Prijateljstvo

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Prijateljstvo

Re: Prijateljstvo

Napisal Luna324 » 24 Jan 2019 16:09

Hvala za odgovor...upam da bo to kaj pomagalo...Lp

Re: Prijateljstvo

Napisal Gaja Pattzelt » 23 Jan 2019 17:43

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena,

prijateljstvo je ena bistvenih vrednot nas vseh, zato verjamem, da ti je v trenutni situaciji težko. Verjetno se tudi vsi kdaj srečamo z občutkom, da nas drugi ne sprejemajo. Pri vsem tem pa je vseeno pomembno, da ostanemo iskreni do sebe in do drugih, da ostanemo takšni kot smo v resnici in da se pred drugimi ne kažemo v drugačni luči samo zato, da bi nas sprejeli. Pravo prijateljstvo je kljub temu, da si ga vsi želimo in ga potrebujemo, vseeno zelo redko, zato je super, da ceniš prijateljstvo, ki ga imaš s svojo najboljšo prijateljico. Morda bi bilo smiselno, če se vse tri skupaj pogovorite in poveste, kako se počutite. Možno je, da boste s tem prijateljstvo okrepile oz. se boste lahko vse tri skupaj družile oz. prijateljevale. Pogovor velikokrat pomaga, dosti bolj kot če vse občutke držimo v sebi ali pa se o stvareh, ki se tičejo neke osebe, pogovarjamo z drugimi ljudmi oz. to osebo opravljamo. Iskren pogovor je velikokrat zelo koristen. Verjamem, da ni preprosto govoriti o svojih občutkih, je pa včasih nujno potrebno, da se nekatere zadeve razrešijo in da se človek boljše počuti. Pomembno je še, da se zavedaš, da nikoli ne moremo ugajati vsem ljudem. Vedno je tako, da smo nekaterim bolj pri srcu, drugim manj, z nekaterimi se boljše razumemo, z drugimi ne moremo vzpostaviti nekega stika, ampak nič zato,...to je nekaj popolnoma normalnega. Bistvo je v tem, da z ljudmi, ki jih imamo radi in s katerimi smo v lepem odnosu, iskreno govorimo, jim izkažemo spoštovanje, se z njimi pohecamo, počnemo stvari, ki nas veselijo, se družimo, z njimi lahko govorimo tudi o kakšnih bolj neprijetnih stvareh in se tudi izpovemo, kadar nam je hudo.

Pa srečno.

Re: Prijateljstvo

Napisal book lover » 18 Jan 2019 22:29

Js sm mela isti obcutek v Oš, pol sm pa ugotovila da cist cist bff skor ni. Ker se itak vsi druzmo z različnimi ludmi in se ful dobr zastopmo z vecimi.In pr men nima noben vec statusa bff pac pa med boljš prjatli. ker se mi zdi da je tko bolj fer. pa tud ugotoviš da ce ti en tako imenovan bff obrne hrbet, nimas nekoga k bi se mu lohk zjokal. ce mas olš prjatle mas pa vedno nekoga k ti bo pomagal ce ti drugi ne zmore. Hkrati pa niso ljubosumni če počnem z nekom nekaj kar z drugimi ne.(npr ce grem v kino le z eno boljšo prijateljico in ne z vsemi).

Prijateljstvo

Napisal Luna324 » 15 Jan 2019 14:41

Pomagajte..res ne vem kaj naj naredim...V šoli imam najboljšo prijateljico,veliko se družim z njo in jo imam rada.Pravim ji kar da je moja BFF.Ampak ima ta moja prijateljica še eno drugo prijateljico,ki hodi v isti razred kot jaz.In tista prijateljica je zelo jezna na mene ker se jaz družim z tako imenovano mojo BFF.Jaz zelo dobro vem da bi bila rada ona tudi najboljša frendica od moje BFF, ampak jaz ne vem kaj naj naredim.Mislim da je to zelo nesramno vedenje in da je ljubosumna na naju z mojo BFF.Vedno so vsi proti meni v razredu in včasih imam občutek da me nihče ne mara.Vse punce so proti meni.Včasih imam občutek da ne sodim več tja...

Vrh