Sleeep Over

Vprašanja na tosemjaz.net.
Sleepoverjaz

Sleeep Over

ObjavaNapisal Sleepoverjaz » 31 Jul 2017 23:52

Pozdavljeni,

sem Miha in v zadnjem tednu sem naletel na težavo. Ker je nisem znal rešiti sem se za začetek obrnil na vaš forum ter si prebral objave drugih sovrstnikov, ter upal da najdem odgovor. To se žal NI zgodilo in sedaj me je strah bolj kot kadarkoli prej.

Moj strah se nahaja v obliki tako imenovanega ''Sleepoverja''. Nisem čisto prepričan kaj naj bi bilo to, videl sem sicer v filmih in raznih nanizankah, ko so se ljudje s skupnimi interesi zbrali na določem kraju ter tam prebedeli/prespali noč.

Za definicijo sem se obrnil tudi na slovarje in tam našel sledečo definicijo:
Sleepover
Where you spend the night at a friends house, usually girls, aged 9-late teens. Though boys have sleepovers but they call it "spending the night" at someones house. Has absolutely nothing to do with any sexual activities.
I'm going to a sleepover at Ashley's house

For my birthday I am having a sleepover party''

Torej, kje je v vsem tem težava se morda sprašujete, veste, še se nisem udeležil sleepoverja in naslednji teden sem povabljen k moji simpatiji prenočiti iz petka na soboto. Ne vem kaj pričakovati. Strah me je da bo povabila tudi druge prijatelje, saj je nočem deliti. Stvar je tudi v tem da ne poznam raznoraznih kratkočasnih aktivnosti, ki se jih izvaja na tem dogodku.
Mislim da nisem še čisto pripravljen prespati v tuji postelji, še posebej če se bo tam nahajala ona. Občasno sem že opazil, da se v mojem spodnjem predelu (hlačah) dogaja nekaj nenavadnega, ko sem v njeni bližini. Bojim se da se bo to zgodilo tudi tam in se ne bom imel nikamor za skriti, kar pomeni da se bom osramotil pred njo. Ne vem točno kaj to pomeni, občutek je prijeten ampak mi je zelo nerodno ko se to zgodi.
Na forumu sem opazil tudi veliko govora o spolnih odnosih in rad bi izspostavil, da si tega resnično ne želim, saj še nisem pripravljen biti oče. Otroke želim šele ko bom imel službo in bom lahko kupil svojemu otroku igračko kakor je storil moj ati prejšnji teden. Je kakšen nasvet, kako naj svoji simpatiji povem, da si tega ne želim, brez da bi jo s tem užalil ali ji dal misliti da ne želim preživljati svojega časa z njo.

Prosil bi vas za nasvete, kako naj se na ''Sleepoverju'' obnašam, kaj naj pričakujem in kako naj se odzovem na želje soudeležencev. Osebno sem razmišljal, da bi s sabo prinesel vzglavnik in s tem pričel ''Pillow fight'' takoj ob prihodu, saj se mi to zdi kot prijetno presenečenje in otvoritev tega dogodka (za to igro sem izvedel v filmu ''Mean Girls'').

Najlepša hvala za odgovore in upam, da mi boste pomagali tudi sovrstniki, ter z menoj delili svoje prve izkušnje iz ''Sleepoverja''.
jazverjamem
Objave: 349
Pridružen: 08 Maj 2012 17:23

Re: Sleeep Over

ObjavaNapisal jazverjamem » 01 Avg 2017 12:00

Pozdravljen,

ne razumem tvojega sporočila najbolje. Po eni strani pišeš, da se ne boš počutil prijetno, če boš šel tja, po drugi strani pa ves čas sprašuješ kako se moraš obnašati tam.

Če so ti te stvari neprijetne, potem enostavno ne greš na takšno stvar. Če pa misliš, da boš zmogel, potem pa pojdi.
Tukaj ni v naprej predpisanih pravil, dolžnosti in napotkov. Delaš, kar bi rad itd.

Skratka- ne dramatiziraj.

