Gimnazija

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Gimnazija

Re: Gimnazija

Napisal Kajax » 10 Sep 2020 18:57

Najlepša hvala.

Re: Gimnazija

Napisal Nives Laul » 10 Sep 2020 12:59

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena.

Prepisi med študijskimi smermi so v domeni fakultet oz. njihovih referatov. Pravega odgovora na tvoje vprašanje ti tako ne morem dati. Povem ti lahko le, da v primeru, da po prvem letniku nekega študija ugotoviš, da ta študij zate ni pravi, lahko na referat študija, kamor bi se želela prepisati, nasloviš prošnjo, oni pa ti nato odgovorijo, če je prepis možen in če je, koliko diferencialnih izpitov moraš opraviti za preusmeritev na njihov program.
Mislim si, da je študij medicine takšen, da ima veliko vaj, ne le predavanj in izpitov, zato že zaradi same narave študija malce dvomim, da bi bil prepis mogoč. Lahko pa referat Medicinske fakultete že sedaj vprašaš, če so prepisi iz drugih programov v kasnejših letnikih mogoči. Izgubiti nimaš kaj, le bolje informirana boš in se boš zaradi tega lažje odločila, katero študij izbrati.

Vso srečo ti želim pri načrtovanju študijske poti.

Lep pozdrav,

Gimnazija

Napisal Kajax » 09 Sep 2020 17:55

Pozdravljeni,
Sem v 4.letniku gimnazije, za faks se odločam med medicino in sanitarnim inžinerstvom. Imam željo po obeh študijih in me zanima ali bi se lahko prepisala po 1.letniku sanitarnega inžinerstva na medicino. Nekaj predmetov imata enakih in oba sta uni pa tudi smeri sta si podobni oz obe sta naravoslovni. Je možno? Hvala za odgovor.

Vrh