Preveč jem

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Preveč jem

Re: Preveč jem

Napisal Uredništvo » 14 Avg 2019 14:53

Odgovor svetovalke
________________

Draga Pitica, prebrala sem tvoje vprašanje in menim, da je zelo prav narediti vse za svojo postavo. Kaj lahko storiš zanjo? To da še naprej treniraš, čeprav se ti ne da več hoditi na treninge. Veš, treningi pomenijo zdravo preživljanje prostega časa, druženje z vrstnicami, več mišične mase, lepše oblikovanje postave, manjše naraščanje teže. Tudi samozavest je navadno povezana z njimi. Če nam uspe narediti tisto, do česar nam ni, krepimo voljo in občutimo svojo notranjo moč. Kdo je ne potrebuje?

In drugo: apetit, ki ga težko krotiš. Navadno je zvečer, ko nas »napade«, da bi jedli in jedli. Takrat se vprašamo: Sem res lačna? Sem morda le žejna? Ali pa sem v stiski, v stresu, jezna, žalostna, mogoče osamljena? Odgovorimo si seveda pošteno! Brez volje in odločnosti ne bo šlo. Dobro je postaviti si zadnjo uro, do katere še smemo kaj pojesti. Recimo do 18.ure. In potem nič več. Nič več. Zaradi sebe. Zaradi tega, ker cenimo svoje odločitve.

Tako mislim, draga Pitica.
Obljubi sebi in se tega drži.

Lepa zadnja dva tedna počitnic ti želim,

mag. Damjana Žolnir, fr.med.,
specialistka šolske medicine

Preveč jem

Napisal Pitica » 13 Avg 2019 11:56

stara sem 15 let, visoka 163 cm. V zadnje pol leta sem se zredila 5 kg, drugače imam še vedno uredu postavo. S športom se ukvarjam, a se mi ne da hoditi več na treninge. Jem zelo zelo veliko in me skrbi ker imam velik apetit, pri hranjenju se ne morem ustavit. začela sem jest nezdravo. kmalu se bo začela šola, gibala se bom manj in me res skrbi, da se ne bom še bolj redila

Vrh