Prijatelji

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Prijatelji

Re: Prijatelji

Napisal Anja Knez » 05 Maj 2020 22:13

Odgovor svetovalke
________________________

Pozdravljena, »Milena30«,

vesela sem, da si se s svojim razmišljanjem in vprašanji, ki se ti ob tem porajajo, obrnila name. Če te prav razumem, te skrbi in moti prijateljstvo, ki ga ima tvoj fant s svojimi prijateljicami, saj sama v moško žensko prijateljstvo, kot si zapisala, ne verjameš. Sprašuješ se, kaj bi bilo najprimernejše v dani situaciji narediti.

Lahko razumem tvojo stisko in skrbi, ki ti jih takšne vrste prijateljstev povzročajo. Še posebej, ker sama vanje ne verjameš. Najverjetneje nisi edina in verjamem, da bi se našlo še kakšno dekle ali fant, ki bi bil skeptičen do takšnih prijateljskih odnosov.

Veš, verjetno si že slišala, da so v odnosu s partnerjem poleg ljubezni in iskrenih čustev pomembne še druge vrednote. Med njimi je tudi zaupanje in sicer zaupanje med partnerjema. Če si partnerja zaupata, odpade marsikateri dvom, strah in skrb. Če to preneseva v tvojo situacijo: če svojemu fantu zaupaš, da v teh dekletih vidi le prijateljice, osebe, s katerimi se druži, jih že dolgo pozna in mu veliko pomenijo, a na drugačen način, kot mu veliko pomeniš ti, saj do tebe goji drugačna čustva, najverjetneje ni razloga za to, da bi takšni odnosi v vajini vezi predstavljali problem. Vsekakor pa je prav, da fantu zaupaš svoje pomisleke in se z njim iskreno pogovoriš. Zaupaj mu, da moško ženskim prijateljstvom nisi naklonjena in da tudi zato sama nimaš moških prijateljev ter da te skrbi, da bi to lahko vplivalo na vajin odnos. Verjamem, da ti bo prisluhnil in da se bosta o tem lahko pogovorila. Naj ti pojasni, kaj mu ti prijateljski odnosi pomenijo, kako vidi vajin odnos in skušaj ga razumeti. Vsak od nas ima pravico sam odločati, s kom se želi družiti, koga spustiti v krog svojih prijateljev in v kom prepoznati partnerja. Zato tudi nimamo pravice nekomu določiti, s kom se sme in s kom ne sme družiti, kakor tudi ni prav, da svoje dvome in skrbi potlačimo ter se obnašamo, kot da jih ni. Dobra rešitev pa je v vsakem primeru iskren pogovor med dvema, ki sta si pripravljena prisluhniti.

Verjamem, da bosta zmožna takšnega pogovora in da bo le ta pripeljal do sporazuma ter zadovoljstva v vajinem odnosu.

Želim ti vse dobro in te lepo pozdravljam,

Re: Prijatelji

Napisal radpomagam » 05 Maj 2020 14:19

Pozdravljena, Milena3o!

Meni osebno se ne zdi problem prijateljstvo med moškim in žensko in ne vem, zakaj ne verjameš v to. Moški in ženska sta lahko zelo dobra prijatelja in na tem ni nič nenavadnega.

Seveda je najbolje če se o tem odkrito pogovorita. Razumem, da se mu ne zdi nič takega in razumem tudi tebe, da si zaskrbljena. Mislim, da to, da ima prijateljice ni problem, dokler kdo ne ogroža vajine zveze ali ljubezni.

Res ne vem zakaj ne verjameš v prijateljstvo med nasprotnima spoloma. Moški in ženske drugače razmišljajo in se obnašajo ko so v svojih zaprtih krogih. A ti krogi se morajo, po mojem mnenju, kdaj tudi malo razširiti in odpreti tudi za nasproten spol.

Upam, da sem ti pomagal :)

lp, radpomagam

Prijatelji

Napisal Milena3o » 04 Maj 2020 10:12

Zivijo. Zanima me, kaj menite o situaciji...

Jaz sem taka, da ne verjamem v mosko zensko prijateljstvo. In zato tudi nimam moskih prijateljev. Moj fant ima pa vecinoma samo prijateljice. In to me moti. Sva se pogovorila okrog tega, sva vsak povedala svoje mnenje. Jaz da pac v tem vidim problem, ker v to ne verjamem, njemu se ne zdi nic takega. A morava tu vsak malo popustiti, ali moram jaz vse prezreti, ali kaj je za naredit?

Vrh