Srednja sola

Vprašanja na tosemjaz.net.
1000mmm

Srednja sola

ObjavaNapisal 1000mmm » 07 Jan 2018 14:59

Pozdravljeni,
zanima me na katera šola je boljša (bolj priznana) smer predsolska vzgoja v Ajdovščini ali na Jesenicah? Kje zahtevajo več znanja?
Slišala sem da srednja šola Jesenice ni priznana šola in da imam potem lahko tezave za sprejem na faks. Je to res?
Zelo me veseli delo z otroki, ampak me skrbi da bom imela problem najti sluzbo, saj je zadnja leto kar velik naval na ta program.

Hvala za odgovore!
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Srednja sola

Uredništvo » 12 Jan 2018 14:20

Odgovor svetovalke
________________

Zdravo,

uradno je listina o opravljeni poklicni maturi, ki jo prejmeš ob zaključku izobraževanja, zagotovo enakovredna, pa če zaključiš šolanje na Jesenicah ali v Ajdovščini. Pri vpisu na fakulteto se točke računajo enotno na ravni celotne države (za predšolsko tako upoštevajo 40% učni uspeh v 3. in 4. letniku, 60% skupni dosežek na maturi). Morda kdo od delodajalcev meni, da je ena šola kvalitetnejša od druge, npr. zaradi daljše tradicije, dobrih ali slabih izkušenj s posameznimi zaposlenimi ...), nikakor pa za javno priznani in izvajani srednješolski program ne morem reči, da "ni priznan".

Pozanimaj se o šoli na splošno, razmisli o tem, koliko časa ti vzame vožnja oz. kakšni bodo stroški, če boš živela v dijaškem domu, pojdi na informativna dneva ... Nikar se ne zanašaj na posamezna subjektivna mnenja, to nas lahko hitro zavede k napačnim zaključkom.

Želim ti uspešno nadaljevanje šolskega leta in te prav lepo pozdravljam.

mag. Helena Maher Resinovič, univ. dipl. psihologinja