Stran 1 od 1

odvisnost od sexa

Objavljeno: 06 Feb 2018 18:52
Napisal beybikaa
Lepo pozdravljeni.
Sem punca,stara 17 let, odlicna v soli, z super starsi, delovne narave, tut varcujem zepnino in denar ki ga zasluzim preko studentskega dela. Skratka vse super na zunaj.
Imam pa eno slabo razvado,in sicer,rada sexam. S tem sem zacela ze zelo zgodaj,in problem je v tem,da rabim sexat vsak dan vsaj 2x,poleg tega se tudi zadovoljujem rocno. Tezava je ker sm samska,in vecino fantov najdem preko interneta,vrjetno sem se dala dol z veliko vecino tipov na nasi soli,in nekatere punce me zmerjajo s cipo,kar me prizadene,ker nihce ne ve kako je tezko ziveti s to odvisnostjo. Drugace vedno poskrbim za zascito,ceprav tudi jemljem KT.
Rada bi se odvadila tega,in zelim vas nasvet,morda kak link kjer si lahko vec preberem o tem.
Hvalaaa

Re: odvisnost od sexa

Objavljeno: 09 Feb 2018 06:42
Napisal Slovenski patriot
Poskusi tako da si postavis mejo
potem pa se je drži.Mejo pa tedensko prilagajaj da bos vsak teden manj pa bo, kolege ke tako nehal kaditi.

Re: odvisnost od sexa

Objavljeno: 13 Feb 2018 08:45
Napisal Uredništvo
Odgovor svetovalke
________________

Beybikaa, pozdravljena.

Najprej naj se ti opravičim, ker si malo dlje čakala na odgovor.

Lepo je slišat, da si tako uspešna. Pomembno je, da znaš svoje uspehe ovrednotiti. Da jih ne zbanaliziraš, ker vlagaš v ta področja nekaj časa in gotovo tudi vsaj malo truda.

Omenjaš nam tudi svojo odvisnost od seksa. Najbrž misliš na zasvojenost? O tem zelo veliko piše Peter Topić. Predlagam ti, da greš do osebne zdravnice, ki te bo usmerila k najbližji psihologinji s katero lahko raziščeš zakaj imaš tak odnos do svojega telesa. Verjamem, da bi si želela varne naveznosti in ljubljenja z nekom, s katerim boš lahko odkrivala svojo strast brez mej in obremenjevanj.

Odnosa do telesa nas nikjer ne učijo. Zato največkrat ponavljamo "napake" svojih staršev dokler ne upamo pokukati izza družinskih okvirjev. Si upaš?

Lepo bodi.

Polona Kuzman, univ. dipl. sociologinja in vartsvoslovka