presuha :((((((((((

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: presuha :((((((((((

Re: presuha :((((((((((

Napisal Lucija Gobov » 14 Jan 2019 11:06

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena,

Tvoja teža je po standardih res prenizka. Najvažnejši podatek iz tvojega pisma je, da se počutiš super, da imaš dovolj energije. Potem je verjetno tvoja konstitucija takšna, da se ne zrediš in ni nič narobe.

Malo zaskrbljujoče je le, da si imela že več kilogramov in si shujšala ob težavah v trebuhu. To bi lahko pomenilo tudi, da imaš tiho obliko celiakije. Še posebno, ker praviš, da veliko poješ, pa se ne zrediš (če res veliko poješ, saj norme so lahko zelo različne). Če imaš kdaj napenjanje v trebuhu, slabše prebavljeno blato, motnje menstruacijskega cikla, slabokrvnost, potem vseeno obišči svojega zdravnika.

Lep pozdrav

Re: presuha :((((((((((

Napisal Larchika66 » 09 Jan 2019 22:56

Helouu!
Tut jst mam podobn problem... Stara sm 17, visoka 157 cm in mam 38 kil... A sm ful presuha in kaj nj nrdim? Pac pojem res velik, ampk se ne morm zredit. 2 leti nazaj sm mela okol 42 kil, pol sm mela mal trebusnih tezau in sm takrt shujsala, zdj mam pa ze kr 2 leti prblizn isto kg, jem isto kt prej, pocutm pa se supr, skos mam dost energije... :)

Hvala za pomoc:)

Re: presuha :((((((((((

Napisal Uredništvo » 22 Jun 2012 10:51

Odgovor svetovalke
________________

Še enkrat pozdravljena!

Pomembno je, da imaš veliko energije in si zdrava.

Tvoja teža je za starost v redu in verjetno boš zaradi hormonskih sprememb v organizmu kmalu še malo pridobila na teži. Doslej se je vse porabilo za rast v višino.

Po športnih treningih pojej nekaj več beljakovinske hrane, da se bodo mišice lažje razvijale.

Lep pozdrav.
Lucija Gobov, dr.med.
specialistka pediatrije

Re: presuha :((((((((((

Napisal hm.................. » 14 Jun 2012 15:26

men si čist ok in jst v itm-je ne verjamem preveč. js mam tut 39kg pa sm velka 160cm pa mi tut tko pravjo pa skooos sladkarije jem, se ne ukvarjam s športom pa se tut ne morm zredit. js sm prou ponosna nase in sm zlo vesela d sm suha kr nočm bit ''glih prou'' al pa debela. in kr bot vesela d si takšna k si!

YessIM

Re: presuha :((((((((((

Napisal suhica :'( . » 11 Jun 2012 12:43

stara sem 14. Ukvarjam se z športom (jahanje) 3x na teden. imam veliko (včasih še preveč) energije in saem zelooo odporna. skoraj nikoli nisem bolna. nimam prebavnih težav. na WC grem 1x na dan-normalno blato. Z mano je vse ok samo zgledam preveč suha....probala sem se zredit že z nezdravo hrano,zdravo hrano.....pa ni pomagalo..... :'(

Re: presuha :((((((((((

Napisal Uredništvo » 11 Jun 2012 08:04

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena!

Hvala za tvoje pohvale!
Nisi napisala, koliko si stara. Če si mlajša od 16 let, je tvoja teža še primerna, čeprav res na spodnji meji. Ker ne vem koliko si stara, ne morem presoditi, v kakšni fazi pubertetnega razvoja si. Ženski hormoni povzročijo nalaganje maščevja in več ženskih oblin. Včasih pa prevladajo genetski dejavniki. Glede na to, da sta oba starša suha, boš verjetno tudi ti imela podobno postavo.

Če nimaš nobenih prebavnih težav in se dobro počutiš, imaš veliko energije, ni kaj skrbeti. Jej redne obroke raznovrstne prehrane, morda malo več ogljikovih hidratov, ukvarjaj se s športom in kmalu boš imela kakšen kg več. Če pa imaš kakšne težave (bolečine v trebuhu, prebavne težave…), ti priporočam obisk pri zdravniku.

Lepo se imej!
Lucija Gobov, dr.med.,
specialistka pediatrije

Re: presuha :((((((((((

Napisal amm » 09 Jun 2012 22:40

upam da bo pomagalo

jaz sem tudi bila presuha in sem spremenila moje prehranjevanje. začela sem jesti malo več sladkarij in obrokov ampak nisem končala s plesnimi ki sem se ukvarjala z njimi 2x na teden. ampak sem se dokaj hitro zredila za tri kile ampak še nisem dosegla moj cilj.

Re: presuha :((((((((((

Napisal oriča » 09 Jun 2012 15:36

vbistvu sploh po kilah nisi tak suha jaz sem visoka 165 in mam 40 kg pa še vedno se mi zdi da bi lahko shujšala kakih pet kg in tudi bom v naslednjem tednu, ne obremenjuj se še predebela si

Re: presuha :((((((((((

Napisal :D » 08 Jun 2012 17:23

Pozdravljena! Glede ITM-ja..nisi napisala starosti..in odvisno je kje si računala ITM, nekateri so narejeni samo za odrasle osebe :)) Tvoja teža in višina se mi sploh ne zdita kritični, mislim da si lahko celo vesela da lahko ješ karkoli in se ne zredis :) če si nasplošno zdrava ni problemov :) Eni ljudje imajo namreč tak metabolizem :) lahko ugibam da gres na wc po vsakem obroku...drzi? O nogah pa...bodi srečna da je tako....poglej malo okrog sebe kako ostale punce tarnajo ravno o tem kako debele noge imajo in glede teh ljudi, ki ti pravijo kako suha si, nekateri verjetno res tako mislijo, drugi pa ti samo zavidajo in ti hocejo "zbit" moralo in ti nrdit kak kompleks.( mam js podobne probleme :) neki dni nazaj me je neka punca vstavila na šolskem hodniku in mi rekla da se ji zdi moja postava grda, da se mi kosti prevec vidijo in da zakaj imam trebuh tako noter :P - sem jo samo postrani pogledala in šla naprej) Upam, da sem te vsaj malo potolažla :) Lp.

Re: presuha :((((((((((

Napisal naš juž » 08 Jun 2012 17:01

Ne sekirej se, na naši šoli mamo tud enga cara, ki ma pomoje 45 kil pa je visok, pa tolk poje.. pa se niti malo ne zredi.. Boljš da greš k zdravniku.. ;DD ayde, užiwaj!

Vrh