Sex s prijateljico

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Sex s prijateljico

Re: Sex s prijateljico

Napisal Uredništvo » 23 Apr 2020 12:23

Odgovor svetovalke
___________________

Draga mladenka,

žal, ti jaz česa drugega, kar sem napisala v prejšnjem odgovoru, ne znam odgovoriti. Če je seks s prijateljem dogovorjen z obeh strani, v redu. Mislim pa, da seks zaradi seksa ne more v celoti zadovoljiti človeka... ne moškega, ne ženske. Še zlasti za ženske je pomembno, da se čuti ljubljeno, ne zgolj kot prijateljica.

Sicer pa je vsak človek individualno in enkratno bitje. To kar velja za nekoga, za nekoga drugega ne bo. Ti poslušaj svojo vest in srce. Temu kar pa pišejo mediji, ne gre vedno v celoti verjeti.

Prav prisrčno te pozdravljam in želim vse dobro.
mag. Maja Krajnc, univ. dipl. sociologinja in politologinja

Re: Sex s prijateljico

Napisal Nive s » 23 Apr 2020 00:36

Sex s prijateljem v medijih spodbujajo, zanima me kako je v realnosti, je spodbujanja vredno, je zanič, kako se to dela in zakaj se to dela dejansko?

Re: Sex s prijateljico

Napisal Uredništvo » 25 Mar 2020 11:13

Odgovor svetovalke
__________________

Dragi mladenič,

si v obdobju, ko moški spolni hormoni najbolj delajo. In seveda so zaradi tega tudi tvoje misli usmerjene predvsem v spolnost. Toda človeška spolnost ni zgolj koitus in praznenje. Je precej več. Toda ne mislim moralizirati. Naj ti pa povem, da se pri ženskah želja po spolnosti porodi kasneje, oz. je bistveo drugačna kot pri moških, saj je v večini primerov vezana na čustva, ki tudi omogočajo, da ženska doživi orgazem (ne vedno). Prav to pa je odločilnega pomena tudi pri moškem, saj je njegov občutek ugodja globlji, močnejši, ko vidi, da je partnerka zadovoljna.

Če se boš odločil za seks brez kakršnih koli čustev, povej to partnerki. Morda bo to celo sprejela. Toda zate bodo občutki po seksu enaki, ali celo slabši kot pri masturbiranju. Ob sebi boš imel človeško bitje, s katerim ne boš imel kaj početi. Prisotni bodo občutki nazdovoljenosti, morda celo občutki krivde. Ne bi bilo slabo razmisliti, ali greš v to ali ne.

Skušaj preusmeriti svojo pozornost na kaj drugega - na tisto kar te zanima; morda kakšna knjiga, morda lahko tudi doma kaj pomagaš in še bi se lahko kaj našlo. Toplo ti svetujem, da prebereš naslednji knjigi; Erich Fromm Umetnost ljubezni, Zoran Milivojevič Formule ljubezni.

Če boš pa imel še kakšno vprašanje, piši.

Lepo te pozdravljam in želim vse dobro.
mag. Maja Krajnc, univ. dipl. sociologinja in politologinja

Sex s prijateljico

Napisal Dejan23 » 21 Mar 2020 02:22

Pozdravljeni,

jaz sem zelo potreben zato velik mastrubiram poznam eno prijateljico ker se ze nekaj casa razumeva in bi seksal z njo nevem pa kako ji naj povem da bi samo seksal kot prijatelja ne kot par in kako jo bi v to preprical da bi tudi ona to privolila.

Hvala za odgovor

Vrh