Lepo se imej,
jazverjamem
______________
What you seek
is seeking you.
-Rumi
Slepppppppover

Re: Sleeep Over

ObjavaNapisal Slepppppppover » 01 Avg 2017 22:25

Pozdravljen

Mislim da malo preveč kompliceraš. Če ta je sram da bi kdo videl tvojo erekcijo samo obleči malo širše hlače ali pidžamo, če pa te še vedno moti misli na nekaj drugega(čist ena tretja tema) pa bo erekcija minila. (Če še vedno ne mpreš skriti erekcije pa si jo lahko pokriješ z blazino ali odejo).
Mislim da punca ne načrtuje spolnih odnosov lahko pa mogoče dobiš kakšen poljub če bosta kje sama.
Če bosta sama lahko pogledata kakšen film se igrata družabne igre ali pa se pogovarjata in jo lahko vprašaš kaj kar te zanima o njej. Če vas bo več se pa lahko igrate kakšne igre (naj te ne bo sram predlagati kakšne).
Če ne veš kako bi se obnašal lahko vedno pogledaš kaj delajo drugi in se obnašaš podobno.

Če te zanima kaj o tem sleepoverju lahko vedno pokličeš simpatijo in jo vprašaš.

Lep sleeopover

Pa še kaj piši če imaš se kakšno vprašanje
Gimnazijc

Re: Sleeep Over

ObjavaNapisal Gimnazijc » 02 Avg 2017 00:16

Ne skrbi, če se boste tam zbrali sošolci in prijatelji, si boste takoj našli nekaj za delati ali pa pogovarjat. Za takšne stvari se ne sekiraj. Kar se pa tiče spolnosti, verjemi da punce pred 16 al pa 15 letom sploh pomislijo ne na spolnost, ko se družijo s fanti😉. Tvoje hlače bojo mogoče kdaj vmes "postale moteče" samo bo zelo kmalu minil, če seveda ne boste preveč razgrabljali o spolnosti in vsem kar paše zraven😉
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: Sleeep Over

Uredništvo » 02 Avg 2017 08:34

Odgovor svetovalke
________________

Miha, lepo pozdravljen!

Najprej me zanima tvoja starost? Nič nisi napisal, koliko si star?

Tako imenovani »sleepover« je ameriški izraz, ki se zelo pogosto uporablja tudi med mladostniki pri nas. Vidim, da si že precej raziskoval pomen te besede in pravilno ugotovil, da to v dobesednem pomenu pomeni »prenočiti« ali »prespati pri nekomu«. Ta izraz se največkrat uporablja, kadar ostali vrstniki oziroma prijatelji prespijo pri nekomu izmed njihove družbe z namenom druženja (npr. igranje družabnih iger, gledanja TV, poslušanja glasbe, pogovora, prigrizkov in podobno). Pomen besede »sleepover« naj ne bi bil pogojen s spolnostjo in spolnimi odnosi.

Če glede tega nisi povsem siguren, ti svetujem, da svojo prijateljico, za katero praviš, da je tudi tvoja simpatija, povprašaš koga vse je povabila in kaj boste počeli. Tako boš dobil več informacij o tem kako naj bi vse skupaj potekalo. Lahko se ponudiš, da boš prinesel katero izmed družabnih iger ali prigrizke. Če vas bo prenočilo več, je pomembno, da se v začetku vsi skupaj dogovorite kaj boste počeli in se s tem tudi vsi skupaj strinjate.

V primeru, da bo odgovorila, da je povabila samo tebe, jo povprašaj o tem, kaj si želi, da bi skupaj počela. Iz napisanega lahko razberem, da te tvoja prijateljica privlači, vendar na spolne odnose še nisi pripravljen. Če boš presodil, da si želi spolnega odnosa, ji iskreno povej svoje želje in odločitve. V tem primeru, ji lahko zaupaš (če ji še nisi), da ti je všeč in rad preživiš čas z njo, vendar na spolne odnose še nisi povsem pripravljen. S spolnimi odnosi je modro začeti takrat, ko nas k temu pripelje ljubezen do partnerja in ko smo istočasno dovolj zreli, da vemo in znamo poskrbeti za ustrezno zaščito (nezaželena nosečnost, spolne bolezni). V Sloveniji je srednja starost ob prvem spolnem odnosu 18 let.

Vse dobro!

Urška Mlinar, psihologinja