kako sporočiti dekletu

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: kako sporočiti dekletu

Re: kako sporočiti dekletu

Napisal odgovor psihologa::tsj » 07 Dec 2001 09:31

Dragi sramežljivec!

Za zaljubljenost, ki se ti je zgodila, starost sama po sebi niti ni tako pomembna. Pri zaljubljenosti tudi ni nujno, da so čustva vzajemna, obojestranska. Lahko si zaljubljen v dekle, ki tega sploh ne ve, pa si vseeno lahko srečen v svojih sanjah . . .
Da ti je tvoja prijateljica všeč, ji lahko poveš na najrazličnejše načine. Dekletom praviloma niso všeč bombastične, napihnjene, pretirano zanosne, stilno nabrekle besede. Lahko ji poveš s preprostimi besedami, da ti je všeč, da jo imaš rad. Zelo prijetni in želeni so drobni komplimenti, občudovanja, pozornost, neposredno izražene pohvale, pokloni (n. pr. da ima lep nasmeh, da so ti všeč njene oči, da je v tej obleki zelo čedna in ljubka, da pohvališ, da je nekaj zelo dobro naredila ipd.). Dekle naj čuti (in sliši!), da jo ceniš in spoštuješ, da ti je všeč in da jo imaš rad.
Ne bodi pa sprva preveč neposreden, direkten. Primi jo za roke, pobožaj jo po roki, po licu in morda boš že začutil njen odziv. Dekle ti bo pokazalo, če je tudi ona zaljubljena vate, če ti tudi ona čustva vrača. Če pa tvoja pričakovanja ne bodo uslišana in uresničena, če tvoji prijateljici ne boš mogel biti več kot le njen prijatelj, to prijateljstvo ohrani, saj je tudi to še kako lep in dragocen odnos.

Brane But, univ. dipl. psih.

Re: kako sporočiti dekletu

Napisal xxx::tsj » 07 Dec 2001 07:59

hmmm.... sploh ni tak hudo! kaj pa ona, cuti tud ona kaj do tebe? pa ce sta prava frenda nimas kaj za zgubit! bo ze razumela....

Re: kako sporočiti dekletu

Napisal 493::tsj » 05 Dec 2001 10:09

Sploh ni tko tragičn. Sam povej ji, zgubit tko nimaš kej. Izogibala al pa posmehvala se ti sigurn ne bo. Če pa bosta hodila in pol pozneje nehala, se bota kšne dva tedna res bl izogibala, pol bosta pa nazaj prjatla.

Re: kako sporočiti dekletu

Napisal maca::tsj » 04 Dec 2001 22:37

to ni možno. ko ji poveš se vse spremeni - al se te začne izogibat al se ti posmehuje in ti ne vrjame al pa (če si ji všeč seveda) hodta pa potem je čist vsega konc k se zakluč vajna zveza... vrjem mi. mam izkušnje.

kako sporočiti dekletu

Napisal Sramežljivec::tsj » 03 Dec 2001 18:04

Pozdravljeni!

Star sem 15. let. Imam prijateljico v katero sem noro zaljubljen, in bi želel biti več kot le njen prijatelj. Zanima me kako naj ji to sporočim, ne da bi izgubil najino prijateljstvo

Vrh