Ljubezen ali kaj drugega?

Vprašanja na tosemjaz.net.
Nesrecnaizgubljena

Ljubezen ali kaj drugega?

ObjavaNapisal Nesrecnaizgubljena » 19 Nov 2017 19:50

Pozdravljeni. Ne vem vec, kaj naj naredim. Imela sem fanta, kateri mi je naredil (po koncani zvezi zaradi njegovih prevar) veliko slabih stvari in zato se mi je zameril. Po letu dni, ko ga vidim mi ni vseeno - v tem smislu, da sem zelo jezna nanj in bi mu najraje povedala vse, kar imam za povedati. A mislim, da to ne bi imelo nobenega smisla, ker bi se pocutil zelo pomemben in bi samo se delal frajerja.
Niti pa ne morem ziveti s to jezo v sebi, zaradi vsega slabega nobenemu novemu ne dovolim blizu, pri vseh najdem neko napako kot izgovor samo, da se ne bi spustila v to, da kogarkoli spoznam ali ga spustim v svoje zivljenje.
Ne vem kaj naj naredim. Pustiti casu cas, vem ampak tezko je cakati, se tezje pa ziveti s to jezo, se posebej zato, ker je meni unicil zivljenje, on pa srecno zivi naprej.
Imam obcutek, da bi mi bilo lazje, ce bi mu povedala ampak ne bi razumel, zato ne vem kaj narediti. Pa tudi, ce bi karkoli delala v zivljenju, se ne morem zamotiti, da bi to vse pozabila.
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Ljubezen ali kaj drugega?

Uredništvo » 21 Nov 2017 12:31

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena.

Zelo težko je preboleti nekoga, ki smo ga imeli radi in nas je zelo prizadel. Ta občutek je zelo prisoten še posebej, če nisi razčistila z njim oz. se nisi imela priložnosti pogovoriti in mu povedati, kako te je prizadel in kako jezna si nanj.
Tudi jaz menim, da nima smisla, da mu poveš o svojih čustvih, saj jih verjetno ne bi razumel ali pa mu ne bi bilo mar. Če bi reagiral drugače, kot bi ti morda pričakovala, bi spet premlevala, kaj bi lahko naredila drugače in kaj vse bi mu še morala reči.

Najboljše je, da si vzameš čas zase in se "pogovoriš" sama s sabo. Spomni se slabih stvari, ki ti jih je naredil in si čestitaj, da si se ga rešila. Poskusi se zavedati dejstva, da je zelo dobro zate, da nisi več z njim, in da lahko najdeš partnerja, ki bo bolj primeren. Čeprav te boli in si jezna, poskušaj na to izkušnjo gledati kot nekaj, kar te je okrepilo, zdaj namreč veš, kaj si želiš in kaj ne.

Menim, da ima veliko žensk podobno izkušnjo kot ti. Vse smo ranljive in se bojimo ponovno zaupati, ko se nam zgodi kaj takega. Samo od nas je odvisno, kaj bomo naredile s svojimi težkimi izkušnjami - jih vzele, kot nekaj, kar nas je veliko naučilo, ali pa kot nekaj, kar nas bo večno obremenjevalo in omejevalo. Ni Iahko izbrati prave poti, še težje pa se je za vedno zapreti in ne dopustiti drugim fantom blizu / sama sebi preprečiti ponovno srečo. Seveda se ti lahko zgodi, da boš ponovno razočarana, lahko pa se ti zgodi čudovita ljubezen. Vem, da je težko, a poskusi se manj obremenjevati (premišljevati) o preteklosti in se raje prepusti sedanjosti - preusmeri miselni tok in poskusi razmišljati o čem drugem, ko te prime jeza. Če ti bo pomagalo, lahko bivšemu fantu napišeš pismo (z vsem, kar čutiš) in ga potem sežgeš. Lahko tudi pogledaš v svoja čustva in se vprašaš, ali si resnično jezna, ali si pa zelo žalostna, zaradi tega, kar je naredil. Si si vzela dovolj časa za žalost in prebolevanje? Si izjokala vse solze, ko si izvedela za vse prevare, si se pogovorila s prijateljicami, si bila dobra sama s sabo? Bolečina rabi čas, da izveni. V jezo se spremeni takrat, ko si nočemo / ne moremo priznati, kako zelo nas je nekdo prizadel. S tem, ko še vedno držiš zamero (in popolnoma te razumem, zakaj), mu še vedno daješ moč, še vedno zmaguje nad tvojim življenjem in čustvi, še vedno nisi svobodna. In kar je najhuje, ne daš si priložnosti za novo, lepše življenje. Odloči se (že danes), da imaš dovolj, da ni vreden tvojega trpljenja, da boš od sedaj naprej živela svobodno in lepo življenje. Občasno se bo še zgodilo, da ti bo hudo, a ne obupaj. Prebolevanje rabi čas. Vzemi si ga. Obljubi si, da je sedaj čas zate, obdaj se z ljudmi, ki te imajo radi, počni stvari, ki te veselijo, hkrati pa ponovno zadihaj s polnimi pljuči.

Pa srečno!
Marjetka Gojkošek, mag.psih.
book lover
Objave: 30
Pridružen: 08 Sep 2017 21:08

Re: Ljubezen ali kaj drugega?

ObjavaNapisal book lover » 01 Dec 2017 19:22

js sm se znajdla v podobni situaciji pač čustva so se preveč nakopičla v men. pol sm pa začela pisat dnevnik in mi je ful pomagal (velikomanjkrat po nepotrebnem užalim, povem mu kar mu gre na miren način). Ta dnevnik delim sam s seboj in nekatere zapise z mojo Bff. Na večino pa pozabm kr jih zapišem da gre use vn... Da pa dnevnik ni zapolnjen le z negativno energijo vam zapišem vse zanimive dogodke.
Tudi moja vprašanja o tem zakaj me nekdo ne mara. En dnevnik sem že napisala do konca in, ker sem želela preteklost postaviti na stran, nanjo pozabiti sem dnevnik položila v kartonasto škatlo in ga zakopala v domačem gozdu.
mrbit se ti to zdj zdi nesmisln sam pomaga, vsaj men je
lp