Spolni odnos ter anxiety

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Spolni odnos ter anxiety

Re: Spolni odnos ter anxiety

Napisal Uredništvo » 11 Sep 2019 11:19

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Razmisli, kaj pridobiš s tem - si s tem življenje olajšaš ali precej otežuješ? Verjetno boš zelo kmalu ugotovila, če že nisi, da si na tak način ustvarimo skrbi in probleme, ki jih včasih sploh ni, ali pa so realno mnogo manjši kot se nam zdijo na prvi pogled. Kaj narediti - ni tako enostavnega odgovora. Nekako najbolj racionalen je, da namensko preusmeriš pozornost stran od skrbi, da se zamotiš z drugimi aktivnostmi. Imaš kakšne hobije? Kaj te veseli? Te aktivnosti prični, takrat ko vidiš, da te je preplavila zaskrbljenost in so tvoje misli preveč enostransko usmerjene.

Lepo pozdravljena,
Tina Rzeničnik Uršič, mag. psihologije

Re: Spolni odnos ter anxiety

Napisal Tinkara Srnovršnik » 10 Sep 2019 12:52

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

glede na opisano je verjetnost zanositve majhna. Če bodo skrbi prisotne tudi v prihodnje, je priporočljivo, da obiščeš ginekologa, ki ti lahko predpiše kakšno dodatno metodo kontracepcije.

Lep pozdrav.

Spolni odnos ter anxiety

Napisal anxietygirl222 » 09 Sep 2019 16:24

Živijo. Imam 2 problema.
1. Stara sem 16 in z fantom sva skupi že 8 mesecev. Pred parimi dnevi sva imela spolni odnos, na katerega sva bila oba pripravljena. Uporabila sva kondom, ki ni počil in tudi njemu ni prišlo do orgazma oz. ni prislo do izliva semenske tekočine. Vem da je neumno vendar me vseeno skrbi da sem noseča, za to je kriva moja anxiet?. Aja pa še ravno sem koncala menatruacijo in to pomeni da je manjša verjetnost za nosečnost.
2. Ta problem se povezuje z prvim vprašanjem. Imam hudo anxiety. Za katere koli dogodke si izmislim skoraj nemogoče scenarije in se potem zaradi tega neprestani sekiram. Kako si lahko pomagam?

Vrh