odvisnost

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: odvisnost

Re: odvisnost

Napisal špela::tsj » 21 Dec 2001 20:28

peri
fulla ti hvala za odgovor!
bom upoštevala tvoje nasvete!
na dan pa pokadim celo škatlico cigaret- še slabše pa je to da sem zelo razvejena in da kadim le najdražje cigarete-davidoff...
tak d če mau pomislim kak velik keša jzt na tedn zapravm brez veze me ma d b nehala, sam toi ni tko simpl k zgleda.. vrjem...
uzivi pa oglas se še kj!

Re: odvisnost

Napisal odgovor zdravnice::tsj » 17 Dec 2001 13:21

Draga Špela!

Verjamem, da ti bo uspelo, ampak to bo šele takrat, ko si boš zares zaželela odnehati. Ne zato, ker tako želi fant ali mama, ampak ker je to tvoja velika želja. Ker si hočeš tako dokazati, da si močna, vztrajna, da lahko premagaš tudi samo sebe. Nekateri kadilci imajo pri tem ogromno težav, nekaterim nikoli ne uspe. Tisti z veliko volje kar »prerežejo«. Drugi si pomagajo z žvečilnimi, z obliži, tretji naprosijo družino ali prijatelje za podporo. Eni si izračunajo prihranek in si obljubijo nagrado v protivrednosti… Naj te ne opogumi, če boš prve dni abstinence nervozna. To ne pomeni, da ne smeš prenehati, ampak, da rabiš nekaj drugega proti stresu (globoko dihanje, telovadba, joga, avtogeni trening, pomirjevalna glasba, pogled v ogledalo, ki pokaže lepšo polt,…). V nekaterih krajih že tečejo tudi programi skupinskega odvajanja od kajenja. Na Cindi Slovenija (01-1383-140, mail: cindi@zd-lj.si) ti bodo podrobneje pojasnili, kje.

Morda bi ti bilo lažje, če se lotita projekta skupaj z najboljšo prijateljico. Še bolje pa, da poiščeš nasvet znanca, ki mu je to že uspelo. Tudi tebi bo!

Mag. Damjana Podkrajšek, dr.med.

Re: odvisnost

Napisal Peri::tsj » 15 Dec 2001 15:33

Velik korak si že naredila, da si to sploh priznaš. Čestitam! Nevem sicer koliko pokadiš cigaret na dan, vendar vsekakor ne boš mogla kar takoj odnehat. Poskusi si zadati cilj, da pokadiš vsak dan ali pa vsak teden en cigaret manj. Pomisli, da eni nimajo denarja za hrano, ti pa jo zapravljaš za cigarete.

Lep pozdrav Peri

odvisnost

Napisal špela::tsj » 11 Dec 2001 20:33

Najprej naj pohvalim vaso stran. Res ste najbolsi ker nam najstnikom omogocate da smo bolj obvesceni o vsem!
no moj problem pa je to, da sem odvisna od cigaret!
zelo rada bi se odvadla..
pa ne vem kako.
poskusala sem ze vse mogoce, pa mi ne uspe!!!
prosim za pomoč!

Vrh