izhodi

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: izhodi

Re: izhodi

Napisal uroš::tsj » 07 Jun 2001 12:25

Povem ti lahko da se zelo bojijo za tebe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Re: izhodi

Napisal xxx::tsj » 28 Maj 2001 07:03

Sj tud men ne.

Re: izhodi

Napisal odgovor psihologinje::tsj » 25 Maj 2001 15:13

Draga deklica, laže bi mi bilo odgovoriti na tvoje vprašanje, če bi vedela, koliko si stara. Starši namreč postavljajo otrokom določene omejitve, pravila, ki pa se s starostjo spreminjajo, kot se spreminja in raste tudi vaša odgovornost. Pravila niso v vseh družinah enaka. Nekateri starši so bolj strogi, drugi so preveč popustljivi. Vedi pa, da starši postavljajo meje zato, ker vas imajo radi, ker jim ni vseeno, kaj se z vami dogaja, ker jih skrbi, da se vam ne bi kaj slabega zgodilo. (Poglej poglavje Odnosi s starši) Dobri starši morajo vedeti, kje je njihov otrok, s kom je, do kdaj bo in kaj (okvirno) bo tam počel.

Res je, da so nekateri starši tudi v dokaj jasnih in varnih situacijah zelo strogi. V takih primerih lahko največ naredijo otroci sami, s svojim odnosom do staršev in s tem da se s starši veliko pogovarjajo (glej tudi Odnosi s starši - Pogovori lahko delajo čudeže). Najpomembneje pa je, da otrok s svojim vedenjem dokaže,da zna prevzemati odgovornost za svoja dejanja in da mu starši lahko zaupajo.

Pa še nekaj. Včasih otroci nekako pritiskate na starše z besedo VSI. Vsi imajo to in to, vsi bodo tam..., vsi lahko grejo...itd. Pošteno bi bilo pomisliti: ali so to res vsi iz mojega razreda?, oziroma še širše: ali so to res vsi, ki so enako stari, kot jaz? Veš, kadar pogledamo na neko stvar iz različnih smeri, se nam prikaže čisto v drugačni luči, kot v začetku. Verjamem vate, da se boš znala s svojimi starši pogovarjati tako, da boste našli rešitve, ki bodo sprejemljive zate in zanje.

Lepo te pozdravljam in ti želim vse dobro.
Alenka Tacol, univ.dipl.psih.

Re: izhodi

Napisal Alma::tsj » 15 Maj 2001 09:32

Lahko poveš še, koliko si stara???
Alma

izhodi

Napisal mala::tsj » 15 Maj 2001 08:05

zakaj mi starši ne pustijo prespati pri frendih po zabavi kjer vsi moji vrstniki lahko??????????

Vrh