ne zanimajo me odnosi

Odgovori

Moški
Ženski
Neizbrano

BBKoda is Vklopljeno
[img] je vklopljen
[flash] je izključen
[url] je vklopljen
Smeški so izklopljeni

Pregled teme
   

Razširi pogled Pregled teme: ne zanimajo me odnosi

Re: ne zanimajo me odnosi

Napisal Tina Uršič » 02 Dec 2019 08:37

Odgovor svetovalke
__________________

Pozdravljena!

Zakaj tako čutiš - na to vprašanje lahko odgovoriš le ti, je pa res da ni tako enostavno, niti enoznačno.
Na nekaj tvojih dilem/vprašanj bom vseeno poskusila odgovoriti. To, da si še devica pri 18-ih letih ni nič čudaškega in če si še ne želiš tega, nisi zaradi tega nič posebnega, nisi edina, verjemi. Če si drugače zadovoljna, samozavestna in srečna je to potrditev, da razmišljaš in delaš stvari, ki te veselijo in so zate pomembne za nadaljnje življenje. Partnerski odnos trenutno še ni tvoja prioriteta. Mogoče postane kmalu, mogoče tudi ne, kakorkoli bo, ni pravih in napačnih odločitev glede tega. Oziroma, napačne so, če se pri odločitvah in dejanjih ne bi več počutila ti in ne bi bila več zadovoljna. Če in ko bo prišel pravi/prava oseba v tvoje življenje boš vedela, definitivno. Če ti do poljuba z nekom še ni bilo, potem ni bil pravi zate. Prav tako glede spolnih odnosov. Nekatere najstnike te teme zanimajo že zelo zgodaj v puberteti, ene šele okrog 20. leta starosti. In s tem ni nič narobe. Različni smo si in super, da je tako, saj bi drugače bilo naše življenje predolgočasno.

Naše srce zna zelo dobro sodelovati z umom, če mu to dovolimo in mislim, da pri tebi je tako, vsaj kakor sem uspela razbrati iz tvojega pisanja. Razmišljanja se mi zdijo zrela in poglobljena, kar je za 18 let staro punco kar "vau" in ti čestitam za to. Svetovala bi ti, prepusti se in ne analiziraj teh tem preveč. Spontano pojdi iz dneva v dan in videla boš kaj ali koga ti življenje pripelje v tvoje življenje. Do takrat pa uživaj to obdobje, druži se z ljudmi, ki te napolnijo s pozitivno energijo, negativce pa drži na distanci.

Veliko sreče ti želim in čaroben december,

ne zanimajo me odnosi

Napisal yuri » 28 Nov 2019 22:41

Pozdravljeni,
sem 18-letna punca v zadnjem letniku srednje šole, ki nikoli ni bila v nobenem partnerskem odnosu, kar tudi pomeni, da sem še vedno devica itd...
Pa to sploh ni moj problem oz. saj tudi celotna situacija ni nekaj kar me skrbi ali moti, sem zadovoljna in srečna s svojim trenutnim življenjem. Zanima me samo vaše mnenje na to, zakaj si ne želim ne partnerskega odnosa, ne spolnega. Za partnerskega si še znam razložit, zato ker vem da nisem najbolj primerna za to. Preprosto se mi večina časa ne ljubi ukvarjati z ljudi. Moja najljubša družba sem jaz sama. Bolj me zanima zakaj ne čutim potrebe po seksu, saj opazujem svet okoli sebe, ki se veliko in večina časa vrti okoli te tematike. Pa tudi opažam, da ljudi obeh spolov najdem privlačne (dejstvo da nisem izbirčna glede spolov sem že sprejela), vendar ko začnem razmišljat če bi imela z njimi intimen odnos, me že sama misel odbije. Kar mi je hecno, ker masturbiranje mi ni tuje. Ampak ne samo seks, tudi misel na preprost poljub me odbije. Tudi zaljubljena nisem bila že od osnovne šole ali 1. letnika od takrat pa sem se tako spremenila. Govorim na osebnem nivoju - bolj sem samozavestna, zato tudi ne vzamem te zaljubljenosti kot nekaj resnega pa saj tako ali tako ni obrodilo nobenih sadov. Pa tudi kot otrok nekaterih stvari nisem razumela in sem jih gledala drugače kot jih zdaj. Tako da resno zaljubljenost še nisem preizkusila.

Kot sem že prej omenila me vse skupaj ne skrbi, je pa res da me zanima zakaj imam tak odziv na to. Vesela bom vašega strokovnega mnenja in se že v naprej zahvaljujem.
lep pozdrav

Vrh