"nadlegovanje"

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: "nadlegovanje"

Re:

Napisal Urška Koštomaj » 13 Feb 2020 09:00

Odgovor svetovalke
___________________

Ponovno pozdravljena,

prav je, da mu ne dovoliš ničesar, kar ti ni všeč, tudi če gre za nedolžen objem. Trener verjetno želi le dobro, skuša pomagati fantu da do tebe pristopi na pravilen način, ti izpove čustva, naslednji koraki pa so seveda odvisni od vaju. Morda je dobro, da ti izpove čustva, saj mu lahko ti odgovoriš, da ne čutiš enako. Morda bo fant šele takrat odnehal. Slej ko prej bo fant odnehal, ostani le trdna pri svoji odločitvi. V primeru, da te situacija začne zelo motiti in skrbeti, izrazi svoje skrbi trenerju, staršem. Povej kako se počutiš in da želiš, da se to preneha. Če situacija vpliva tudi na tvojo uspešnost pri športu, omeni tudi to.

Upam, da se situacija čim prej razreši!

Vse dobro!

Re: nadlegovanje

Napisal Hoj » 07 Feb 2020 15:06

Hvala, za vaš odgovor, ko sem mu povedala je malo prenehal s tem tečnarjenjem, še vedno pa me tako gleda in to mi res ni všeč. Mislim da bi lahko po tem kar sem mu povedala počasi nehal oz. obupal na nek način. Vsak dan ko ga vidim mi gre njegovo vedenje vedno bolj na živce, in moj trener ga spodbuja k temu da naj mi pove svoja čustva. Z mano se želi objemati, vendar mu ne dovolim.

Re:

Napisal Urška Koštomaj » 06 Feb 2020 17:44

Odgovor svetovalke
______________________

Pozdravljena,

opisuješ težavo glede zaljubljenega fanta, ki te ne pusti na miru.

Lepo je, če si nekomu všeč, saj to pomeni da si prijetno dekle s katerim želi fant preživeti večjo količino časa. Nerodno je, če si všeč fantu do katerega ne čutiš enako. Situacija pa postane neprijetna če omenjen fant neprestano želi kontakt s tabo čeprav mu poveš da tega ne želiš.

In glede na to, da ne razume sporočila bi te usmerila na razmišljanje kako si mu dala vedeti, da z njim ne želiš več stika kot ga že imaš? Si mu jasno in razločno povedala, da je sicer v redu fant a bi rada da med vama ostane tako kot je - torej znanca/prijatelja? Si ga le ignorirala in upala da bo odnehal? V tem primeru fant težko razume kaj želiš - ker tega ne poveš. Morda so fantje imeli preteklo izkušnjo ko je dekle res ignoriralo fanta ampak ne zato ker je želela da jo pusti na miru ampak ker je bila sramežljiva. In morda zato mislijo enako za ostala dekleta - kar pa seveda ni res.

Priporočam, da res jasno in resno fantu poveš da si zadovoljna z odnosom ki ga imata in želiš da tako tudi ostane. Povej mu, da ti njegovo (zdaj že vsiljevanje) vedenje ni všeč in se ob tem ne počutiš v redu. In da želiš da preneha. To mu povej z vzravnano telesno držo, resno obrazno držo. Če bo z vedenjem nadaljeval mu povej, da boš morala nekomu povedati.

Upam, da sem ti pomagala!

Želim vse dobro!

Re:

Napisal Hoj » 05 Feb 2020 15:13

Pa če kdo ve kaj naj naredim naj prosim pove!!!

Re: nadlegovanje

Napisal Hoj » 04 Feb 2020 18:13

Živjo, tudi jaz imam take težave. Treniram tek na smučeh in na treningu je nek fant zaljubljen vame in mi ves čas teži(za telefonsko...) Jaz definitivno nisem zaljubljena vanj, vendar fantje mislijo, da če jih ignoriraš, da potem si zaljubljena vanj.
Tudi jaz nevem kaj naj naredim

Re: "nadlegovanje"

Napisal Uredništvo » 27 Mar 2013 09:09

Odgovor svetovalke
________________

Drago dekle!

Verjamem, da ti ta fant glede na njegovo vsiljivost in težačenje gre na živce, da te zelo moti, ne vidim pa pravega razloga, da te je strah. Ne verjamem, da bi ti kaj naredil, te napadel, poškodoval ali kaj podobnega, še posebno, če te nadleguje na javnih mestih, ne pa kje na samem in bolj skritem kraju. Ta tvoj strah se verjetno bolj nanaša na to, kako bi naj reagirala, če te bo spet nadlegoval in ti težil, kako bi se te nadloge rešila.

O njegovih razlogih za takšen odnos tega fanta do tebe lahko samo ugibam. Po eni strani lahko gre za njegovo dejansko nagajanje in je do tebe takšen, da bi te zmedel in prizadel, da gre torej za nek negativen odnos. Po drugi strani pa si mu lahko všeč in te zaradi tega nagovarja, vendar na precej neroden in neprijeten način. Verjetno pa gre prej za negativen odnos, da ti nagaja in se te privošči in mu je to všeč.

Kakorkoli že, če se bo njegovo težačenje spet ponovilo, naj te ne bo strah in mu odločno povej, da pač nimaš nobene želje, da bi se z njim spoznala, da bi z njim komunicirala in se družila ter da te naj pusti pri miru. Če bo videl, da si mirna, da te ni strah in da si odločna, te bo verjetno nehal nadlegovati. Loteva se te lahko ravno zaradi tega, ker mu je všeč, da te zmede, da ti je nerodno, da te je strah.

