Pomoc <3

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Pomoc <3

Re: Pomoc <3

Napisal Sara Seršen » 22 Sep 2021 15:02

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena!

Čeprav razumem iz tvojega zapisa, si že zelo dolgo časa želiš, da bi dobil_a žival. Na tem mestu sklepam, da živiš še pri starših oz. z nekom, ki ti preprečuje, da bi si lahko domov pripeljal_a želeno žival.

Čudežnega recepta, kako nekoga prepričat v nekaj, česar noče, ni. Dejstvo je tudi, da ne moreš in tudi ne smeš nikogar siliti v stvari, ki jih ne želijo. Povsem razumem tvojo željo in stisko ob tem, da tega ne moreš dobiti. Ampak, če živiš z nekom skupaj, se je potrebno prilagajati.

Ne poznam sicer razlogov oz., kot si ti napisal_a, 'izgovorov', zakaj ti nekdo ne dovoli oz. preprečuje imeti žival. Moj nasvet bi bil takšen, da se poskusiš s to osebo ali osebami pogovoriti. Povej, da si to žival res zelo močno želiš in da si pripravljen_a prevzeti vso odgovornost in skrb za njo (vsaj tako sklepam iz tvojega zapisa). Za razloge, s katerimi ti nekdo preprečuje, da bi se ti uresničila želja, poskusi poiskati in povedati rešitve, kako bi lahko določeno stvar rešili oz. premostili oviro. Poskusiš lahko tudi s tem, da razložiš, kaj vse dobrega bi žival lahko prinesla v vsa vaša življenja.
Če so med razlogi slučajno alergije, ki so kar pogoste, poskusi razumeti, da je za človeka, ki ima močne alergije, zelo neprijetno stalno kihati, imeti poln nos ipd., če bi žival bila v stanovanju. Ampak tudi v tem primeru, se lahko najdejo rešitve.

Glede na tvoj zapis, ti na žalost ne morem bolj konkretno odgovoriti. Ti pa z veseljem ponovno odgovorim, če se spet oglasiš in zapišeš še kaj več.

Držim pesti, da se ti želja kmalu uresniči!

Lepo bodi,

Pomoc <3

Napisal idkwowow » 13 Sep 2021 17:22

emm kako dobit stvar ki si jo zelis od recimo rojstva, imas vse pogoje za to ampak so vedno sami izgovori, to me spravlja v stres in tesnobo ker vidim vsak dan nekoga z to stvarjo na netu itd. in bi mi blo res supr ce bi meli nacin prepricat za to stvar oz. zival

Vrh