Nda se mi vec

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Nda se mi vec

Re: Nda se mi vec

Napisal ImDone » 18 Okt 2020 22:11

Ehja prihajajo težki časi ni več nič isto in Nikol več nebo. Zgubil sem voljo za šolo in vse toliko koliko sem manjkal letos nisem nikoli. Zdej moramo še od doma delat in firma od prakse nebo podpisala pogodbe (razumljivo).

Čisto sem zgubljen strah me je pred vsem a najmanj pred corono. Bom ali nebom naredil šole ne vem. Mati dobila odpoved po 15 letih dela v tej firmi.

Govorijo da denar ni vse in dan ne more kupiti sreče ampak ni tako denar nam je dandanes postalo kri ki nam kar pošteno srkajo vsi.

Nevem več kaj hočem. Ahh Nevem niti več zakaj pišem tuki.

Lp

Re: Nda se mi vec

Napisal Uredništvo » 03 Sep 2020 09:10

Odgovor svetovalke
____________________

Iskreno, zadnje dni v avgustu sem mislila tudi nate, dragi moj sogovornik!

Iskrene čestitke za tvoj uspeh, zdaj si v četrtem, zaključnem letniku in čez eno leto boš verjetno že povsem samostojen, z zaposlitvijo in svojimi stalnimi dohodki. Verjamem, da je ob prazni denarnici in zaprtem računu to slaba tolažba, zares. Upam, da si te dni že uredil odprtje računa. Ti lahko začasno pomagata starša, da boš imel za vožnjo in malico? Morda kakšen dober prijatelj, bratje ? Povprašaj v šoli, običajno imajo t.i. socialne blagajne za pomoč dijakom v stiski. Vem, enkrat si že zavrnil tak predlog, ampak poskusi še enkrat zaprositi za denarno pomoč na Centru za socialno delo na območju, kjer živiš, vsaj enkratno ob začetku šolskega leta. Te pomoči ni potrebno vračati.

Vse to je zanesljivo povezano tudi s tvojim zdravstvenim stanjem, s tvojo kronično boleznijo. Dokler je možno kolikor toliko kakovostno živeti brez stome, jo odklanjaj. A če bo tako hudo, da bo tvoje življenje resno ogroženo, prosim, ne vztrajaj pri tem. Vem, borec si, pogumen in vztrajen, a kot vsakdo tu in tam potrebuješ pomoč, vzpodbudo. Res me žalosti, ko zapišeš, da za eno lepo stvar v življenju doživiš deset slabih. Zakaj prav ti? Ne vem, mislim, da nihče ne pozna odgovora. Včasih se res zdi, da se težave zgrinjajo na kup. Pomembno je, da imaš nek cilj v življenju, jasen in dosegljiv. Zaključiti šolanje, pridobiti poklic, delo, finančno samostojnost, kasneje tudi bivanjsko. Najti sorodno dušo, s katero boš delil prihodnost. Imaš smisel za humor, v sebi neguj optimizem, bodi ponosen na vsak korak naprej, ki ti uspe. Gradi svoje zadovoljstvo na teh uspehih, ne predaj se težavam in skrbem. V vsaki stvari poišči pozitivno sporočilo. Tista slaba so za zraven, niso tako pomembna. Poišči si drobna veselja, zase, za tvojo dušo. Branje, glasba, ustvarjanje, opazovanje narave, pisanje, dnevnika morda? Karkoli.

Držim pesti, da boš trdo stopil v novo šolsko leto in se otresel največjih skrbi. Mislim nate, tu sem zate, piši mi, prosim.
Žarka Brišar Slana, univ. dipl. psihologinja

Re: Nda se mi vec

Napisal ImDone » 31 Avg 2020 19:29

Pozdravljeni,

Spet jaz po dolgem cajtu. Po bolnici sem vredu ampak po pregledu so rekel da nebo mogoce boljse za stomo, kar sem jaz zelo proti.

Popravce sem naredil in sem napredoval. Ampak ni vse lepo saj kot prvo mi je davicna zablokirala bancni racun, nevem zakaj. Pomoje ko sem bil eno leto na pavzi sem placeval zavarovanje ampak potem ko sem se v solo vpisal sem dal v mirovanje in dal zavarovanje prek oceta. Jutri bom sel vprasati kako in zakaj. Potem nebom imel denarja vsaj ta 2 prva tedna za hrano v soli nevem kaj bom cisto brez centa bom.