Piši čez kak čas, če je ta fant prenehal z nadlegovanjem ali pa ti še teži, da bova videla, če bo potrebno še kako drugače ravnati.

Brane But, univ. dipl. psiholog

Re: "nadlegovanje"

Napisal only me... » 23 Mar 2013 18:10

ignoriraj ga, ali povej starejši osebi.. recimo staršem, ali svetovalni delavki ipd.
mogoče, pa si mu le všeč in ne bo naredil nič, le osvojil bi te rad. najbolje je, da to komu poveš.

Re: "nadlegovanje"

Napisal Xtreme » 22 Mar 2013 16:57

Pozdravljena!

Najprej ti moram povedati, da je tvoj strah popolnoma nepotreben. Prišla si v starostno obdobje, ko bo do tebe pristopil marsikateri fant, ki si bo želel pogovora s teboj - sploh če si privlačno dekle.

Fant, ki je pristopil do tebe, si želi zgolj tvoje pozornosti in ker si mu očitno všeč, se je odločil, da pristopi do tebe in te ogovori. Težava je v tem, da ima verjetno popačeno podobo o sebi - njegovo mahanje in hoja v krogu so obupani poskusi, da bi te nasmejal, tebi pa so njegova dejanja vse prej kot smešna. Vsak fant ima svoj način kako nasmejati in očarati dekle, razlika je le v tem, da so nekateri pri tem uspešni nekateri pa nekoliko manj.

Pomembno je, da se ga ne bojiš. Verjetno si ne moreš predstavljati, vendar je njega po vsej verjetnosti pogovora s teboj bolj strah kot tebe, svojo tremo pa skuša skriti tako da ti očita da si nekomunikativna, se ne znaš pogovarjati itd.

Če ti ni do pogovora z njim oziroma se v njegovi družbi počutiš neprijetno ga poskušaj zavrniti, vendar pazi, da ga ne boš užalila. Povej mu, da ti je všeč, da je pristopil do tebe, vendar te pogovor z njim žal ne zanima. Če ga bo zanimal razlog lahko rečeš da že imaš fanta oziroma ti je všeč nekdo drug.

Če bo kljub temu, da si mu povedala svoje mnenje še naprej poskušal navezati pogovor s teboj je najbolje, da se mu skušaš izogibati. Verjemi da ne bo minilo dolgo časa ko bo končno dojel, da te ne zanima in bo poskusil nekje drugje.

Veliko sreče!

"nadlegovanje"

Napisal jazzzzzzzzzz » 19 Mar 2013 15:24

dober dan.
imam en problem, stara sem 15.
včasih tako čakam ob cesti in pride zraven neki fant ki je nekoliko starejši od mene. in je enkrat prišel do mene pa me pozdravil pa se začel nekaj pogovarjat z mano. pa sem ga poskušala ignorirat, pa je še kar vrtal. potem pa sem ga čez nekaj časa spet srečala in je spet nekaj težil in še spomnil se me je od zadnjič. kar nekaj mi je govoril kao da ne poznam nikogar drugega kakor svoje družine, da se nočem pogovarjati...pa kar nekaj. spraševal me je s kod sem (nisem povedala), zakaj se nočem pogovarjat, pa da se moraš s človekom pogovarjat če hočeš sploh koga spoznat...potem je kar nekaj začel govorit da bi se lahko čez par let poročila pa sem ga čudno pogledala pa je rekel ja, rekel sem 'mogoče'....jaz pa se res nisem hotela pogovarjat z njim, ker je kar nekaj težil, prav strah me je bilo...toda nisem ga mogla ignorirat ker se je postavil zraven mene, pa me gledal pa mi govoril kar nekaj...potem pa je začel tam okoli hodit pa nekaj mahat in vse, kao da se človek sploh nemore pogovarjat z mano...sploh nisem vedela kaj naj storim..pa je rekel da sem tak tip punce, kot so njemu všeč, potem pa mu je še en prijatelj povedal moje ime...in sedaj me je FUL FUL strah ker ne vem kaj naj naredim, ko bo spet naslednjič prišel pa težil. nočem se pogovarjat znjim, ga spoznat ali karkoli....želim samo, da me pusti na miru. toda sedaj ve moje ime, verjetno tudi moj razred in vse..poleg tega pa je še iz iste šole kakor jaz...in zdaj kao mi skozi govori če nepoznam nikogar drugega razen svoje družine, ker se pač z njim nisem hotela pogovarjat...toda jaz drugače imam nekaj prijateljev. enostavno si samo želim da bi me pustil na miru, pa me ne ogovarjal več, ker se z njim nočem pogovarjat. in sedaj me je postalo resnično strah. kaj naj storim, ko bo naslednjič prišel pa spet težil, kaj naj storim, kaj naj rečem, kako naj se obnašam? rekla sem mu že, da mi ni do pogovora, pa je rekel da mi tudi zadnjič ni bilo, pa da se moraš z ljudmi pogovarjat pa kar nekaj...pa nekaj mi je rekel, da sem njegov tip punce (pa me sploh ne pozna)...mene je res strah!!! nevem kako naj se ga znebim, kaj naj rečem...če mu rečem: ni mi do pogovora s tabo bo spet rekel: ja nikoli ti ni, z ljudmi se moraš pogovarjat, moraš spoznat še koga več, kot le svojo družino...(to je že govoril). PROSIM pomagajte mi, povejte mi kaj naj storim, da mi bo nehal težit, kako naj reagiram, ko bo spet prišel zraven mene pa me ogovarjal? meni res ni do pogovora z njim...potem pa je še en njegov prijatelj rekel če me spet peca in sploh ni zanikal...in mene je res strah. kaj naj storim?

Vrh