Srednja šola začetek

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Srednja šola začetek

Re: Srednja šola začetek

Napisal Vard » 07 Jul 2020 16:25

Na naši šoli ni bilo omejitve vpisa in vabilo k vpisu smo mi po pošti dobili nekaj dni pred koncem devetega razreda, v vabilu je pisalo kaj moramo prinesti s sabo (original spričevalo devetega razreda in fotokopijo, fotografijo za izdelavo dijaške izkaznice, podpisano izjavo za izposojo učbenikov, itd.) in točno kdaj in v kateri učilnici bo vpis potekal. Vpis je potekal pri nas konec junija. Na vpisu smo dobili potrdilo o vpisu v 1. letnik. Ko se vpišeš, razredi pri nas vsaj, še niso sestavljeni, razredniki še niso dodeljeni in zato tega na vpisu ne izveš, dijaška izkaznica še ni izdelana, itd. Seznam razredov, imena dijakov v posameznem razredu in razrednik je bil objavljen na oglasni deski v šoli konec avgusta in kdor je želel je lahko šel na šolo pogledati to. Konec avgusta smo dobili po pošti tudi točne informacije glede 1. šolskega dne kjer je pisalo tudi v katerem razredu si in kdo je tvoj razrednik, kje se dobite točno, ... Dijaško izkaznico, ključe od šolskih omaric, itd. smo mi dobili 1. šolski dan.

Re: Srednja šola začetek

Napisal nekdo16 » 07 Jul 2020 13:20

Ojla js sm končala prvi letnik in tudmi nismo na vpisu zvedli nič.Mislim,da je bilo nekaj dni pred začetkom šole so dobil listek v kjerem razredu smo,oddelek,razrednik itd.Na dijasko izkaznico smo mi čakal tko mislim,da do januarja usaj...Nvm kk bo pri vas naša razredničarka je starejša in je velikrat kaj pozabila...tko d ja.

Lp

Re: Srednja šola začetek

Napisal Eva Hršak » 06 Jul 2020 12:45

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena,

pri samem vpisu nisi dobila informacij glede razrednikov, oddelka, dijaške izkaznice in drugih zadev zato, ker se v procesu vpisa prijave šele zbirajo. Po končanem vpisu bo svetovalna delavka vaše prijave zbrala in vas razporedila po oddelkih glede na različne kriterije (npr. želeni program, prvi tuji jezik, ipd.). Kdaj boš te stvari izvedela ti ne morem povedati, saj se to razlikuje od šole do šole. Sem pa prepričana, da boš te stvari izvedela kakšen teden prej, če ne takrat, pa vsekakor prvi šolski dan.

Do takrat pa uživaj počitnice! Lepo se imej,

Re: Srednja šola začetek

Napisal Srednješolka » 05 Jul 2020 19:52

Ojla pri nas pa je bilo tako, da smo za oddelke in razrednika izvedeli prvi šolski dan. Sprejem smo imeli v telovadnici nato pa so nas po imenu in priimku klicali in razporedili v oddelke. Dijaško izkaznici pa smo dobili prvi ali drugi šolski dan ne spomnim se točno. :) No to je to z moje strani.

Re: Srednja šola začetek

Napisal radpomagam » 03 Jul 2020 11:02

Pozdravljena!

Najprej moraš vedeti, da na vpisu še nič ne izveš in da se tam le bodoče dijake vpiše v šolo.

Da ti odgovorim na vprašanji: jaz osebno sem bil obveščen po pošti, enkrat med počitnicam (najverjetneje v juliju) dobiš pismo, v katerem piše v katerem oddelku si, kdo je tvoj razrednik, katera je tvoja matična učilnica... To pismo ponavadi tudi vsebuje tiste osnovne informacije o prvem šolskem dnevu (kdaj se začne pouk, info. o učbenikih in delovnih zvezkih, roditeljskih sestankih...). Jaz to pišem za svojo izkušnjo z vpisom v gimnazijo, a dvomim, da je drugje bistveno drugače.
Dijaško kartico pa dobiš po prvem septembru. Verjetno si morala na vpis prinesti tudi kakšno svojo fotografijo, ta fotografija pa bo verjetno na tvoji dijaški.

Upam, da sem ti pomagal, če te še kaj zanima pa kar vprašaj :)

lp, radpomagam

Srednja šola začetek

Napisal ehh » 02 Jul 2020 16:05

Pozdravljeni.
Septembra grem v 1. letnik in danes sem imela vpis.
Na vpis sem prišla z veliko pričakovanji. Mislila sem, da bom izvedela, v katerem oddelku bom, kdo bo moj razrednik, kdaj dobim dijaško itd. Pa je bilo v bistvu tako, da je bila gospa extra redkobesedna. Samo porinila mi je v roko papirje, da sem sprejeta, jaz sem ji predala svoje papirje in šla domov.
Zdaj pa me zanima, če mi lahko vi odgovorite vsaj na kakšno od zgornjih vprašanj. Na kakšen način smo dijaki obveščeni o tem, v katerem oddelku smo? Kdaj dobiš dijaško kartico? Ali vse to izvem 1.9. in do takrat samo čakam ...?
Hvala!

Vrh