Popravici nevem kaj bom neda se mi vec tako it naprej, za vsako dobro stvar pride 10 slabih. Zakaj sem moral lih jaz v tako zivljenje priti.

Lp..

Re: Nda se mi vec

Napisal Uredništvo » 24 Jun 2020 13:27

Odgovor svetovalke
____________________

Dolgo se nisva slišala, brala. Sem tako, pri sebi, malce razmišljala, kako si, kako preživljaš ta korona-čas. Nikakor pa nisem pomislila, da si resno zbolel, zelo resno. Verjetno je to povezano s tvojo osnovno boleznijo. Čas, ki ga živimo, nikakor ni prijazen, optimističen, in v takih razmerah se poruši ravnotežje v nas. Pri tebi je ravnovesje še posebej krhko, zato moraš res biti sam do sebe zelo prijazen. Iskreno mislim.

Pomembno je, da si si opomogel. Sprašuješ se, zakaj ravno ti, zakaj moraš izkusiti toliko trpljenja, skrbi, negotovosti, borbe. Ne vem odgovora. Sicer ne poznam človeka, ki bi v življenju ne izkusil nobene trpkosti, preizkušnje, težave. Sam s sabo ali z osebami, ki so mu blizu. Na koncu, ali pa na začetku, kakorkoli obrneš, je zdravje največja vrednota. Mislim na fizično in psihično, tudi socialno. Ne pravijo brez razloga, da zdravje ni le odsotnost bolezni, je kompleksnost ravnovesja bio-psiho-socialnega blagostanja. Stanje telesnega zdravja, naše doživljanje sebe, svojih bližnjih in vse družbe, naša vključenost in povezanost z drugimi, možnost šolanja, dela, napredovanja in ustvarjanja materialnih pogojev za življenje - vse to je močno povezano, soodvisno. Težave na enem področju sprožijo, kot plaz, težave na drugih področjih. Kako se je bolezen odrazila v tebi? Si zaključil letnik? Jeseni nadaljuješ v zaključnem letniku? Kakšne načrte , možnosti imaš sedaj, med počitnicami? Ali načrtuješ svojo prihodnost? Kakšne so tvoje želje? Saj veš, ko so močne, zbudijo v tebi odločnost, vztrajnost in voljo, da se jim približaš, jih uresničiš.

Prosim, piši o tem, kako si zdaj. Morda bi kazalo razmišljati, da poiščeš še kakšno pomoč, nasvet, v živo. Tako glede počutja kot načrtovanja bodočnosti, poklicne in osebne poti. Ampak najprej se temeljito pozdravi, upoštevaj napotke, ki si jih dobil ob odpustu. Če je možno, zaprosi za kakšno rehabilitacijo v zdravilišču. Moraš se okrepiti. Vse dobro ti želim, in čakam na tvoj odziv.

Žarka Brišar Slana, univ. dipl. psihologinja

Re: Nda se mi vec

Napisal ImDone » 21 Jun 2020 22:22

Pozdravljeni,


Dolgo cajta me mi bilo.. Med najhujso situacijo sem pristal v bolnici in komaj prezivel. Se sprašujem zakaj. Zakaj moram trpeti? Zakaj jaz? Nemorem vec tako.


Lp

Re: Nda se mi vec

Napisal Uredništvo » 28 Feb 2020 15:29

Odgovor svetovalke
___________________

Sem vesela tvojih novic, prav zares.

Da, tako je kot je življenje samo. Malo svetlo, zatem mavrično, pa potem temno in moreče. Na koncu pa lučka, upanje, želja, da jo boš spet srečal. Njo ali njej podobno dekle, nekje na vlaku ali ob morju. Kdo ve ... In takrat, zanesljivo JO boš srečal, bo vse drugače. Na TISTI dogodek boš tako ali drugače pozabil. Saj veš sam, spolnost je več kot fizični stik teles. Ljubezen združi dušo in telo in noben kupljen užitek tega ne more nadomestiti. Je lahko samo približek približku, ali še to ne.

