khm

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: khm

Re: khm

Napisal Jiimx » 18 Jan 2021 10:03

Zdravo. Naj ne bo javno.

/Izbrisano v uredništvu/

Re: khm

Napisal Uredništvo » 18 Jan 2021 08:57

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena Jiimx,

v sporočilu si napisala, da se nisi nikoli rezala, vendar si tega želiš, predvsem zaradi bivšega fanta. Navajaš tudi, da nihče ne vidi tvojega trpljenja in nimaš osebe, s katero bi se lahko pogovorila. Žal mi je, da se počutiš žalostno in nemočno, saj ne veš, kaj storiti in komu zaupati. Razumem, da je to, kar doživljaš izredno neprijetno in sem vesela, da si se odločila, da se obrneš na svetovalnico in nam zaupala svojo stisko.

Napisala si, da čutiš željo po rezanju, vendar veš, da je to škodljivo za telo. Rezanje, kot si že sama ugotovila, ni niti dobra, niti končna ali trajna rešitev. Tako vedenje je povezano z žalostjo, občutkom nemoči in manjvrednosti in je želja po tem, da bi ubežali resničnosti in pregnali našo stisko. Vedno težje je kontrolirati takšno vedenje, tak način reševanja stisk pa se utrjuje. Žal mi je tudi, da se ti zdi, da bivšemu fantu zate ni bilo mar ter da te je poniževal. To seveda ni prav, zato razumem, da želiš nekomu povedati več o tem in se pogovoriti.

Iz tvojega sporočila razberem predvsem to, da se želiš nekomu zaupati in razbremeniti. Napisala si tudi, da bi ljudje morda opazili tvojo stisko, če bi se začela oblačiti v temnejša oblačila. Pri tem ti moram sporočiti, da ljudje velikokrat ne vedo, da ima nekdo težave, dokler tega sam ne pove in se jim zaupa. Sicer si napisala, da nimaš nikogar s katerim bi se lahko pogovorila, vendar me vseeno zanima ali imaš morda kakšno osebo, za katero meniš, da se ob njej počutiš dovolj sproščeno, da ji lahko zaupaš? Morda je to tudi kakšen učitelj ali pa šolska svetovalna delavka. Pokličeš lahko tudi TOM telefon – 116 111 ali pa Klic v duševni stiski – 01 520 99 00. Obrneš se lahko tudi na Svetovalni center za otroke in mladostnike, svojo osebno zdravnico in pa na www.posvet.org. Seveda lahko pišeš tudi meni, saj je pisanje tudi boljša pot do razbremenitve lastnih občutkov in čustev, kot pa to da se samopoškoduješ. Pogovor ti bo pomagal, da boš videla nove, drugačne rešitve za svojo stisko, ki jih do zdaj mogoče še nisi. Če se boš o svojem problemu odkrito pogovorila, boš občutila popuščanje napetosti, počutila se boš razbremenjeno in boljše.

Želim ti vse dobro in te lepo pozdravljam. Vesela bom, če se še kaj oglasiš.
Živa Pirc, dipl. psihologinja (UN)

khm

Napisal Jiimx » 13 Jan 2021 07:00

Zdravo. Naj ne bo javno.

/Izbrisano v uredništvu/

Vrh