nimam fanta

Vprašanja na tosemjaz.net.
775lili

nimam fanta

ObjavaNapisal 775lili » 02 Jan 2017 15:47

Stara sem skoraj 19 let in se nikoli v zivljenju nisem imela fanta. Niti poljubila nisem se nikogar :( pocutim se tako grozno, ko vidim sosolce, prijatelje ki so ze bili/so v zvezi.. Ampak preprosto mi ni nihce vsec in strah me je, da nikoli ne bom spoznala pravega. Vsi fantje ki so mi bili vcasih vsec se niso zanimali zame..pa saj nisem tako nezazelena, kar nekaj fantov se zanima zame, vendar mi zal nihce od njih ni vsec, res ne. Nevem, ali sem prevec zbircna, ker cakam na pravega? Morda sem si v glavi ustvarila podobo sanjskega fanta... Ves cas sanjarim o tem kako bi imela nekega fanta ki bi me imel rad... Leta tecejo, jaz pa stojim na mestu. Kaj naj naredim?
osamljencek

Re: nimam fanta

ObjavaNapisal osamljencek » 03 Jan 2017 15:09

heey.jaz bi te rad spoznal ...
jazverjamem
Objave: 349
Pridružen: 08 Maj 2012 17:23

Re: nimam fanta

ObjavaNapisal jazverjamem » 03 Jan 2017 16:08

Pozdravljena,

ko sem prebiral tvojo temo sem se spomnil nase. Spomnil sem se nase, ker sem tudi sam nekoč tako hrepenel po tem in opazoval okolico kaj vse ima. Sam pa sem bil slep in nisem nikoli opazil kaj imam jaz. Morda sem še danes slep. Ne vem.

Verjamem, da se počutiš malce neumno. Ampak nikar. To, če ima okolica nekaj, to še ne pomeni, da moraš nujno imeti tudi ti. Verjamem, da sanjariš o fantu. Prav je tako. Če tudi je popoln. Naj bo. Ti povem jaz v kaj verjamem? Verjamem, da boš nekoč srečala nekoga. Na najbolj nezavednem mestu, ob najmanj pričakovanem času. Pusti času čas. Tudi, če še nisi nikoli poljubila fanta. Pa kaj? Kaj je z tem narobe?

Če bi imel rad punce in te malenkosti in bi mi punca povedala, da je še devica in da še nikoli ni poljubila fanta, ob tem ne bi čutil odmika. Pritegnilo bi me. Očaralo bi me. Da se ima nekdo tako rad, da vztraja pri svojem. To bi mi bilo zelo všeč. Nekaj čarobnega. Zato ne izpusti tega, velja? Če tudi ti okolica to govori, tega nikar ne izpusti.
Ne zame :) Ampak zase.

Ne pozabi. Nekje na čudnem kraju, ob nepričakovanem času :) Ti še nekaj povem? Seštej števila 2017. Tako, da boš na koncu dobila dvomestno število. Seštej ju.
V letu 2017 ima poglavitno vlogo to število. Pomeni pa začetek. Morda pri tebi nekaj povsem novega :)

Življenje zna presenetit.

Lepo se imej!
jazverjamem
______________
What you seek
is seeking you.
-Rumi
Uredništvo
Pošlji ZS
Pošlji e-pošto

Re: nimam fanta

Uredništvo » 10 Jan 2017 12:11

Odgovor svetovalke
_________________

Draga Lili,
če te prav razumem, si v neke vrste precepu. Po eni strani želiš počakati na »tapravega«, po drugi strani pa hrepeniš, da bi končno imela ob sebi fanta, ki bi te imel rad. Verjetno je nekaj na tem, da tiste/i, ki imajo o svojem bodočem fantu/bodoči punci bolj konkretno predstavo ali določena pričakovanja, nanj/o čakajo nekoliko dlje. Ni pa nujno.

Najprej bi želela poudariti, da je tvoja odločitev, da počakaš na pravega, v osnovi zrela. To pomeni, da ne boš izbrala fanta samo zato, da ga boš imela. Po drugi strani pa se seveda primerjaš s svojimi vrstnicami in verjetno tudi tvoji hormoni ne mirujejo  Hočem povedati, da je povsem normalna tudi tvoja vse večja potreba po tem, da najdeš fanta.

Na podlagi pisma težko ocenim, ali si preveč izbirčna in da je tvoja podoba fanta sanjska ter posledično nedosegljiva. Glede na to, da je že bilo nekaj fantov, ki so ti bili všeč, bi rekla, da ne čakaš na princa na belem konju, ki ne obstaja. Morda se do sedaj enostavno ni poklopilo. Tisti, ki si jim bila všeč ti, niso bili tebi in obratno.

Nekje v tvoji starosti sem bila pred podobno dilemo tudi jaz, ampak se je situacija obrnila zelo hitro in to takrat, ko sploh nisem pričakovala. Razumem, da postajaš neučakana, ampak ti želim sporočiti, da je tvoja odločitev, da počakaš na pravega, v osnovi dobra. Naj pa ti ne bo ovira pri tem, da spoznavaš fante, se z njimi družiš, greš s katerim v kino ali na kavo ... Čeprav imaš o svojem fantu neko predstavo, na koncu koncev ne veš, pri kom in kdaj bo preskočila iskrica.

Uživaj v svoji mladosti, druži se s prijatelji in prepričana sem, da boš slej ali prej srečala tapravega.

Janja Mišič, univ. dipl. psih.