Torej vidim, da so ti počitnice ponudile veliko snovi za razmislek. Se je pa tudi težko posloviti od njih in se spet vključiti v dijaški vsakdanjik. Vem, zaupam vate, da boš uspešno speljal ta letnik in potem zbral moči za nadaljnjega. Korak za korakom, nič ne moreš preskočiti. Se veselim novic, pa srečno v vsak nov dan!

Žarka Brišar Slana, univ. dipl. psihologinja

Re: Nda se mi vec

Napisal ImDone » 24 Feb 2020 12:17

Pozdravljeni,

Pocitnice so bile kar uredu tudi ceprav sem prezivel vec cajta not kakor ven (bratje full delajo) bil sem v tujini (ne povem glih kam zato ker ljudje lahko razberejo gdo sem ceprav c bi kaksen ki me pozna prebral bi vedel takoj) prislo je do intimnih stvari ceprav sem placal zato in lahko povem da nisem lih ponosen nato da sem izgubil svoj devicnost v takem stilu ce sem iskren.. Ampak je blo kar vredu ceprav nisem mogel dokoncati nevem tocno zakaj ampak pustimo tole stat je blo kar je blo in mi ni glih lepo da vam govorim to ampak vredu.. Sam opazam da pocasi zgubljam motivacijo za use sola zivljenje vse to.. Ampak na vlaku nazaj do Slovenije je bila ena hrvatica kar sem znjo uzival pogovarjala se vecino poti ceprav sva neki nardila kar nebi smela haha kadila sva na vlaku pri vcjih ampak vredu ni nobeden nas dobil haha.. Skratka ona je bla kar fejst punca iz dalmacije.. Zal nisem si upal uprasati za kontakt nevem zakaj..


Zivjo biba,

Nevem kaj da recem lahko samo to povem da usak ma svoje probleme eni jih lazje resejo in za njih ni to nic in za ene je isti problem kar velik.. Ne smilis se sam sebi, tudi to da "ventas" sfolkom ki jih nepoznas tuki kar pomaga usaj meni osebno in hvala to kar si napisala in ker si zbrala pogum za to! Kakor jaz pravim prijatelji(ali punce, fantje, karkol) grejo in pridejo zivljenje je eno. Tistemu frendu ki je bil v komi kar pejd do njega pogovori se znim bodi mu ob strani pomoje te bo glih zdaj rabil. Ampak jaz nisem nekak profesionalec da ti o tem govorim to je samo moje mislenje bols d ti kaksen profesionalc pove kako in kaj.


Hvala in lp.!

Re: Nda se mi vec

Napisal biba_5 » 22 Feb 2020 17:46

Zdravo
Js tebe resnično občudujem. Upam, da je v redu ce sama tut kej napišem, ker ponavadi si ne upam. Vedno me vsi obsojajo.

Vzela sem si čas in prebrala čist vse. komej sem se zadržala, da nebi začela jokat. Js sem mela iste težave glede te praznine v sebi in to. Sicer sem imela nekaj ljudi ob sebi, vsaj mislila sm tako. Na koncu sm ostala sama, razmišljala o samomoru, se zatekla k travi, alkoholu in kajenju. Tudi jaz vstajam ob 4.30 zjutraj, da grem v šolo. Sicer prihajam domov ob 5, se pa ukvarjam s športom. Vsi so me sovražili in me prepričali v to da sem ničvredna, grda k..... Seveda sem verjela, saj sem to sprejemala vsak dan. Potem sem se poškodovala in obupala nad vsem. Prej je šport bil nekako moje življenja, potem pa je vse izginilo. Nisem vedela kaj naj. Potem je še en prijatelj, ki je bil tisti pravi prijatelj, zaradi nekega dogodka bil v komi 3mesece in ni mel možnosti za preživetje. Zdaj mu je uspelo, ima trajne posledice, me je prau strah ga videt ker nevem kak naj se počutim, saj ga nisem videla že več ko pol leta. To me je pa uničlo do konca.

