iskreno pogovorimo. Mogoče bi ti bilo lažje, če se s to prijateljico pogovoriš, kako se ti ob vsem tem počutiš in kako zelo te je to prizadelo, morda tudi z bivšim fantom. Lahko se zaupaš tudi svojim staršem, prav tako pa sem prepričana, da so ob tebi še druge prijateljice in prijatelji, ki te cenijo in ti bodo z veseljem prisluhnili.

Zavedaj se, da nisi sama, četudi se sedaj morda počutiš precej osamljeno in vedi, da si super punca ter da eno razočaranje v ljubezni še ne pomeni, da ne boš nekega dne spoznala fanta, ki te bo znal ceniti in te bo imel rad tako, kot si zaslužiš. Kot pravi slovenski pregovor: Za vsakim dežjem posije sonce in prepričana sem, da se bo čez čas, ko boš dano situacijo sprejela in premagala žalost ter razočaranje, tudi zate začelo novega obdobja, ki se ga moraš veseliti. Zato le pogumno naprej!

Vse dobro ti želim,
Anja Knez, dipl. psihologinja (UN)
nee

Re: Varanje

ObjavaNapisal nee » 27 Jul 2018 17:02

in ti njej se pravs najbolsa prijateljica?! razmisl, prava frendica bi rekla ne in ne bi sodelovala u necem, za kar ve, da bo zelo prizadelo njeno najboljso prijateljico.
aja fantje so pa itak k vlak. pridejo pa grejo. ;-)

lp
zapleteno

Re: Varanje

ObjavaNapisal zapleteno » 28 Jul 2018 18:08

Jah... nocem te speljevati na (ne)pravo pot, amapk razmisli. Ce bi bila to prava prijateljica, sigurno ne bi pristala na zvezo s tvojim fantom, sploh pa ne na skrivaj.

Tudi fant je naredil narobe, ampak fantov je se veliko. So kot vlak - pridejo in grejo.

Morda pa je njuna ljubezen trajala ze dolgo oz. ze od samega zacetka. Lahko tudi, da je fant izkoristil priloznost, da hodi s tabo, da bi se priblizal tvoji bestiki. Saj ves, ljubezen ne pozna meja.

Ti si upraviceno jezna, kako pa se bos odzvala je tvoja stvar. Dam ti pa en nasvet. Prijateljici povej, da se ti zdi narobe, nesmiselno pa se mi zdi, da se na smrt skregata, saj bodo to cez 20 let, ko bosta obe poroceni, le zabavne zgodbice iz mladih let :-)

javi se kaj in lp