ljubosumje

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: ljubosumje

Re: ljubosumje

Napisal odgovor psihologa::tsj » 07 Sep 2001 15:09

Mislim, da bi bilo dobro, če svoji prijateljici ponudiš temo, ki te zanima npr.: » Kaj misliš o ljubosumju? Se ti kdaj zgodi, da si žalostna, ko te kdo ignorira?...«
Ljudje smo žalostni, kadar nas sogovornik zavrne, zato bi bilo morda dobro, če bi dozo«prilizovanja« svoji bivši najboljši prijateljici v naprej sama sebi omejila. Takoj, ko opaziš znake naveličanosti pri njej, poskusi najti temo, ki bi jo zanimala ali pa zaključi pogovor. Ljudje se v svojem doživljanju razlikujemo, nekateri močneje občutimo dogajanje okoli nas, kakor drugi. To nam je v veliki meri prirojeno zato se najbrž ne splača truditi postati flegmatik, če to nisi. Osebno mislim, da so ljudje, ki močno občutijo v nekaterih okoliščinah celo boljši od tistih, ki se jih stvari ne dotaknejo tako močno.
Glede domotožja se nam gotovo večkrat zgodi, da bi bili rajši doma kakor zdoma. Za premagovanje domotožja je najboljše, da si poiščeš kake aktivnosti s katerimi se boš zamotila in ti bodo v zadovoljstvo. Ko bo domotožje zelo hudo, si reci, da moraš potrpeti samo še toliko in toliko dni ali ur.
Upam, da boš znosno preživela šolo v naravi.
Lep pozdrav.

Matej Žnuderl univ.dipl.psih.

ljubosumje

Napisal kiki::tsj » 06 Sep 2001 19:35

Smo dokaj nenavaden 7. razred. Še posebej punce. Stalno se nekaj kregamo. Sem zelo ljubosumna. Stalno sumim da se moja najboljsa prijateljica in nekdanja najboljsa prijateljica druzita in da sta ZELO prijatle, ceprav vem da to ni res. Zato 'rinem' v mojo nekdanjo najboljso prijateljico, da bi se ji 'priliznila'. Ta me je seveda s casom sita in me ignorira. Ko to naredi mi gre na jok in cisto sem obupana. Imam psihicne tezave (jok in depesija). Rada bi se o tem pogovorila z mojo najboljso prijateljico, a ne vem kako naj zacnem, saj ne govoriva veliko o zelo resnih tezavah. Kako naj zacnem? Naslednji teden gremo v solo v naravi, kjer se se posebej druzita, ker mene tišči domotozje. Kaj se da narediti proti domotozju? Najraje bi bila samo doma, gledala TV in lezala. Obupana sem! Rada bi to jemala bolj na 'izi', a ne vem kako... Prosim pomagajte!

Vrh