prepričevanje za psa

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: prepričevanje za psa

Re: prepričevanje za psa

Napisal Lea Kopač » 13 Sep 2021 20:55

Odgovor svetovalke
___________________

Pozdravljena!

Čeprav je res lepo imeti kužka in ti žival lahko veliko da, hkrati zahteva veliko odgovornosti ter časa. Kot verjetno veš, kuža potrebuje vsakodnevne sprehode, če potrebo opravlja izven domačega dvorišča, to navadno pomeni okoli tri sprehode na dan (ko je mladič, pa seveda še veliko več). Poleg tega se je s kužkom potrebno ukvarjati, se z njim igrati, ga 'natrenirati' oz. vzgojiti. Tudi to zahteva precej časa in truda, če želimo doma imeti pridnega kosmatinca. Pomembno je, da vsaka družina pred nakupom psa temeljito premisli, ali psu lahko vse našteto zagotovi. Pa seveda tudi to, kar si omenila že sama – kje bo kuža, ko nikogar ne bo doma. Zavedati pa se moraš tudi to, da kuža s seboj prinese veliko stroškov – nabava opreme, nakupovanje hrane, morda igrač, pasja šola, veliko denarja pa lastniki psov pustijo tudi pri veterinarjih, sploh če je kuža bolan ali pa se mu zgodi kakšna nezgoda. Vse omenjeno do zdaj so največji izzivi, ki jih navadno imajo lastniki; morda imata tovrstne pomisleke tudi tvoja starša. Najbolje je, da se, kot si omenila tudi ti, pogovorite ter premislite, ali imate vse pogoje, da ne bo kuža na koncu osamljen – včasih je bolje še malo počakati in kasneje omogočiti kužku kar se da lepo življenje z vami.

Sama pa verjetno res lahko narediš še marsikaj, da staršem dokažeš, da si dovolj odgovorna in da si pripravljena skrbeti za psa. Ideja o sprehajanju sosedovega psa se mi zdi super. Prav tako lahko začneš vstajati nekoliko bolj zgodaj (npr. pol ure prej) in narediš kratek sprehod – takega, ki ga bo potreboval tudi kužek. Dobra ideja je tudi obiskovanje zavetišča. Morda lahko kontaktiraš najbližje zavetišče za živali in povprašaš, ali bi se lahko podružila s kakšnim izmed psov, ga peljala na sprehod ali kako drugače pomagala pri skrbi za živali. Tudi tako boš pokazala, da je tvoja želja velika, sama pa boš spoznala še več o negi in skrbi za pse. Lahko zbereš tudi čim več informacij, ki bi tebi in tvoji družini lahko pomagale pri odločanju. Pozanimaš se lahko, kam bi kužka peljali k veterinarju, katera pasja šola bi prišla v upoštev, lahko narediš 'mini raziskavo' o stroških, ki bi jih okvirno porabili za psa. Tudi starši bi lahko bili veseli takšnih informacij. Svetujem pa tudi to, da se z družino pogovorite o tem, kakšnega psa bi imeli – razlika med velikim in majhnim psom (ter posledično skrbjo in nego) je namreč lahko kar velika, prav tako tudi to, ali domov pripeljete mladička ali pa že bolj odraslega psa.

Za konec pa bi te pozvala, da (če to seveda želiš) poveš še kaj več o osamljenosti – praviš, da si edinka in da se počutiš zelo samo. Če bi si želela še kaj sporočiti, le daj in z veseljem odgovorim 😊 Tebi in tvoji družini pa želim, da se odločite tako, da bo najbolje za vas in za morebitnega kosmatinca.

prepričevanje za psa

Napisal zelim si psa » 12 Sep 2021 22:11

Pozdravljeni da se vam nahitro predstavim sem ... stara sem 14,5 let in si ze od rojstva zelim psa.
starsi mislijo da ker imam zjutraj solo pa do popodan pa ona2 oba sluzbe take od jutra do okrog 4 tako nekak ob taki uri pridem tudi jaz domov za hranit ga seveda nebi bilo problem saj imam doma se babico in dedka vendar nebi zelela onadva skrbeti zanj razen ko bi mi sli na dopust skratka starsi mislijo da nebi mogli imet psa ker zanj nebi imeli casa npr.za jutranje sprehode ker bi pac meli delo solo se pravi ter sluzbe je rekla mami da bi lahko cez kakih 5 let ko gre ati v penzijo da bi imel vec casa samo nebom cakala tako dolgo na splosno sem edinka zelooo osamljena v depresiji potrebujem ta obcutek povezanosti z zivaljo obozujen pse in se nanje takoj navezem.....skratka....mami bi rada dokazala da to ni res in da bi mahko skrbela za psa pa me zanima kako ji naj to dokazem? ps.sosedi imajo psa in bi ga lahko vozila na sprehode ali nekaj oodobnega nevem pomagajte mi kako naj mami pokazem da lahko skrbim za psa.jutri se bom z starsema obema se iskreno pogovorila in ju vprasala kako jima naj dokazem da vi lahko znaj skrbela in poskusala sklenit nek kompromis vi pa mi ponagajte kako naj ju lrepricam se se kaj javim lp...

Vrh