učenje

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: učenje

Re: učenje

Napisal Hoj » 12 Feb 2020 14:57

Učenje si naredi zabavno, z barvami, nalepkami, e-učbeniki...
Delaj si miselne vzorce, izpisuj glavne besede in preglej vse slike.
Upam da ti bo šlo bolje!😀

Re: učenje

Napisal Sara Seršen » 10 Feb 2020 07:49

Odgovor svetovalke
____________________

Pozdravljena Problemi14!

Hvala, da si nam zaupala svojo težavo. Upam, da ti bo moj odgovor vsaj malo pomagal.
Nizka motivacija za učenje je pogosto posledica tega, da nam učenje predstavlja neprijetno opravilo iz različnih razlogov. Lahko nas je strah neuspeha, lahko si postavljamo previsoke cilje in stremimo k popolnosti ter smo potem hudo razočarani, če nam stvari ne uspejo, lahko je problem, da ne poznamo ustreznih tehnik in načinov učenja itd. Če imaš težave s slednjim oziroma bi te zanimalo kaj več o tem, kako se učiti, mi kar napiši in ti bom z veseljem odgovorila tudi na to vprašanje.

Za začetek se najprej vprašaj in poskusi poiskati vse pozitivne stvari, ki bi ti jih učenje lahko prineslo, na primer, da bi se lahko vpisala na želeno srednjo šolo, dobila štipendijo, se naučila nekaj novega o stvari, ki te zanima. Lahko si te stvari tudi zapišeš in jih prebereš preden se začneš učiti. Kar ti lahko nadalje pomaga pri zvišanju motivacije je, da si narediš načrt oz. dnevnik učenja. Ko boste imeli napovedan naslednji test, si na list papirja/v zvezek zapiši, kakšen cilj želiš doseči. Pri tem bi rada izpostavila, da je zelo pomembno, da si postaviš cilj kot si ga želiš ti in se ne primerjaj z drugimi! Prav tako ni potrebno, da imaš pri vseh predmetih enak cilj. Potem pa si naredi urnik učenja – razdeli si učenje snovi na več manjših delov in se uči na primer 1 uro na dan (kar pomeni, da se boš morala začeti učiti dovolj hitro). Zadnji dan nameni ponavljanju celotne snovi. Vsak dan po učenju in po doseženem cilju pa se nagradi za svoje delo z nečim, kar imaš rada ali v čem uživaš (na primer pogledaš najljubšo serijo).

Da bo učenje lažje si lahko učenje malo popestriš, tako da na primer pogledaš kakšen video na spletu, ki se povezuje z obravnavano snovjo ali kakšen dokumentaren film. Če ti ustreza, lahko vprašaš kakšno prijateljico/prijatelja, če bi se skupaj učila. Prav tako poskušaj v vsaki snovi poiskati nekaj kar te zanima, sprašuj se, kako se snov povezuje z vsakdanjim življenjem, kje ti lahko to znanje koristi, ali lahko pripomore k temu, da boš bolj uspešna pri opravljanju želenega poklica v prihodnosti. Učni material si uredi tako kot tebi najbolj ustreza – lahko si na primer narediš miselne vzorce, popestriš zapiske z barvami, skicami, slikami. V glavnem ni potrebno, da je učenje nekaj neprijetnega, lahko si ga popestrimo in naredimo zelo zanimivega ter prijetnega 😊

Če se ti med učenjem pojavljajo še kakšne težave, ti toplo priporočam, da obiščeš vašo šolsko psihologinjo ali svetovalno delavko, če jo imate na voljo. Njej boš v živo lahko veliko lažje in bolj podrobno razložila težave, hkrati pa ti bo tudi ona potem lažje in bolj konkretno pomagala. Če pa imaš še kakšno vprašanje za nas, ti bomo seveda z veseljem odgovorili!

Lepo bodi!

Re: učenje

Napisal Vvvvv » 07 Feb 2020 14:20

Mislim da bo malo pomagalo ce bos pomislila tako
Do konca pouka je se 4 mescov potem imas pa prosto.
Tako da probi se potrudit da ti ne bo treba tut med poletnimi pocitnicami

učenje

Napisal problemi14 » 07 Feb 2020 12:36

Pozdrav!
Sem 14 letna punca,ki nima motivacije za učenje.
Prosim pomagajte.
Lp, problemi14

Vrh