Strije

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Strije

Re: Strije

Napisal manja879 » 02 Jul 2020 03:01

Živjo!
Stara sem 21 let in sem prav tako kot ti pri 18ih letih opazila prve strije. Ker sem se takrat malo zredila, so se mi začele pojavljati na nogah in zadnjici. Takrat so mi povzročale veliko nesamozavesti ker so bile še sveže, so se bolj videle. S časoma pa so začele bledeti in postajati bolj svetle barve, jaz pa sem dojela, da so strije nekaj čisto normalnega, nekaj s čimer se sooča res veliko žensk. Kljub temu da so strije na moji zadnjici kar zelo vidne (so svetlejše od moje kože) mi ni nelagodno v kopalkah ker so unikatne in so del mene. Sploh jih več ne vidim kot nekaj grdega ali slabega, pač pa nanje gledam samo še iz pozitivne strani :)

Re: Strije

Napisal Sanja Vulović » 30 Jun 2020 20:40

Odgovor svetovalke
____________________

Pozdravljena!

Na podobno vprašanje sem pred kratkim odgovarjala dekletu, ki jo prav tako motijo sveže strije. Posredujem ti povezavo do teme viewtopic.php?p=11027126#p11027126

Žal ni hitrih rešitev, nekaj časa bo trajalo, da strije zbledijo. Takrat pa bodo veliko manj opazne in moteče. Svetujem ti, da svežih strij ne izpostavljaš preveč soncu. Kar seveda ne pomeni, da boš izgubila poletje, samo najdi začasno rešitev s kakšnimi kosi oblačil, v katerih se boš dobro počutila. Sčasoma boš pa lahko sproščena tudi v kopalkah in kratkih hlačah, saj bodo strije komaj opazne.

Lep pozdrav,

Strije

Napisal Lara88 » 28 Jun 2020 12:41

Pozdravljeni,
stara sem 18 let, nekoliko presuha oziroma ravno prav. Opazila sem, da se mi je po zadnjici in na predelu pri kolenih pojavilo ogromno strij, ki so zivo rdece barve in zato zelo opazne. Nevem zakaj, a ravno sedaj, ko bo treba obleci kopalke, se mi pojavi ta tezava. Sicer sem zadovoljna s svojim telesom, a mi strije zelo vplivajo na samozavest (tudi sedaj, ko je ze vroce se nikoli nisem oblekla kratkih hlac). Res si zelim obleci kratke hlace, ali pa kopalke, in moja postava mi je vsec, a me od vsega odvracajo te nadlezne strije, ki kvarijo moj videz. Rada bi bila brez skrbi na morju, a ko so tako opazne, vem da jih bo videl prav vsak in zato mi je neprijetno. Ko bi vsaj bile bele oz bolj v odtenku koze, ampak so zivo rdece, tiste na pregibu zadnjice pa imajo se teksturo in so se bolj opazne kot sicer.
Kakrsen koli nasvet bi bil dobrodosel, saj nezelim izgubiti poletja zaradi tega.
Hvala in lp

Vrh