Hja

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: Hja

Re: Hja

Napisal Uredništvo » 13 Feb 2020 11:38

Odgovor svetovalke
____________________

Hvala za zaupanje, in nikakor ne težiš, drago dekle, nujno rabiš pomoč osebe, strokovnjaka, ki mu boš lahko popolnoma zaupala.

Ne vem, kje bivaš, ampak nezaslišano je, da te TISTI še vedno zlorablja, tudi z izsiljevanjem, da se bo spravil na sorojenca ! Ali so te tam, kjer bivaš, seznanili s postopki, ki jih lahko sprožiš? Mislim na naznanitev organom pregona, saj je to, kar doživljaš, si doživljala, kar grozi sorojencu, očitno kaznivo dejanje. Kot razberem, se na mamo ne moreš zanesti ne ti ne sorojenec, kot da nekako potihoma soglaša z dejanji. Morda iz strahu, nemoči. Kdo ve.

Kar hočem jasno povedati, je naslednje. Za ničesar, kar se ti je dogajalo, se ti dogaja, tudi z izsiljevanjem ("spravil se bom na..".), NISI KRIVA TI ! Kar doživljaš, presega meje najbolj trdnega dekleta, zato se odloči, pretrgaj molk, postavi se sama zase, tudi za sorojenca s tem. Naznani organom pregona, policiji. Pogovori se o tem s terapevtom, če mu le lahko zaupaš. Ali s katero drugo osebo, ki ji lahko popolnoma zaupaš. Tvojo zdravnico, medicinsko sestro, socialno delavko, razredničarko ali psihologinjo v šoli. Razumem te, da je to zelo težko. Ampak samo na ta način boš lahko razklenila obroč, ki te duši.

Pokliči brezplačni telefon Združenja proti spolnemu zlorabljanju, ki deluje na območju celotne Slovenije, 080 28 80. Deluje vsak delovnik od 8. do 16. ure, ob sredah do 17. ure in ob petkih do 15. ure. Pomagale ti bodo prostovoljke, med katerimi je mnogo takih s podobno izkušnjo, kot jo imaš ti. Usmerile te bodo in te osebno podprle pri nadaljnjih korakih. Nisi sama, ne smeš ostati sama. Nasloni se na pomoč tistih, ki te bodo razumele.

Zberi moč v sebi in se odloči, da pretrgaš nasilje nad seboj, nasilje nad tistimi, ki jim grozi. Pomagaj najprej sebi. Ne smeš molčati. Še vedno sem tu, zate, kakršnokoli vprašanje te še muči. Posebej bom vesela vesti, da si ukrepala, poiskala pomoč. Blizu si mi, zaupam vate, naj te objamem in te napolnim z močjo!

Žarka Brišar Slana, univ. dipl. psihologinja

Re: Hja

Napisal IM LOST » 11 Feb 2020 13:54

Hvala vam za odgovor...(prosim izbrišite)

/Izbrisano v uredništvu/

Re: Hja

Napisal Uredništvo » 11 Feb 2020 13:21

Odgovor svetovalke
__________________

Drago dekle, hvala za zaupanje.

Po mojem mnenju se je najbolje obrniti na tvojega terapevta, zdravnika, da si razjasniš vprašanja ter občutke, ki tičijo za njimi. Tako se boš znala bolje spoprijeti z njimi, dokler ne izzvenijo.

Upam, predvidevam, da sedaj živiš v varnem okolju, daleč od doma, kjer si doživljala nasilje, zlorabo. Da si skratka ločena od oseb, ki so izvajale nasilje nad teboj. To je zelo pomembno, saj si tako lažje odgovoriš na vprašanje, ali se je res zgodilo. Ali se je sploh lahko zgodilo znova. Da podoživljaš mnogo dogodkov, ki so te zaznamovali, je zelo boleče in izčrpujoče, zato potrebuješ stalno strokovno pomoč, oporo. Upam, da jo v novem okolju imaš. Ne odlašaj, poišči jo.

Bom pa vesela vsakega tvojega odziva tudi jaz, iskreno.
Žarka Brišar Slana, univ. dipl. psihologinja

Hja

Napisal IM LOST » 07 Feb 2020 19:27

Okej, da začnem začetek moje zgodbe(prosim izbrišite)...

/Izbrisano v uredništvu/

Vrh