okužba?

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: okužba?

Re: okužba?

Napisal odgovor zdravnice::tsj » 25 Jul 2001 09:34

Lily, težko ti povsem natančno odgovorim.

Glede izpuščajev, ki jih omenjaš, menim, da s poljubovanjem z neznanim fantom nimajo povezave. Gre za spremembe na ustni sluznici, ki bi se pojavile tudi brez tega dogodka. Vseeno bi ti svetovala, če je mogoèe, da se s fantom, s katerim si imela stike, pogovoriš. Kaj bolj natančnega ti ne morem odgovoriti. Žal.

Lep pozdrav,
mag. Alenka Skaza, dr.med., specialistka epidemiologije

Re: okužba?

Napisal lily::tsj » 25 Jul 2001 09:27

Hvala za vaš odgovor. Rada bi vas vprasala še nekaj podrobnosti.
Jsz sem se z neznanim fantom "zalizala". Sej to ne bi bil noben problem, razen nekaj stvari ki so se zgodile. Vmes med poljubljanjem me je tudi parkrat ugriznil(ne močno), in tudi to me je motilo ker fant je imel v disku sredi največje vročine dolge rokave (je bilo kar precej vroče), in jst se bojim pa ni bil mogoče kakšen narkoman.
Sej to glede grizenja je lahko malo erotično. Samo ustrašila sem se ko sm drug dan začutla pod jezikom neke izpuščaje. mislim da bi se mi lahko pojavili tudi brez da bi se s tistim poljubljala. In tega se ravno bojim.

Pa tudi jaz nisem z Celjske okolice, in da ta pregled v Celju ne bi bil mozen.

prosila bi, če bi mi lahko čim prej odpisala
Hvala

Lily

Re: okužba?

Napisal odgovor zdravnice::tsj » 24 Jul 2001 10:19

Lily, preko poljubovanja z okuženo osebo z zdravo ustno sluznico je bolj malo možnosti, da bi prišlo do prenosa okužbe z virusi hepatitisa C in/ali B. Ni pa popolnoma izključeno.

Seveda je možnost večja, če so bile v ustni sluznici ranice oziroma je prišlo do ugrizov in izmenjave krvi. Da se znebiš strahu oziroma preveriš glede okužbe, ti svetujem, da se odločiš za testiranje. Testiranje je možno opraviti na Zavodu za zdravstveno varstvo v Celju anonimno, stroški testiranja (za hepatitis B in C) pa so 6000 tolarjev. Ob testiranju se odvzame kri; rezultati so znani po dveh dneh. Testiranje je možno opraviti od ponedeljka do četrtka med 8.in 12. uro.

Lep pozdrav,
mag. Alenka Skaza, dr.med., specialistka epidemiologije

okužba?

Napisal lily::tsj » 23 Jul 2001 14:22

neki me ful zanima in bi prosila če bi mi lahko čim prej odpisali.
ali se je možno okužiti s kakšno boleznijo preko "zalizovanja"? V mislih imam hepatitis C ali kaj podobnega. Jst sm se z enim poljubljala in se bojim če sm se s čim nalezla, čeprav ni prišlo v ustni votlini do stika z krvjo, kjer bi se lahko okužla. Samo se bojim, da je imel partner kako rano v ustih(čeprav je jst nism čutila).

prosim pomagajte mi!!!

Vrh