spolni odnos

Vprašanja na tosemjaz.net.
tipchek

spolni odnos

ObjavaNapisal tipchek » 09 Jan 2017 23:46

zivjo.sm fant str 17.sm v vezi z 45 let starim moskim.spolnega odnosa se nisva imela,ampak si ga zeliva oba (js sm pasivn).ali lahko to izvedeva ceprav se nism str 18. in kako z cim manj bolecinami.uporabljala bova zascito.do zdaj sva se samo poljubljala in izvajal sem oralni seks.ali lahko torej "se dava dol"
mistika

Re: spolni odnos

ObjavaNapisal mistika » 10 Jan 2017 16:00

Sej se hecaš ne?
45let star moški??
tipchek

Re: spolni odnos

ObjavaNapisal tipchek » 11 Jan 2017 12:13

Ne ne hecam se.imava se rada in ne sili me v odnos.ve da lahko pocakava.zato sprasujem
jazverjamem
Objave: 349
Pridružen: 08 Maj 2012 17:23

Re: spolni odnos

ObjavaNapisal jazverjamem » 11 Jan 2017 15:52

Pozdravljen,

danes ponoči, mislim da se je ura bližala pol eni uri zjutraj, sem imel odprto tvojo temo. Razmišljal sem kaj si sploh napisal. V kakšen kontekstu si to napisal in kako si to napisal. Nekako nisem mogel napisati nič. Samo razmišljal sem. Danes sem šel temo še enkrat preveriti in videl, da si še nekaj dodal. Zdaj ti bom lažje odgovoril.

Napisal ti bom svoj iskreni odgovor. Morda je napačen, morda ni. Kdo ve. Zdi se mi ključno, da je iskren. Po pravici povedano ti ne verjamem. Ne verjamem, da se ti to dogaja. Najbrž pa se sprašuješ zakaj, kajne?

Sam sem gej. Star prav enako kot ti in vem kaj si v življenju želim. Pa vendar ne razumem tvojega vprašanja. Glede nato, da sprašuješ, kako opraviti odnos sklepam, da si še nedolžen in da bo to zate prvič. Imam prav?
Po drugi strani navajaš, da te fant ne sili v odnos. Prav. Povsem razumno. Težko pa si predstavljam, da se nista pogovorila o bolečinah. Prvič, ko je vse novo lahko doživiš marsikaj. Zagotovo sta morala o tem govoriti? Pa sta? Sta opravila ta pogovor? Pri vseh zvezah običajno pride, če je človeka strah...

Dobro. Predpostavljamo tudi, da o tem nista govorila. Se tudi to kdaj zgodi. Ampak praviš, da si ga oba želita. Torej ga načrtujeta. Potlej sta se morala o tem pogovarjati? Se nista dovolj dobro in podatke iščeš drugje? Če DA, potem zagotovo nisi pripravljen za odnos.

O tega zadevah se ne pogovarja samo, če pride do odnosa iz strasti, oziroma spontano iz nič.

Razumem te, da si star 17 let. Razumem te, da si gej. Verjamem, da ti velikokrat ni bilo lahko. Verjamem, da so velikokrat mogoče s tabo ravnali grdo in krivično. Ampak si zato pripravljen izgubiti sebe? Koliko si vreden?
Sploh nimam nič proti, če imaš spolni odnos s tako starim fantom. Če si zaljubljen v njega, OK. Pač imaš. Ne bi hotel, niti si ne želim tega preprečiti.
Bi pa to preprečil za vsako ceno (in to sedaj tudi počnem), če je situacija takšna kot je pri tebi. Vprašaj se, če je to res to, kar želiš? Če je ta "zveza" zate prva, ali je to res, kar želiš? Je to dovolj? Ti ustreza? Se počutiš varno? Ljubljeno?
Pogosto je tako, da veliko ljudi na začetku nasede malim stvarem. S tem ni popolnoma nič narobe in je razumljivo, če s tem nimaš izkušenj. Ampak, da nasedeš na takšno stvar? Poznam veliko ljudi. Istospolno usmerjenih. Mladih in starih. Pa ti lahko povem, da so starejši geji ponavadi tisti, ki so se ločili, ker so spoznali, da so v resnici geji, kar so sicer vedeli že, ko so bili mladi, pa si niso upali priznati zaradi različnih okoliščin.