Vem da to vse kar sem pisala nima kej dost veze s tem kar se je zgodil tep. Te moji problemi sploh niso tak grozni ceprav se mi zdijo in se pocutim koda se smilim sama sep ko to pišem.
Tut men so ocene v šoli zdej fejstt padle in poleg tega hodim na eno od najtežjih gimnazij. Upam da se boš boril, zato ker SI VREDEN tega. Poznam dosti ljudi in nevem če je kdorkoli tako iskren in ljubezniv kot si ti(sklepam iz tega kar si napisal in po načinu pisanja). Uspelo ti bo! Držim pesti zatebe

lp biba
srečno!

Re: Nda se mi vec

Napisal Uredništvo » 17 Feb 2020 18:46

Odgovor svetovalke
_____________________

Poklepetajva še malo, je že prav tako.

Pomisli, koliko ljudi, posebej mladih, bi zase reklo, da so srečni, veseli ? Pretežno, v glavnem, praviloma. Menda smo Slovenci sploh "jamraste" sorte, prej tarnamo kot se pohvalimo. Tako da bi rekla, da tvoje počutje ne odstopa bistveno od drugih, tudi mladih ljudi. Sem pa prepričana, da so tvoji pogoji življenja in šolanja bistveno drugačni, objektivno težji. Si pa tudi, ne samo zaradi let, ampak modrosti, ki si jo oblikoval v zadnjih letih, v določeni prednosti. Zrelejši, s smislom za humor, ki razbremenjuje. Zanesljivo si zaslužiš pohvale, podporo razredničarke in profesorjev. Prav je, da si ponosen nase. In da si vztrajen, da imaš oblikovane strategije, kako uspešno nadaljevati šolanje. Morda tudi študij, kdo ve?

Pričakovanje počitnic je zanesljivo motiv, ki vleče, in tudi nagrada po težkem letu. Vsak dan, korak za korakom, gre na bolje. V vseh pogledih. To je najpomembnejše. Potem pridejo tudi dnevi, trenutki, ko je težko. K sreči minejo.

Želim ti čimveč dobrih dni! Ostaneva v stiku, prav?!
Žarka Brišar Slana, univ. dipl. psihologinja

Re: Nda se mi vec

Napisal ImDone » 13 Feb 2020 16:19

Pozdrav,


Ne zamerim nic haha lahko bi rekel da sem se tudi jaz malo navezal ker res ste mi kar pomagali in sem res hvalezen da ste si uzeli mogoce tudi porabili cas zame.. Res hvala od srca.
Za stipendijo je prepozno ker kakor jaz vem jo moras avgusta dati prosnjo. In nebi riskiral ker enkrat sem jo imel in sem jo moral vracati. Denar zadnja leta je bil kar velik problem ampak zadnje cajte gre malo po malo res na boljse ampak res cisto malo. Kaj na recem cigareti in alkohol so res nepotrebni ampak do me zaenkrat res drzi "prisebi" ker takrat se pogovarjam z ljudmi med 5 min odmorom ker pri razredu so vsi na telefonih potem ko gremo na pijaco se isto pogovarjamo debatiramo in use. Ampak spet nekaj notraj mene me ne pusti da sem vesel ponosen tudi ko hodim s glavo pokonci. Sola zaenkrat mi gre super nikoli ni tko bilo s vecino profesori se razumem in nekateri bi lahko si kar privoscil da recem da sem favorit.. Res da se znam obnasat kaksen krat otrocje ampak se pomoje usi tko. Znam kaksen krat nasmejat profesorje in use par dni je na easistent razrednicarka mi napisala pohvalo kar mi je bilo cudno.. Res da kar dosti mankam ampak kaksen krat si privoscim kaksen dan zase ko vem da nimam dosti opravka v soli tisti dan ali kaksen predmet ki mi negre.. Jaz vem da je dosti ljudi kateri bi bili veseli preuzeti moj "plac" ampak se zmer nekako nemorem biti vesel za dolgo nevem zakaj,, tudi par punc zadnje dva meseca so me pustil na "seen" kar me je malo prizadelo ampak se zgodi nimamo kaj.. Dejansko nevem ce je kaj zmano narobe.. Ali pa ko pride do punc sem grd al nekaj nevem res.. Ampak to so otrocje zadeve.. Vesel sem za te pocitnice da grem v svico k bratom usaj tole ane haha...

Res vam hvala za poslusanje.. Za moje blebetanje v nic

In lp

Vrh