Nemorem se vključiti v družbo

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Nemorem se vključiti v družbo

Re: Nemorem se vključiti v družbo

Napisal Ana Lampret » 23 Okt 2021 15:56

Odgovor strokovnjaka:
__________________

Pozdravljena,

Napisala si zelo malo informacij o svoji situaciji, tako da bo moj odgovor bolj splošen. Če sem prav razumela, se počutiš osamljeno, ker si v razredu še nisi našla prijateljev. Si v 1. letniku srednje šole in do zdaj še nisi uspela navezati stika z novimi sošolkami in sošolci.

Razumljivo je, da se počutiš negotovo. Popolnoma si spremenila šolsko okolje, sošolcev in sošolk, ki si jih prej poznala 9 let zdaj kar naenkrat ni več ob tebi. Spoznala si se z novimi sošolci, s katerimi pa se zaenkrat še nisi spoprijateljila.

Sprašuješ, kako se vključiti v družbo. Verjetno že sama veš, da moraš k nekomu pristopiti in »zlomiti led«. Če se težko vključiš v pogovor v skupinah, poskusi pristopiti k nekomu, ki sedi sam. Lahko se včlaniš tudi v kakšen šolski krožek, ki te zanima in poskušaš stike navezati tudi tam. Pogovor lahko načneš s preprosto temo, pohvališ majico ali čevlje kakšne sošolke, jo prosiš, da ti posodi zvezke iz prejšnjih let ipd. Ko si jo nagovorila poskusi najti teme, ki so vama skupne (npr. najljubša TV serija, stil oblačenja).

Verjamem, da je na začetku pristopiti k nekomu lahko malo strašljivo, saj se bojimo zavrnitve in včasih ne vemo niti kako bi začeli pogovor. Tudi če se ne izide in z določeno sošolko ne skleneš prijateljstva, boš imela izkušnjo, ki ti bo pomagala, da ti bo naslednjič pri navezovanju stika lažje.

Upam, da ti moj odgovor vsaj malo pomaga. Želim ti veliko uspeha pri spoznavanju sošolcev in sošolk ter sklepanju prijateljstev.

Lepo bodi,

Re: Nemorem se vključiti v družbo

Napisal BoBolje » 22 Okt 2021 22:08

Zdravo,

jaz sem na istem, sem sicer na faksu, ampak se ne morem vključiti. Nimam ravno nasvetov, kako to popraviti, ker sem sam na istem, ampak mogoče ti bo malo lažje, če veš, da nisi edina…

Nemorem se vključiti v družbo

Napisal Gghvi8ihv » 22 Okt 2021 06:52

Pozdravljeni!
Sem punca,ki sem stara 15 let.Imam proble priti v družbo in začeti pogovor . Sem velikokrat sama , nevem več kaj naredim ,da bom dobila nove prijatelje. Sem na srednji šoli, 1.letnik in nemorem priti v družbo in spoznati nove ljudi.Mi lahko pomagate?

Vrh