Kot vidiš sklepam v takšno smer. Morda je napačna. Morda se motim. Če se, oprosti. Ta stvar se mi bolj dozdeva, kot izmišljotina. Če pa slednja ni, gre pa zagotovo za čustveno zlorabo mladoletne osebe. Če se motim tudi v drugo, tudi oprosti. Morda pa res gre za ljubezen, kdo ve. Morda gre samo za dimenzijo, ki je v mojem svetu nesprejemljiva.

Kakorkoli. Ne bom našteval kako imeti varen odnos in neboleč. Sploh ne. Želim, da premisliš v kaj se spuščaš in na kakšen način. Obup lahko rodi marsikaj, pri tebi upam, da ne močne bolečine. Star si dovolj. Sam boš prevzel odgovornost, to so tvoja pleča. Lahko ti pomagam(-o) ne moremo pa nositi tega.

Želim ti, da dosežeš vso ljubezen tega sveta v vsej svoji globini in moči na način, ki ga ljubiš, ne pa takšen, ki ti je bil vsiljen ali ponujen iz obupa.

Lepo se imej,
jazverjamem
______________
What you seek
is seeking you.
-Rumi
Hm hmhm

Re: spolni odnos

ObjavaNapisal Hm hmhm » 13 Jan 2017 13:13

Podobno prasanje sm ze zasledil.zdi se mi da je avtor starejsi od 17 (sram ga je vrjetno) in pac sprasuje glede anslnega sexa z moskim ker ga se ni dozivel.js bi svetoval da si nj prebere na kakem forumu. To je to
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: spolni odnos

Uredništvo » 13 Jan 2017 14:36

Odgovor svetovalke
_________________

Kot sam zapišeš in poveš, sta s precej starejšim moškim v čustveni in intimni zvezi, ki se (še) ni v popolnosti razvila. Kot si dodatno pojasnil, je vajina zveza vzajemna in želja po intimnostih tudi s s tvoje strani prostovoljno in zavestno izražena. Čeprav še nisi uradno polnoleten, sem prepričana, da se boš zrelo in odgovorno spustil tudi v prvi spolni odnos, zaščiten seveda. O tem, kako ravnaš sam s seboj in svojim telesom, odločaš le ti sam. Zdaj in potem, ko boš polnoleten. Prav pa je, da je tvoja odločitev zavestna in pretehtana, tako naj jo spoštuje tudi tvoj prijatelj. Ker je najverjetneje precej bolj izkušen kot ti, ti bo lahko svetoval in ti pomagal, da odnos ne bo boleč in povezan s tveganji poškodb. Tu mislim na pomoč mazil (vazelin) in/ali lubrikantov (gelov), ki se dobijo v prosti prodaji v lekarni in mislim tudi v trgovinah DM (Durex). Menim, da je primerno upoštevati postopnost, obzirnost in spontanost, in, čisto moje osebno mnenje - nikamor naj se ti ( naj se vama) ne mudi.

Predvidevam, da gre za tvoje prve intimne izkušnje. Si prepričan, da te privlačijo moški ? Te na sedanjega prijatelja vežejo iskrena čustva ? Si že bil kdaj zaljubljen - v dekle, v fanta ? Kaj pričakuješ, pričakujeta s prijateljem, od vajine zveze? So želje, namere prijatelja, do tebe iskrene ? Razlika v letih med vama je precejšnja, tudi in prav zato je odgovornost tvojega prijatelja tudi do tebe velika. Se je zaveda ? Ne, ne razumi napak, ne želim moralizirati. Želim ti pomagati, da sam s seboj razčistiš vprašanja, ki si jih postavljamo pred tako pomembnimi odločitvami, kot je ta v zvezi s prvim spolnim odnosom, še posebej, če je partner veliko starejši.

Lep pozdrav,
Žarka Brišar Slana, univ. dipl. psihologinja
Lara123
Objave: 11
Pridružen: 18 Mar 2017 12:04

Re: spolni odnos

ObjavaNapisal Lara123 » 19 Mar 2017 17:55

Jaz ne razumem tega.Ali mi lahko kdo to pojasni....Kako lahko imaš spolni odnos s moskim.Oprosti ampak me zanima.
Lp.
Bibitosmjz
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: spolni odnos

Uredništvo » 23 Mar 2017 14:08

Pozdravljena,
tvoje vprašanje je namenjeno vrstnikom / uporabnikom foruma. V kolikor pa boš imela še kakšno vprašanje za naše svetovalce, nam pa še piši.

Lep pozdrav iz uredništva.