Angleščina

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Angleščina

Re: Angleščina

Napisal Eva Hršak » 12 Nov 2021 17:44

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljena,

to imaš prav. Dobro je, da si tako pazljiva. Nikoli ne veš, kdo se skriva ''na drugi strani''. Zato pa je dobro najti zanesljive in varne spletne strani. Morda lahko iščeš tudi takšne strani, kjer svojega maila ne razkriješ javno (torej, da ga ne bodo videli vsi), ampak ga zaupaš le eni ali dvema osebama - takima, ki se ti zdita vredni zaupanja. Sicer pa če opaziš, da je ta oseba prevarant, ga lahko prijaviš oziroma blokiraš na svojem elektronskem naslovu in več ne prejemaš njegovih oziroma njenih sporočil.

Lepo se imej,

Re: Angleščina

Napisal Heyy » 04 Nov 2021 00:29

Ja sem že gledla na netu ampak vedno piše kao da moraš dat mail in nekak vsebuje da moraš bit odrasel pa si ne upam kar dat svoj mail da mi bo pol pol sveta pisalo gor ker se prej al slej najdejo prevaranti😭

Re: Angleščina

Napisal Eva Hršak » 20 Okt 2021 11:17

Odgovor svetovalke
________________

Pozdravljen "novi študent",

stopnja angleščine, ki jo moraš znati na zasebni ali javni šoli, je enaka. To pomeni, da tako na javni, kot na zasebni šoli moraš znati enako dobro. Je pa razlika, ali si vpisan na višjo oziroma visoko šolo, ali fakulteto. Višja, kot je stopnja izobraževanja, višja je tudi (načeloma) stopnja angleščine.

Verjamem, da se trenutno počutiš nekoliko zmedeno. Menjal si stopnjo izobraževanja (iz srednje šole na višjo), kar pomeni, da se je spremenil tudi način poučevanja in učenja. Ne obupaj. Verjamem, da ti bo s primernim pristopom uspelo narediti tudi to. Morda na začetku previdno preglej snov, ki jo moraš znati. Naredi si izpiske, poglej si kakšne videoposnetke na to temo, preberi še kakšno dodatno gradivo, vadi, vprašaj sošolca za pomoč, ali pa se obrni na profesorja, ki ti bo morda dal kakšno dodatno informacijo glede izpita.

Držim pesti za izpit,

Re: Angleščina

Napisal Eva Hršak » 20 Okt 2021 11:06

Odgovor svetovalke
_________________

Pozdravljena, hey,

na internetu obstaja veliko spletnih strani, ki so namenjene iskanju dopisovalcev. Svetujem ti, da po spletu pobrskaš s ključnimi besedami ''pen pal'' (dopisovalec) in si izbereš sebi primerno stran. Pri tem pa bodi pazljiva, saj na spletu obstaja ogromno nepridipravov in prevar.

Želim ti prijeten dan,

Re: Angleščina

Napisal Heyy » 19 Okt 2021 15:59

Bi mi blo kul nicolle884422-instagram

Re: Angleščina

Napisal Liza 123 » 19 Okt 2021 06:16

Živjo!
Tudi meni bi ustrezala pisma:). Si za da se povezeva in pomeniva o tem? Imas instagram/snap?
Lep pozdrav

Re: Angleščina

Napisal novi študent » 18 Okt 2021 23:26

Ko je ravno odprta ta tema imam pa še jaz vprašanje. Ta mesec sem postal študent višje šole in edini problem ki se pojavi zaenkrat je moja angleščina ki je katastrofa od tega kar se pričakuje za moj program. Tudi problem je bil v vseh šolah prej ker je bil poudarek na british english, tudi vse se je primerjalo z britanijo in že zaradi tega nisem imel toliko motivacije do učenja angleščine, ker iskreno nemaram britanije.
Prosil bi samo če mi lahko kdorkoli ISKRENO POVE koliko je lažja angleščina na zasebnih šolah izredno lažja kot na javnih redno/izredno če sploh je lažja ali je ista in katera višja šola bi lahko imela najlažjo angleščino.
Ker jaz sem že čisto obupan izčrpan zaradi tega nevem več kaj ker je toliko snovi(tudi zato ker jo znam slabo) da se je do prvega izpita nebom mogel naučiti toliko nemogoče, tisti dan v tednu ko jo pa imamo sem pa pod takim stresom, da sem še naslednji dan zanič.

Re: Angleščina

Napisal Hey » 15 Okt 2021 23:41

Resssss resssss resssss si želim najt prijatelja za pisanje=penfrienda moja angleščina je slaba in vse drugo edino kaj me gor drži je želja da bom nekega dne šla v London sošolci se vsakdan norčujejo iz moje angleščine pa prijateljev tudi nimam aplikacije mi niso neke jaz bi mela kar pisma če kdo slučajno kaj ve o tem ZA VSAK ODGOVOR BI BILA FUL HVALEŽNA that are my draems

Re: Angleščina

Napisal Eva Hršak » 16 Sep 2021 09:20

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

res je. Na televiziji, radiu in v podobnih medijih redko govorijo knjižni jezik. Vendar pri znanju angleščine je tudi pogovorni jezik pomemben, da ga poznamo. Seveda ne za šolo, ampak za razumevanje vsakdanjega jezika. Zborni angleški jezik pa se lahko naučiš v kakšnih knjigah, učbenikih ...

Lepo se imej,

Re: Angleščina

Napisal Anjq » 10 Sep 2021 03:07

Učitelji pravijo, da pogovorni slovenski jezik lahko zna vsak, da problem je knjižni jezik, slovnična pravila, književnost, to v šoli zahtevajo. da na televiziji, itd. govorijo v glavnem pogovorno, ne knjižno. Da če se kdo čudi, kako je možno, da ima slovenec v šoli slovenščino 1, da to pomeni da se očitno ni naučil slovničnih pravil, itd.
In če ljudje ne bodo znali več govoriti knjižno, da bo slovenski knjižni jezik izumrl počasi ali pa postal ogroženi jezik in če se bo preveč angleščino oz. katere koli druge jezike poudarjalo, da ljudje sploh ne bodo čutili potrebe, da so mednarodne stvari zapisane tudi v slovenščini, ampak jim bo dovolj angleščina ker da kdo od tujcev se bo slovensko učil, itd?

Vrh